Swetlanjas Dagbog #7

Kære dagbog

Mor vækkede mig her til morgen, hvilket er lidt underligt eftersom det plejer at være 2411 der gør det. Men vores forhold er blevet meget bedre de sidste par uger.

Til Magdalenes fødselsdag fik jeg endnu et kram. Og jeg fik endda æren af at bære hende op til kagen, så hun kunne puste sine lys ud.

7_1

Hun er faktisk gået hen og blevet en rigtig sød lille organisme.

Men grunden til at Mor var kommet op og vækket mig i dag, var for at fortælle at om få dage skulle jeg til skolebal. En meget vigtig begivenhed i enhver teenagers liv.

Jeg kunne gå enten alene, eller finde mig en date. Det kom lidt bagpå mig da jeg hørte ordet date. Jeg havde aldrig tænkt over fyre. Men det kunne da være meget sjovt at finde en at dele denne oplevelse med.

Jeg gik direkte på jagt, åbnede holonettet og gik på chatten. Der var ikke rigtig nogen dér, som jeg havde lyst til at lære at kende. Måske er der en i min skole som vil med mig. Det må jeg finde ud af på mandag.

Mor og 2411 havde planlagt i dag, at vi skulle ud og kigge på kjoler, sko og assesories. Jeg blev bagefter ført til skønhedssalonen, hvor de lagde en smuk ny makeup på mig og satte mit hår. Nu var jeg mere end klar til skolebal!

7_2

Mor og mig snakkede på vejen hjem om, om ikke jeg havde lyst til at få et nyt look der passede bedre ind i den her tid. Det vil jeg bestemt ikke, men det skal hun ikke vide. Jeg skal jo være gode venner med hende, så jeg sagde at, det ville jeg tænke over.

Senere i dag kommer en masse gæster. Justin har inviteret til Uhyggedagsfest. Jeg er ikke helt sikker på hvad det går ud på, udover at man skal klæde sig ud, spise tærte og lave lygtemænd..

Mors mor og far kommer sammen med deres botter. Jeg har fået lov at invitere to fra klassen, og så kommer nogle naboer og genboer.

Justin gik som det første i dag, ud og købte græskar mens jeg ledte efter et kostume.

7_3

Mor og 2411 gik og gjorde pænt og lavede tærter. Mor blev ved med at sige at vi skulle have en masse mad, men at gæsterne også havde noget med. Hvorfor skulle vi have så meget?

”Jo ser du Swetlanja. De rester vi har i overskud når fester er slut, dem stiller vi ud ved lygtemændene. Hvis der i løbet af natten kommer onde ånder mod os, som lygtemændene ikke kan skræmme væk, så kan maden gøre dem glade i stedet for. Lidt på samme måde som når vi stille kager ud til julemanden.”

Mor har en forklaring på alt.

Jeg fandt på et kostume, og når jeg tænker over det, så er det jo oplagt. Jeg tog fremtidstøj på, og klædte mig ud som en tidsrejsende.

Justin klædte sig som en dirigent og Mor som ninja. Magdalene blev ikke klædt ud, hun er stadig for lille siger Mor.

Botterne var heller ikke klædt ud, men jeg er sikker på at 2411 havde det forrygende i selskab med de tre andre botter.

7_4

Da gæsterne var gået, mange timer efter, hjalp jeg Mor med at sætte resterne ud. 2411 lagde Magdalene i seng.

Justin var taget på arbejde i løbet af festen. Det var lidt ærgerligt, for det var så hyggeligt at møde Mors familie. Hendes forældre og tre onkler. Og selvfølgelig deres botter.

Kærlig hilsen Swetlanja