Grundgrabses gamle bibliotek

I denne udfordring bliver du bedt om at opstøve nogle gamle notater som Admiral Grundgrabse har skrevet om nektarens historie for over 60 år siden. Desværre er Grundgrabses hjem meget svært at komme ind i, da det er fyldt med fælder. Du får imidlertidig nøglerne til hans bibliotek og skal nu forsøge at finde notaterne.

Dette er så vidt vi ved det første eventyr, hvor du bliver ført ind i Grundgrabse huset. Det skal du nok komme til at se MEGET mere til, hvis du er ude på eventyr.

bibliotek1

Du skal gå ind i huset, på den side med de store stenkugler. Der hvor pilen peger er der en kontakt, du skal aktivere, for at kunne komme forbi de fælder der ligger foran døren.

bibliotek2

bibliotek3

Når du aktiverer kontakten bliver de elektriske fælder brændt af.

bibliotek4

Når du kommer ind er alle rum mørklagte indtil du kommer ind i dem. Vær opmærksom på at der er MANGE fælder i gulvet og væggene, så det kan godt betale sig at have væggene oppe og køre musen hen over, for at se om der er noget der kan undersøges. For at finde biblioteket skal du først gå til venstre og dernæst højre om.

bibliotek5

Du kommer ind i en hall, hvor der er en sort plamage på gulvet. Dette er en fælde, som du skal passe på.

bibliotek6

Når du undersøger den bliver den synlig.

bibliotek7

Nu hiver du statuen ud og nørkler den frem og tilbage således at du kan skubbe den ind i fælden, uden selv at gå ind i den først. Dette får fælden til at kortslutte.

bibliotek8

Nu kan du passere trappen og komme over og sætte kilestenen i låsen.

bibliotek9

Du kommer nu frem til biblioteket og kan se kisten der glimter i enden af lokalet bag de to fælder. Hemmeligheden her er, at du skal tænde for musikken for at fælderne kortslutter.

bibliotek10

Når du gør det kan du frit passere og komme over og hente notaterne.

bibliotek11

Og nu skal du blot levere notaterne tilbage og så har du gennemført første del af dette eventyr.