verdener i sims 3

Verdener i Sims 3

En verden eller et nabolag betyder i Sims sammenhæng, at det er et sted hvor der simmere kan bo, arbejde og leve. I Sims 3 er verdener åbne, og det betyder at din simmer frit kan bevæge sig fra deres hjem til skolen, arbejde, parken eller lignende, uden at skærmen loader, eller at du mister overblikket over de andre simmere i din husholdning.

I Sims 3 verdener er der som udgangspunkt aktiveret historieforløb (story progression på engelsk). Historieforløb betyder, at samtlige simmere i din verden lever videre uden du styrer dem. Altså får de jobs, kærester og børn. Det er også muligt at slå dette fra under indstillinger.

 

Ny verden til ny udvidelsespakke

En ny Sims 3 udvidelsespakke har ofte være ensbetydende med, at der også er kommet en ny verden – med undtagelser. De verdener der kommer i forbindelse med en udvidelsespakke er designet til præcis det tema der er i udvidelsespakken. Det vil sige, at for at få fuldt udbytte af den udvidelsespakke du har købt, er det smart at bruge den verden der hører med, da den vil have alle de offentlige grunde, og andre muligheder, der knytter sig til den.

Det er meget forskelligt hvad der hører med til den enkelte verden. Til Sims 3 Paradisøen hører der f.eks. verdenen Isla Paradiso hvor der var skjulte øer, dykkerområder m.m., det er noget der ikke pr. automatik kommer i de andre verdener selvom du installerer udvidelsespakken.

I Sims 3 Drømmejob kom verdenen Twinbrook, og her var der f.eks. en losseplads som offentlig grund, og i Sims 3 Aftenunderholdning med verdenen Bridgeport er der lejligheder. Alle disse offentlige grunde og særlige beboelsesgrunde er nogle du frit kan sætte i alle andre verdener – det er bare ikke en garanti at der lige er plads til dem.

sunlit-tides-verden-2

Sådan får du fat i flere verdener

Langt de fleste af de verdener der er lavet til Sims 3, har du mulighed for at købe i Sims store med simpoints. Med nyheden om at der ikke bliver brugt Sims store til Sims 4, og at Sims store vil blive udfaset, ved vi ikke hvordan det kommer til at fungere fremadrettet – og hvor lang tid det endnu vil være muligt at købe disse verdener. Der er også nogle verdener der kan købes fysisk på en cd-rom, det kan du f.eks. gøre hos CDON.

 

Liste over verdener i Sims 3

Herunder kan du se listen over alle de forskellige verdener der er i Sims 3. De fleste verdener har links, og du kan klikke på den enkelte for at læse mere. Vi har indtil videre kun skrevet om en håndfuld af dem, så nogle af dem vil åbne i en ny fane i din browser med et link ind til Sims store hvor du kan læse om dem og købe dem.

 

Sub verdener

Sub verdener er mindre verdener i spillet. Til Sims 3 Verdenseventyr hører der tre sub verdener til, til Universitetsliv er der universitetsbyen og i Ind i fremtiden er der fremtidsbyen.

  • Champs Les Sims (Sims 3 Verdenseventyr)
  • Shang Simla (Sims 3 Verdenseventyr)
  • Al Simhara (Sims 3 Verdenseventyr)
  • Sims universitetsbyen (Sims 3 Universitetsliv)
  • Oasis Landing (Sims 3 Ind i fremtiden)

 

verdener i sims 3

Flyt familie fra en verden til en anden

Hvis din familie starter ud med at bo i Sunset Valley, og du tænker det kunne være super fedt at bo i Roaring Heights, så kan du ganske nemt flytte din familie til en anden by. En af de voksne simmere i husholdningen skal blot bruge telefonen eller computeren og vælge ‘flytte til andet nabolag’ under flyt muligheden. Du skal bare vide, at i flytteprocessen mister din husholdning de venskaber og familierelationer til alle de simmere der ikke er i husholdningen.

 

Download verdener lavet af brugere verden over

På Sims 3 hjemmesiden kan du under Exchange, finde en kategori der hedder ‘worlds’. Her kan du søge og gennemse alle de verdener som brugerne har skabt, netop for at du kan downloade dem! Som med alt andet i Exchange skal du logge ind, og så kan du frit downloade den verden du har lyst til. Installationsprocessen er også præcis som med alt andet du downloader derfra. Du kan se nogle af de verdener vi anbefaler her.

Nogle verdener er beboet, nogle er helt tomme. Du kan dog sagtens downloade en verden hvor der ingen simmere bor i fra start, de vil automatisk blive genereret af spillet som tiden går. Så selvom det kan virke en smule ensomt i starten, så hav tålmodighed og udforsk din nye verden.

At downloade verdener er perfekt når man føler sig begrænset af antallet af boliger i en by, at man kan bo i sumpen men ikke har noget natteliv osv. Du kan downloade de verdener der passer lige til de behov du har. Hold dog øje med, om verdenen du downloader har elementer fra en udvidelsespakke du ikke har.

Vær opmærksom på, at jo større en verden er, jo mere RAM kræver den af din computer – det kan betyde at spillet er langsomt, hakker eller lignende.

 

verden i sims 3

Byg din egen verden i Sims 3

En af de ting vi har vidst har eksisteret i efterhånden lang tid, men aldrig fået rigtig afprøvet er, The Sims Create a World Tool. Til jer der ikke har kendskab til dette, så er det meget simpelt et redskab EA har designet, for at vi spillere selv kan designe verdener. Selve værktøjet kan du downloade lige her.

 

Sådan bygger du din egen verden i Sims 3

Hvis du er en af dem der gerne vil i gang med at bygge din egen verden i Sims 3, så har vi fundet en videoguide herunder som forklarer de basale ting i Create a World tool. Videoguiden er på engelsk, og vi ved godt det kan være problematisk for nogle af jer, men I vil stensikkert kunne få noget ud af bare at se hvordan en der kender værktøjet bruger det, uden at forstå alt der bliver sagt.

Du kan se et eksempel på en enormt flot verden, der er blevet lavet med The Sims Create a World Tool herunder. Den verden hedder Setra og kan downloades her.

 

Er der noget information du savner omkring verdener i Sims 3? Så skriv en kommentar herunder.