Sims 4 Årstider Guide

Vi elsker at snakke om vejret og vores simmere gør det samme. Med udvidelsespakken Årstider er der en masse at tale om. Lad os starte fra en ende…

Vejret bliver en vigtig del af dine simmeres liv fremover og med årstider kommer højtider og traditioner som hver især knyttes til de forskellige årstider. Klimaet varierer mellem de nabolag vi spiller i og gør det kun endnu mere virkelighedstro. Du vil nu opleve dryssende sne, snestorme, mudderpøle, lyn og torden, forårsforelskelser og hedebølger.

Du kan f.eks. pynte dit hus op til juleaften, hvor du kan invitere venner og familier til et mageløst måltid og gaver. Du skal huske at klæde din simmer på efter vejret og der er mulighed for at få en blomstrende karriere indenfor gartneri eller botanik.

Vejret

Med sæsoner kommer vejrskifte og vi kommer nu til at se vores nabolag forandrer sig fra et efterårsklædt landskab til et snedækket vinterland der forandrer sig til en frodig grøn oase. De forskellige nabolag vil have forskellige vejrcyklusser og du vil eksempelvis sjældent opleve sne i Oasis Springs. Vejret vil løbende ændre sig over hver sæson og det hænger lidt sammen med hvilken varighed du har givet hver af sæsonerne.

Når du starter en ny familie skal du vælge hvilken sæson du ønsker at spillet skal starte i.

I spilindstillinger kan du på fanen Årstider ændre længden på sæsonen og hvordan du ønsker det skal være i forhold til regn og sne.

Sæsoner

Foråret er det oplagte tidspunkt at få plantet ud i din have og se hvordan det begynder at spire. Samtidig kan man benytte regnen der falder til at få den vandet. Husk at køb et paraplystativ til dine simmere, så de ikke bliver alt for våde ude i regnen. Måske skal dine simmere fejre kærlighedsdagen og invitere deres udkårne på en date?

Med sommerens komme stiger temperaturen og der kan komme både hedebølger og vildt lyn og tordenvejr. Det er på tide at få gang i poolen og soppebassinet og at drikke forfriskende lemonade. Du kan hjælpe dine simmere med at kapere varmen med vandlegetøj. Var det noget med et poolparty?

Om efteråret efteråret begynder nabolaget at skifte farve og bladene falder af træerne. Du vil se bladene dale ned på din grund og du har mulighed for at rive bunker af blade sammen. De kan bruges til at lege i, juhuu eller f.eks. at lave et bål og riste skumfiduser over det. Måske skal dine simmere fejre høstfest?

Vinter er lig med indendørs hygge, optænding i brændeovnen og at lave snemænd og sneengle i sneen udenfor. Der er 15 variationer af snemænd der kan bygges og det er tilfældigt hvilken en din simmer bygger. De kan bygge snemænd alene eller sammen med andre. Når snemanden er færdig kan den navngives og simmerne kan interagere med dem. Børnene kan blive venner med dem og de kan findes i oversigten over simmere de kender. Når venskabet er på sit højeste kan børn udpege snemanden som sin ultimative ven og det gør at de fremover kan bygge præcis den samme snemand igen. Dine simmere kan også holde vinterfest hvor de giver hinanden gaver og håbe på at få besøg af Kong Vinter.

Termostat

En meget nyttig ting i dit hjem er en termostat som kan regulere temperaturen indendøre. Den sørger for at der er varmt om vinteren og køligt om sommeren. Du skal selv sørge for at skrue op og ned eller slukke når vejret skifter. Du finder termostaten samme sted som du finder røgalarmen.

Dr. Junis vejrstyringsenhed

Man kan ikke skifte sæson med mindre man bliver rigtig dygtig indenfor fingerfærdighed. Så kan man nemlig have held med at bruge Dr. Junis vejrstyringsenhed.

Med Dr. Junis vejrstyringsenhed kan man skifte vejret men også sæsonen.

Uanset hvor meget fingerfærdighed man har kan man forsøge at skifte vejret. Men der er størst chance for at det går godt hvis man har et højt niveau. Der er mulighed for 7 forskellige opgraderinger af apparatet og din simmer skal have fingerfærdighed niveau 8 før alle sammen er låst op.

OpgraderingBeskrivelseFingerfærdighed krav
Hydratklima Forøger chancen for at et vejrskifte til regn eller sne er succesfuldt2
Gyroskop-holdbarhedGør apparatet mere modstandsdygtigt ift. at gå i stykker2
Luftafkøler Forøger chancen for interaktioner ift. sne og kulde er succesfulde2
Fugtfordamper Forøger chancen for at forsøg på at fjerne skyer er vellykket2
Kapacitiv effektivitetLåser op for muligheden for at ændre på vejret i den nuværende sæson3
Selvreparerende nanitterApparatet kan ikke længere gå i stykker5
TidsmodifikatorLåser op for at skifte vejret til en hvilken som helst sæson8

Vær opmærksom på at når man skifter sæson så vil alle helligdage eller planlagte begivenheder blive slettet eller flyttet.

Husholdningens kalender

Med Sims 4 Årstider blev der introduceret en kalender i spillet. Den oplyser dig om hvilken årstid det er samt hvilke helligdage og begivenheder der ligger hvornår. Du finder kalenderen nederst i spillet ved siden af telefonen.

I venstre side af kalenderen kan du se vejrudsigten og hvilke helligdage eller begivenheder der er planlagt for den dag du har markeret. I højre side kan du se kalenderen dag for dag hvor baggrundsfarven viser hvilken årstid det er og du kan også se fødselsdage og helligdage osv.

Ved at klikke på en dag i kalenderen kan du planlægge en helligdag eller en begivenhed på den pågældende dag. Var det fristende at planlægge den fødselsdagsfest du altid har drømt om? Eller måske poolparty med alle vennerne? Du kan planlægge begivenheder i op til to uger før.

Helligdage

Helligdage er særlige dage hvor simmere kan fejre bestemte traditioner. Spillet indeholder 4 prædefinerede og 8 overraskelses-helligdage, men du kan også lave dine egne. Der kan højst planlægges en helligdag pr dag. Der er mulighed for at slette eller redigere eksisterende helligdage. En helligdag starter kl. 6 og slutter kl. 02 om natten. Dagen før helligdagen begynder får du en besked herom og når du går i bygge-mode så får du nu mulighed for at købe særlige helligdagsobjekter som du kan dekorere dit hjem med. Nogle af traditionerne handler f.eks. om at pynte sit hjem op og der skal du bruge nogle af de objekter du kan købe der.

Helligdage vil blive gentaget hvert år på den samme dag. Du kan f.eks. lave en sommerferie til dine børn hvert år og så behøver de ikke at gå i skole på de dage.

Når en helligdag begynder, så vil du i venstre hjørne få en boks der informerer dig om hvordan det går med at gennemføre de forskellige traditioner. Afhængig af en simmers personlighed så vil der være nogle traditioner de elsker og nogle de ignorerer fordi de er ligeglade med den. Hvis en simmer elsker en tradition vil den have et hjerteikon bag sig og hvis de ignorerer den vil den være grå. Simmere som gennemfører alle traditioner vil modtage op til 500 belønningspoint. En tradition er gennemført når den får et guld tjek-mærke og hvis den kræver lidt mere arbejde så vil den blinke.

Lav din egen helligdag eller begivenhed

Du har i spillet mulighed for at lave dine egne helligdage via familiens kalender. Klik på kalenderen nede ved siden af telefonen og se nu hvad der er i planen for den kommende tid. Klik på et felt for at redigere pågældende helligdag eller tilføj en ny begivenhed eller helligdag.

Når du har klikket på tilføj en helligdag, så kan du vælge mellem en række forskellige traditioner som du ønsker at simmerne skal lave på den pågældende dag. Klikker du på begivenhed i stedet for helligdag kan du f.eks. planlægge en fest.

Traditioner

Hver helligdag kan bestå af 0-5 traditioner som du selv kan bestemme. Nogle af dem har vi listet herunder.

Slik eller ballade

Hvis du ønsker at fejre halloween så kan du oprette en helligdag som vist ovenfor, hvor der skal være udklædning og slik eller ballade. Nu vil du opleve at børn og teenagere fra nabolaget kommer og banker på din dør i flotte udklædninger. Børn kan også selv deltage i denne tradition – der er dog nogle der oplever fejl i spillet ved denne tradition. Del gerne dine erfaringer med os.

Æggejagt

En anden tradition er æggejagt, hvor simmere (helt ned til tumlinger) kan klikke på objekter rundt omkring på grunden såsom køleskab, buske, senge osv. og vælge at lede efter æg. Man kan også vælge at kæmpe mod blomsterharen og håbe på at få et æg den vej rundt.

Der er 12 forskellige æg man kan finde.

Magiske nisser

Nogle helligdage inkluderer traditionen om magiske nisser. Pludselig vil nogle små havenisser dukke op i dit hjem og du har mulighed for at interagere med dem. Du kan f.eks. give dem mad eller  legetøj og se hvad der sker. De vil få en god eller en dårlig aura.

Hvis de får en god aura, så vil de lægge gaver til dig i form af sæson-frøpakker og hjælpe med at tømme affald og moppe gulvet hvis der f.eks. er vandpytter. Får de derimod en dårlig aura så vil de begynde at ødelægge ting i dit hjem. Sker dette kan din simmer prøve at bede om tilgivelse eller sparke til nissen. Hvis de beder om tilgivelse kan det være den skifter til god aura men det kan også være den bliver endnu mere sur og det vil den vise ved at lade lynet slå ned i din simmer.

Vælger du at sparke til en af nisserne så vil alle nisserne på grunden blive sure og du kan ikke længere bede om tilgivelse. De vil nu gøre alt hvad de kan for at ødelægge din grund og det eneste du kan gøre er at sparke dem indtil de bliver til affaldsbunker, samlegenstande og penge. Der er 1% chance for at de vil få 1 million simoleoner ved at sparke gnomen til ukendelighed.

Kong Vinter & Blomsterharen

Hvis du holder vinterfest (juleaften) så kan du få besøg af Kong Vinter hvis du har en brændeovn. Han vil i så fald efterlade gaver til dig. Hvis du har en kvindelig simmer og hun tilfældigvis skulle blive gravid med Kong Vinter, så vil barnet få en særlig egenskab “Kong Vinters barn” og vedkommende vil få flere belønningspoint end andre simmere gør.

Blomsterharen spreder blomster og giver kram.

Afgiv forsæt

Hvis du f.eks. holder nytår så er der en tradition der hedder afgiv forsæt, som er tilgængelig for simmere fra barn til ældre. Når din simmer har afgivet et forsæt så har de 7 dage til at opfylde det. Hvis de lykkedes med det så modtager de 100 belønningspoint.

De forskellige forsætter man kan vælge imellem er:

 • Få flere følgere på sociale medier
 • Forøg en færdighed
 • Gennemfør en milepæl indenfor en stræben
 • Få en kæreste
 • Skriv en bog
 • Bliv forfremmet
 • Kom i bedre form
 • Tab dig
 • Bliv en bedre elev
 • Få en forfremmelse som spejder

Lotteriet

Drømmer du om at din simmer vinder 1 million simoleoner? Så skal du glæde dig til lotteriet.

Denne helligdag opstår tilfældigt (som regel på en onsdag) og giver simmere mulighed for at købe en lotterikupon. Hvis dine simmere vil have chance for at blive millionærer så kan de købe en kupon for 100 simoleoner på deres telefon eller via computeren. Man kan højst købe en kupon per voksen simmer. Kuponen skal købes inden kl. 2 om natten og vinderen trækkes tilfældigt at spillet dagen efter kl. 10 om morgenen. Der kommer en besked om hvem der har vundet.

Der er 1% chance for at din simmer vinder. Det vil sige at hvis 100 simmere køber en kupon så vil 1 af dem vinde en million.

Haveliv

Havelivet er for mange af os en helt essentiel del af udvidelsespakken Årstider og der er mange nye muligheder for dine haveglade simmere.

Med årstider kommer der 10 nye planter du kan dyrke i haven. De kan blandt andet findes via de nye frøpakker som har frø til de forskellige sæsoner. De låses op efter niveau 4 og 5 i havebrugsfærdigheden.
IkonNavnSjældenhedsgradVærdiSæson
PeberfrugtAlmindelig2Sommer
Grøn ærtAlmindelig2Forår
KristtjørnAlmindelig2Efterår & Vinter
VintergækUalmindelig4Vinter
Grøn bønneUalmindelig5Sommer & Efterår
KrokusUalmindelig7Vinter & Forår
JuleroseUalmindelig11Vinter
GeorgineUalmindelig13Efterår
BegoniaUalmindelig18Sommer & Efterår
PengefrugtSjælden1.600Alle
Hvis din simmer er vild med at gå i haven, så er det faktisk muligt at få penge for at passe sin egen have. Det er muligt at vælge en karriere som gartner, hvor de ved at arbejde hjemmefra både tjener penge og passer deres have. Smart ikke?

Drivhus

Hvis man gerne vil være selvforsynende, så kan det godt være lidt irriterende at årstiderne skifter og at nogle af planterne eksempelvis ikke producerer noget henover vinteren. Hvis man placerer planterne tæt op af huset, så står de i læ hvilket kan afhjælpe lidt af problemet. Men endnu bedre er at bygge et drivhus, hvor der ikke er noget der hedder årstider. Det er meget simpelt at bygge vægge, sætte store vinduer og en dør i og vælge et glastag. Er man meget kreativ kan man også lave det mere orangeri-inspireret – kun fantasien (og måske lidt økonomien) sætter grænser.

Bistader

Med Bertils bistade kan du nu få dine egne bier og producere honning i din have.

Simmeren kan opbygge deres relation til bierne ved at vælge “Knyt bånd” interaktionen. Jo bedre relation jo bedre kvalitet er honningen der produceres. Ved at holde musen henover bistaden kan du se hvor meget aktivitet der er og hvilket humør bierne er i. Humøret svinger dagligt men hvis du knytter bånd med dem beroliger det dem en smule. Når de er irriterede eller oprørte er det mere sandsynligt at de angriber din simmer så du kan overveje at lade dem være i fred når de er i det humør. Du kan beskytte simmeren mod angreb ved at tage beskyttelsesdragt på.

Ind imellem vil der komme skadedyr i bistaden hvilket vil gøre dem meget gnavne. Din simmer skal give dem en behandling og det vil dukke op som en interaktion når du klikker på bistaden. Det vil hjælpe på biernes humør efterfølgende.

Man kan samle honning ind hver 7. time, men det tager 24 timer før bistaden er fyldt med honning. Når din simmer spiser honning får de en særlig humørstump der beskytter dem mod ekstreme vejrsituationer i 4 timer.

Når simmere ikke interagerer med bierne så vil bierne flyve rundt omkring i haven og bestøve planterne. Det vil udvikle planterne hurtigere.

Når din simmer har en høj nok relation til bierne kan man samle sværmen og placere den i sin inventarliste og bruge den til forskellige handlinger såsom at angribe andre, opmuntre andre, indhente en gave, forstøve planter mm. De vil forblive i inventarlisten i 5 timer. Efter to timer kan simmeren indsamle endnu en sværm.

Bier går i dvale om vinteren og vil ikke forlade bistaden eller producere honning. Din simmer kan dog stadigvæk godt interagere med dem.

Fugleskræmslet Lappe

Lappe er mere end bare et almindeligt fugleskræmsel. Du kan nemlig vække ham til live. Du finder ham under dekorationer til haven eller ved at søge på Lappe. Når du klikker på ham kan din simmer snakke med ham eller undersøge ham. Jo bedre relationen er jo flere ting kan du gøre med ham. Eksempelvis kan du spørge om havetips eller tjekke lommen for frø.

Men det bedste er, at når Lappe og simmeren har et godt forhold, så vil han gå væk fra sit træ og komme til live. Hver dag klokken 13 vil han hjælpe din simmer med at fjerne ukrudt og vande planter. Din simmer kan også få en romantisk relation til Lappe.

Pengetræ

De af jer der har været med helt fra begyndelsen af The Sims i kan måske huske at der har været et pengetræ tidligere. Det kræver lidt arbejde at komme dertil men kan i den grad godt betale sig.
Man kan købe et frø i belønningsbutikken, hvis man har 5000 belønningspoint. Det tager ca. 7 dage før det begynder at blomstre med penge men det er ventetiden værd. Det kan producere op til 22.000 simoleoner om dagen afhængig af kvaliteten på planten. Pengetræet gror i alle fire sæsoner.
Man kan ikke høste pengefrugten og plante et nyt træ, man kan “kun” høste pengene. Hvis man ønsker endnu et træ må man spare yderligere 5000 point sammen og købe et nyt frø i belønningsbutikken. Rygterne siger dog at man kan tage et pengetræ der blomstrer med penge og flytte det i familieinventarlisten, hvorved det ændres til 5 pengetræsfrugter som man så kan plante og få 5 træer.

Blomsterdekoratør

En ny færdighed der er kommet med Årstider er blomsterdekoratør. Med det nye blomsterdekorationsbord kan de lave flotte dekorationer med de blomster de dyrker i deres have. Jo dygtigere de bliver jo flere forskellige dekorationer kan de lave. Det er muligt at lave i alt 65 forskellige blomsterdekorationer. Ved at klikke på dekorationen når den er færdig kan du skifte vase. Det påvirker ikke værdien af dekorationen.

Når de kommer til niveau 3 kan de tilføje duft til deres dekorationer lidt i stil med når man gøder en plante. Det kræver dog at dekorationen har en fantastisk kvalitet. De kan tilføje duft fra planter de har i deres inventarliste. De forskellige dufte kan fremprovokere forskellige reaktioner hos den simmer der dufter til den. Et par få eksempler herunder:

 • Klokkehyacint = dekorationen vil ikke visne
 • Krokus = hvis dekorationen placeres i nærheden af en bistade, så vil det berolige oprørte bier
 • Julerose = simmeren vil falde i søvn med det samme
 • Orkide = simmeren bliver én dag yngre
 • Dødsblomsten = aldersovergang (for ældre simmere betyder det døden)

Hvis du har blomster i din have som du har plukket, så kan du trække dem fra din simmers inventarliste og ind i bordet, så de har et solidt lager af blomster de kan arbejde med.

Når du har lavet en dekoration vil den begynde at visne efter 48 timer og den vil begynde at tiltrække fluer, så det er om at nyde dem i starten :-)

Øvrige tilføjelser til spillet

Belønninger og egenskaber

Udvidelsespakken årstider tilføjer 8 nye egenskaber til dine simmere. Seks af dem kan købes direkte fra belønningsbutikken og de to sidste er belønninger man får ved at nå til toppen som spejder eller ved at være julemandens barn.

IkonNavnBeskrivelsePrisHvordan opnås den?
VarmetilpassetSimmere bliver ikke påvirket så meget af varmt vejr men får stadigvæk effekterne500Belønningsbutikken
VandtætSimmere bliver ikke våde i regnvejr500Belønningsbutikken
KulderesistentSimmere bliver ikke påvirket så meget af koldt vejr men får stadigvæk effekterne500Belønningsbutikken
StormjægerSimmere med denne egenskab elsker stormvejr og trives i de skræmmende omgivelser1000Belønningsbutikken
VarmesikkerPåvirkes ikke negativt af varme temperaturer2000Belønningsbutikken
IssikkerPåvirkes ikke negativt af kolde temperaturer og nyder kulden2000Belønningsbutikken
SpejderevneOpbygger færdigheder 25% hurtigere. Kan kun fås af børn og teenagere.Gennemfør spejderkarrieren
Kong Vinters barnKong Vinter er din far! Gad vide om det medfører nogle magiske evner?Ved at være Kong Vinters barn

TV kanaler

Der er en ny vejrkanal som er tilgængelig hele tiden. Herudover er der mulighed for at se sæson-premiere når den helligdag kommer eller at se nedtælling til midnat når det er nytårsaften. Om vinteren kan dine simmere også se pejse-tv.

Spejder

Nu kan dine simmerbørn og teenager gå til spejder i deres fritid. Det fungerer som en karriere hvor de har mulighed for at blive forfremmet. De bliver spejdere ved at bruge deres telefon til at finde et job, hvor de kan vælge spejder. Alle spejdere skal møde op hver lørdag og søndag klokken 14-16.
Når man bliver spejder får man en tavle man kan placere et sted i sin bolig. På denne tavle kan man skifte til sin spejderuniform, følge hvor langt man er i at optjene mærker og hente optjente mærker.
Der er fem karrieretrin for spejdere og man bevæger sig opad ved at optjene flere mærker.
Mærker optjenes ved at udføre forskellige handlinger såsom at tegne, tage opvasken, gøre gode gerninger osv. Man kan læse om de forskellige mærker på tavlen og der står også hvor mange gange man skal gøre de respektive handlinger for at optjene mærket. Når en simmer udfører en aktivitet der hjælper på at optjene et mærke, så vil ikonet for mærket kunne ses over simmerens hoved.
En spejder der optjener mindst ét mærke vil få en særlig opskrift på spejder småkager.
Man skal optjene alle mærkerne for at nå niveau 5 i spejderkarrieren.
Hvis de når til niveau 5 opnår de egenskaben spejderevne, som gør at de opbygger færdigheder 25% hurtigere resten af deres liv.
Simmerne kan holde øje med hvordan det går med deres spejderkarriere samme sted som de holder øje med deres karakter i skolen. Man skal blot scrolle lidt længere ned.

Håndarbejde

Men udvidelsespakken årstider er der tilføjet nye interaktioner til børnenes aktivitetsbord. Det er nu muligt at lave sæsonbetonet pynt eller årstidspynt såsom snemænd, nisser, blomster mm. Pynten kan efterfølgende hænges op på væggene eller udstilles rundt omkring i hjemmet.

Gaver

Det er nu muligt at give gaver til andre simmere. Denne interaktion findes under venlige interaktioner og det er muligt at give penge eller genstande fra simmerens inventarliste.

Synge sange

Simmerne kan synge når de fejrer de forskellige helligdage. De kan synge alene eller sammen med andre i husholdningen.

Vandballoner

Man kan købe en spand til vandballoner under udendørsaktiviteter. Den koster 35 simoleoner og kan fyldes med vandballoner som dine simmere kan bruge til en vandkamp mod andre. Det er både sjovt men kan også være nedkølende under en hedebølge. Der er også placeret spande rundt omkring på de offentlige grunde i byerne om sommeren, så det også er muligt med en vandballonkamp når du er ude blandt andre.

Mageløst måltid

I forbindelse med helligdagene vil der for nogle af dem være tradition for at lave et mageløst måltid. Det kan sammenlignes med en thanksgiving dinner eller vores store julemåltid.

Madboder

Rundt omkring i nabolaget vil du opdage at forskellige madboder popper op. Der kan man købe mad og drikke og menukortet varierer efter sæson. Om vinteren kan man købe varme drikke mens sommeren byder på kølende lemonader mm.

Nye måder at dø på