Trin for trin guide til universitetslivet

Vi har fået mange spørgsmål omkring hele forløbet ved at komme på universitetet. Derfor tænkte vi, at vi lige ville tage jer med på vejen, så jer der ikke selv har spillet også kan se hvordan det foregår.

uni1

Du vil opleve at universitetes maskot kommer på besøg og giver dig en kurv med forskellige ting i. Når du trykker på kurven kan du få en gratis t-shirt, lidt logosager fra skolen og så kan du tage aptitudetesten, som er en slags egnethedsprøve. Hvis du har fået gode resultater i skolen, har haft fritidsjob osv., så får du flere point. Jo flere point du får, jo mere rabat får du på prisen, når du indskriver dig på universitetet. Ligeledes kan et godt resultat betyde, at du ikke behøver at have så mange timer som ellers og derved kan korte lidt af dit studie.

uni2

Det anbefales at du tager testen inden du indskriver dig på universitetet, ellers får du ikke glæde af de fordele du kan. Når du er klar til at tage afsted griber du telefonen og vælger at indskrive dig på universitetet.

uni3

Hvis du har Verdenseventyr vil den ovenstående skærm virke genkendelig. Her vælger du nemlig, hvem i familien der skal afsted og så skal du vælge, hvad du vil studere og om det skal være et eller to semestre. En uddannelse består af 48 points og du skal nu vælge, hvor mange point du vil have på dit første ophold. Erik her har ikke fået taget aptitudetesten inden han har indskrevet sig, så han får ingen rabat på hverken pris eller studiepoint. Vi har ikke oplevet at det er muligt at tage alle 48 point på en gang (to semestre), men vi har ikke spillet så meget endnu, så måske du er klogere end os. Erik kan højst få 36 point på de to semestre og så er han altså nødt til at tage afsted igen, hvis han vil gennemføre uddannelsen helt. Når du har valgt studieretning osv. så trykker du godkend og så går det løs :-)

uni4

Der er seks forskellige studieretninger, som vist ovenfor. Forretning, Teknologi, Videnskab og medicin, Kunst, Kommunikation og Fysisk uddannelse.

uni5

Når du har indskrevet dig pakker simmeren kufferten og tager afsted med flyttevognen til universitetet.

uni6

Således ser universitetsbyen ud i starten af en vintersæson.

uni7

Når du kommer frem skal du vælge, hvor du vil bo. Du kan vælge imellem kollegier, broder eller søsterskabsforeninger eller at bo i eget hus. På et kollegie bor der både drenge og piger, mens der i foreningerne kun enten bor drenge eller piger. Det er gratis at bo på kollegie eller i forening, mens det koster husleje at bo i eget hus.

uni8

Erik og hans nye bofæller er klar til at tage hul på det første semester. Her flytter de ind i deres broderskabsforening.

uni9

Der hvor du normalt kan se arbejdsskema, kan du nu se skoleskemaet for din simmer. Erik er kunststuderende og han har undervisning alle dage. De to øverste aktiviteter er den slags undervisning, hvor du ikke kan følge simmeren. Det er ligesom når de har været i skole hidtil. Du kan dog vælge hvordan de skal opføre sig, ligesom når de både er i skole og på arbejde.

Kunstforelæsningen er en reel forelæsning, hvor du kan se underviseren stå ved tavlen og din simmer sidder ved et bord og deltager i timen (hvis han ikke sover altså…).

Undervisningsaktiviteten er i dette tilfælde at tegne på skitseblokken uden for klasselokalet. Her kan man se alle de studerende sidder og tegner.

uni10

Når du bor i bofællesskab så skal du vælge, hvilken seng der skal være din.

uni11

Det gør du ved at trykke på sengen og vælge “Indstil sengens ejerskab”. Du kan også bestemme, hvor de andre skal sove henne, ved at vælge deres navn i stedet for din egen simmers navn, når du trykker på indstil sengens ejerskab.

uni12

På din første dag bliver du inviteret til en intro på skolen. Her kan du hente nogle “souvenirs”, som f.eks. en frisbee, en bold, en sodavand o.l. ved nogle reklameboder, ligesom du kan få information om dit studie og snakke med professoren.

uni13

Første skoledag er kommet og Erik skal afsted. Han sørger selv for at pakke rygsækken og tage afsted til time. Det kan anbefales at være klar i god tid, for det kan godt tage lidt tid at komme frem, da alt foregår på cykel eller løbende.

uni14

Nu er det bare om at følge dit skoleskema og deltage i en masse fester. Hvis du vil opnå indflydelse hos de forskellige sociale grupper, er din nye smartphone din ven, for at finde ud af hvad du kan gøre for at få indflydelse.

uni101

Under indflydelsesrige aktiviteter, står der at du kan opnå indflydelse hos sportstosserne ved at f.eks. dyrke sport på stadion, spille bordtennis, bowle, fortælle historier, vittigheder eller vise sjove film til andre sportstosser. Hvis du vil opnå indflydelse hos nørderne eller rebellerne er der ligeledes listet de aktiviteter der giver indflydelse i disse grupper. Du får en besked, hver gang du når til et nyt niveau.

uni40

Erik bliver hurtig en del af sportstosserne og de hygger sig rigtig i hans broderskabsforening. Her udfordrer han sin kammerat til at spise kanel – det gik ikke helt som forventet ;)

uni100

Når dit studieophold er ovre for denne gang er der eksamen og du får et eksamensbevis, som vist ovenfor. Erik har fået halvdelen af de point han skal have, for at få en universitetsgrad. Det betyder altså at han bliver nødt til at tage afsted igen, hvis han vil blive helt færdig. Når du har fået dit eksamensbevis så har du et døgn inden du bliver sendt hjem, med nedenstående besked.

uni102

Når du er hjemme igen kan du indskrive dig igen og gøre din uddannelse færdig, starte på en ny studieretning eller hvad du nu har lyst til. Hvis du ikke fik taget aptitudetesten i første omgang, kan du også gøre det nu, inden du tager afsted igen.

Vi håber at du er blevet lidt klogere på, hvad der sker på universitetet :-) Vi har endnu ikke fået en simmer igennem hele uddannelsen endnu, men vi skal nok opdatere dette indlæg, når Erik har fået sit endelige eksamensbevis!