Swetlanjas Dagbog #2

Kære dagbog.

Jeg må have fat i Overhovederne inden hun kidnapper mig tilbage til fortiden! Men jeg er jo kun en Lillen. Hvad gør jeg? 2411 er ikke til megen hjælp. Hun har kun fået Robobørnepasserchippen.

2_1

Jeg når ikke engang at tænke tanken færdig før Mor har mig i favnen og 2411 i hånden. Hun fører os op på taget af en bygning.

”Det var her jeg endte, første gang jeg kom til byen. Første gang jeg prøvede en tidsmaskine. Jeg har godt nok aldrig troede at jeg ville være fanget i en anden tid, og slet ikke i så mange år. Jeg kan slet ikke fatte at vi skal hjem nu skat. Der er så mange ting jeg glæder mig til at vise dig. Og selvfølgelig også dig 2411.”

Hun plaprede løs.

Det sidste jeg husker er et skarpt blåhvidt lys.

Jeg vågner meget pludseligt. Jeg har sovet så godt. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har følt mig så veludhvilet.  Gad vide hvornår 2411 kommer og henter mig?

2_2

Jeg får kigget mig omkring. Det her… det her rum… det er i hvert fald ikke mit! Det er ikke min seng, eller mit legetøj. Jeg kommer hurtigt i tanke om at jeg jo blev kidnappet. Tilbage til fortiden, af min egen Mor. Gad vide hvor hun er. Og gad vide hvor 2411 er? Jeg håber da godt nok at de begge er nået til samme destination som mig!

Kom så og hent mig! Min barnekrop reagerer pludselig helt hysterisk og begynder at græde og vride sig. Hvad sker der dog med mig?

Jeg kan høre en meget velkendt lyd efterfulgt af en lige se velkendt stemme. Det er Mor, og hun står og arbejder på botstationen. Hvor længe har hun dog tænkt sig at gøre det? Jeg er sulten! Og hvornår kommer 2411 og henter mig?

Jeg falder i søvn, men bliver vækket af 2411. Hvor har jeg dog savnet hende!  Jeg blev placeret i en underlig børnesikker stol. 2411 har lavet mad til Mor og mig.

2_3

Vi sad et stykke tid. Hvad får man dog tiden til at gå med her i fortiden? Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at sidde her og glo. Det fik jeg heller ikke lov til, for 2411 kom og tog mig, og lagde mig i seng. Og så kan jeg jo passende ligge her og tænke over tingene. Det er ligesom om jeg bliver straffet.

Heldigvis har Mor taget nogen ting med fra min tid. Holonettet og holotv’et for eksempel. Og selvfølgelig 2411.

Jeg har fødselsdag i morgen. Og Mor har sagt at vi skal forbi en rigtig gravplads. Tænk at jeg skal holde min fødselsdag dér. Bare fordi hun gerne vil være sammen med sine forfædre..

Swetlanja.