Sjove Facts om The Sims

Vidste du at…?

 1. Det originale “The Sims” var det bedst sælgende spil til PC i hele verden i 2000, 2001, 2002 og 2003 indtil det blev overgået af sin egen efterfølger “The Sims 2”, hvilket var det bedst sælgende spil til PC i 2004 og det næstbedst sælgende spil i 2005
 2. The Sims 2 Kæledyr var den mest succesfulde udvidelsespakke i historien og forblev nr. 1 og 2 på PC hitlisten i mere end 3 måneder.
 1. The Sims 3 solgte intet mindre end 1,4 millioner eksemplarer i den første uge efter det udkom, hvilket gør det til den størte PC udgivelse i EA’s historie og det bedst sælgende PC spil i verden i 2009.
 2. The Sims har indtjent mere end 2,5 milliarder dollars (hvilket svarer til mere end 15 milliarder danske kroner!). Derved kommer det op i samme liga som filmene Avatar, Titanic og Matrix triologien.
 3. The Sims 3 er oversat til mere end 22 sprog og kan købes i over 60 lande.
 4. Simmere taler simlish, hvilket er et sprog der ikke kan oversættes. Da udviklerne skulle skabe sproget lod de sig bl.a. inspirere af ukrainsk og filipinsk.
 5. Den møntenhed der bruges i The Sims kaldes for simoleoner. Denne møntenhed blev oprindeligt skabt tilbage i det 18. århundrede i England, hvor en 6-pence med slangsprog blev kaldt for en “Simon”. En Simon, blandet med den mere værdifulde franske guldmønt kaldet “Napoleans” blev til “Simoleans” på engelsk.
 6. Musiknavne som The Black Eyed Peas, Nelly Furtado, Katy Perry, LeAnn Rimes, Natasha Bedingfield, The Pussycat Dolls og Depeche Mode har indspillet nogle af deres største hits på Simlish. Så hvis du ind imellem hører noget i radioen i spillet, som lyder bekendt, så er der muligvis noget om snakken.
 7. Igennem årene er hår til simmerne blevet det mest populære downloadede indhold. Den mest populære slags hår er langt, bølget hår til kvinder.
 8. Den aller første ting der blev lavet til The Sims var et toilet tilbage i 1993. Der blev introduceret forskellige måder at interagere med toilettet på, fra at bruge det til at rengøre det. Det var desuden det eneste objekt i det originale spil, hvor mænd og kvinder brugte det på forskellige måder. F.eks. havde mændene en tendens til at lade sædet stå oppe.
 9. I 2009 kunne simmerne for første gang forlade deres hjem, uden et skærmbillede der skulle loade, og gå ud i nabolaget.
 10. Will Wright introducerede en mystisk virus til The Sims, som en infektion der spredte sig igennem spillet. Simmerne blev syge og skulle blive hjemme fra arbejde og skole og så skulle de sove og spise for at blive raske. De kunne godt smitte andre simmere. Efter lang tid fandt spillerne ud af at kilden til sygdommen var de marsvin, som man kunne købe og have i et bur i hjemmet.
 11. Modellen der er lavet til at styre simmernes vilje, ønsker og behov er inspireret af “Maslow’s behovspyramide“, som siger at en persons behov er baseret på et hieraki og når først de basale behov er opfyldt, bliver personer motiveret af mindre presserende behov.
 12. I Frankrig har der været et officielt frimærke der honorerede Sims spillene.
 13. Sims 3 finder historisk sted før Sims 1. I Sims 3 er Mortimer Goth et barn, men i Sims 1 var han voksen og gift med Bella (Kendt som Bella Bachelor i Sims 3) og sammen havde de datteren Kasandra.
 14. Du kan lave en spøg hos dine naboer, ligesom dine teenagere kan lave en spøg på skolen.
 15. Du kan se solopgangen og solnedgangen i spillet og hvis du kigger på nattehimlen kan du også se stjerneskud.
 16. Hvis du sidder ved en picnickurv i parken og bliver siddende længe nok, så kommer der en myre og tager maden.
 17. Når du spiser ude, kan du trække ikonet i toppen over og vælge at blive at spise dessert.
 18. Hvis du har haft indbrud og det lykkedes politiet at fange tyven, så kan du slippe ham fri mens han venter ved siden af politibilen.
 19. Agnes Crumplebottoms (som desuden er Mortimer Goth’s tante) afdøde mand, Eric Darling, har vand der drypper af ham når han kommer som spøgelse, hvilket indikerer at han druknede
 20. Hvis du vælter en magisk havenisse får den nogle gange et plaster på næsen.
 21. Hvis din simmer arbejder som proffesionel atlet eller i musikbranchen, så kan alle i husholdningen komme gratis til kampe og koncerter.
 22. Man kan omdanne “Manden med leen” til en vampyr.
 23. Hvis du planter eller gror plasmafrugter i haven, så kan du få en vampyrhavenisse i dit hus. Denne havenisse kan bl.a. omdanne børnenes bamser til vampyrhavenisser.
 24. Dine tumlinger kan få et kæmpe boost i deres færdigheder, hvis du læser bøger højt for dem (Op til 3 point i færdigheder, de ellers ikke kunne få før de blev teenagere). Du kan også lægge bøgerne på gulvet og så kan tumlingerne selv læse i dem.
 25. Hvis du putter en bamse i børnesengen eller i rygsækken vil de få en positiv humørstump.
 26. Hvis du stiller en sæbe på kanten af badekaret kan simmerne tage et boblebad og hvis du ligeledes stiller en badeand kan de bade indtil de er helt afslappede.
 27. Du kan kigge ind af vinduerne på huse der tilhører simmere du ikke har mødt. Du kan også prøve at kigge ud af dine egne vinduer og undersøge om der er nogen der kigger på dig.
 28. Hvis din simmer lytter til børnemusik og ser børne tv mens hun er gravid, får du et “bedre udviklet” barn og mulighed for at vælge barnets egenskaber ved fødslen.
 29. Hvis du har en simmer der er brandmand, kan du opleve jordskælv.
 30. Simmere har rent faktisk en kønspræference, hvilket vil sige at det er indbygget i spillet om de foretrækker simmere af modsatte eller af eget køn. Rygter siger, at spillet per automatik laver 5 % af simmerne med homoseksulle præferencer og med nogle modifikationer* (Bl.a. Twallans Master Controller), kan man ændre på disse tal og selv bestemme på en skala fra -100 til 100, hvad simmerens præference for hhv. mænd og kvinder skal være.


Har du selv oplevet andre sjove ting i spillet, som du vil dele med os andre?

*Vær venligst opmærksom på at vi ikke kan vejlede i at bruge modifikationer til spillet, ligesom vi ikke kan hjælpe med at løse problemer som disse kan medføre i spillet!