Thi for Fuld Gas | Kapitel 13

Efteråret er forbi og julen er på vej hjemme ved Thi og co. Thi planlægger at deltage (og vinde!) i året sidste racerløb nytårsaften. Derefter vil hun holde vinterpause, da vejene er rigtig glatte om vinteren. Yzma går derhjemme og pusler om børnebørnene. My ser de ikke meget til, hun tilbringer det meste af tiden med hendes kæreste Ry. Milo går rundt og er lidt fortvivlet over hvad hun skal med sit liv, hun har nemlig droppet ideen om universitetet. Roxy og Mickey har fået slikket de værste sår og er så småt ved at være tilbage til en hverdag der ikke er akavet. Deres søn Topper har fået juleferie, så nu kan hele familien samles, det er der også grund til, da det idag er lille Rockys fødselsdag!

thi_13_1
thi_13_2

Hendes øjne er som snydt ud af næsen på hendes far, Mickey. Men ellers ligner hun sin mor, Roxy, mest. Det bliver rart for storebror Topper, nu hvor han har fået en legekamarat. Især her til jul, hvor de voksne har så travlt med at købe gaver og pynte op.

En lille fridag har familien dog tid til og de bruger den på at tage ned i byen og skøjte og snowboarde.

thi_13_3

Mickey er sportsagent, derfor har han jo mødt et par snowboardere og lært et par tricks. Han blærer sig overfor My og Milo og de ruller med øjnene af ham. Selvom han ikke er deres biologiske storebror, opfører han sig sådan. Ha! Blodets bånd er overvuderet. I hvert fald i denne lidt spøjse familie.

thi_13_4

thi_13_5

Skøjtebanen er proppet, så Thi og co. tager ud i skoven og skøjter på en dybfrossen sø. Milo falder et par gange og beslutter, at hun nok hellere må holde en pause. Istedet for at skøjte kaster hun sin opmærksomhed over sneen, der for nylig er faldet. Der går kun et par minutter også har hun fået trillet sin snebold om til nederste kugle af en snemand. Hun fortsætter og laver et par snemænd, men vover sig da også ud på søen igen. Da mørket begynder at falder på, tager alle hjem  til deres eget og får et lunt bad eller en kop kakao.

thi_13_6

Da juleaften endelig indtraf, startede familien David med at få taget billeder til dette års julekort nede i byen ved en fotograf. Thi havde sørget for, at alle ville dukke op i grøn og rød, så de alle kunne matche på billedet, blev det ikke fint? Thi er godt tilfreds og nu kan familien køre hjem, hvor der venter noget julemad, der skal laves. I år er det Thi, My og Milo der laver maden og det bliver nok et uforglemmeligt måltid, ikke på den gode måde. Det bliver nok lige på grænsen til uspiseligt, men det gør ikke så meget. Det er trods alt næsten en tradition, at maden er dårlig.

thi_13_7

I år holdes julen i Thi og Yzmas sommerhus, kan man vel kalde det. Det er et sommerhus, de kun benytter om vinteren, et vinterhus. De får hurtigt tændt op i kaminen og så er der ellers julehygge for alle pengene. Thi overlader de sidste forberedelser i køkkenet til Milo og My og sniger sig ind for at sidde ved pejsen med Yzma og en kop kaffe.

thi_13_8

thi_13_9

Så bliver der kaldt til bords. My og Milo opdager alt for sent at det ikke er en juland de har købt, men en kalkun. Så i år får de altså julekalkun. Skidt pyt, der er vel alligevel ikke så meget forskel. Overraskende nok smager kalkunen fint nok. Den er tilpas stegt og tilbehøret smager ganske udmærket, selvom det nok ville smage bedre sammen med and.

thi_13_10

Familien danser ikke rigtig om juletræet mere, da det altid ender med at en eller andet vælter ind over det og så stinker hele huset af brændt hår. I stedet springer de direkte videre til gaveudveksleíngen. Der er altid rigelig med gaver til alle og det er skønt, selvom der nogle gange godt kan være lidt forvirring om hvilken gave  der er til hvem. Der nævnes ingen navne, men nogen (Mickey) kan ikke finde ud af at sætte de rigtige til-og-fra-skilte på de rigtige gaver. Til sidst ender alle nu alligevel med nogle gaver, så det er jo fint nok.

 thi_13_11

Henover aftnen får My sneget sig til at ringe til Ry. Han fejrer jul i en anden by, så de har ikke rigtig haft mulighed for at mødes. Bare at høre hans stemme giver My gåsehud. Han er så sød og hun kan rigtig godt lide ham. Ry kommer hjem inden nytår og My kan slet ikke vente.

thi_13_12

thi_13_13

Milo kigger sig omkring. Kærligheden er overalt omkring hende. Faktisk er hun den eneste i hendes familie, der ikke har fundet kærligheden. Bortset fra børnene, men de har da i det mindste hinanden… Og så er de børn. Måske er det det der er nødt til at ske i hendes liv: Kærligheden? Men hvordan finder man den? Det er jo ikke fordi den kommer vadende  ind af døren, vel? Milo bliver afbrudt i sine tanker, da det ringer på døren. Hvem ringer dog på døren juleaften?

Nu skulle man måske tro, at det var en kæreste til Milo, et sandt julemirakel, men nej, det var noget helt andet der ringet på. Og det var skam ikke noget julemirakel. Det var nu mere This værste maridt. Det var en kvinde, Thi ikke havde set i næsten tyve år, en kvinde Thi havde håbet aldrig at se igen. Det var den kvinde, der i sin tid, havde født Thi. Leonora Lopita. This mor.

Thi_1_6

HVIS IKKE DU FØLGER MED NÆSTE GANG, SKAL DU DA VÆRE GODT DUM.