Sims 3 Samlegenstande og Samlingshjælperen

Samlegenstande er en af de sjove ting i Sims 3, som alle kan give sig i kast med, og som åbner en helt ny verden og side af spillet. Når du begynder at samle f.eks. ædelstene, insekter eller lignende, så giver det en masse nye oplevelser, opgaver og udfordringer som din simmer kan løse – og hvis der er noget vi godt kan lide, så er det flere udfordringer i Simmerens dagligdag!

At samle er ikke som en typisk færdighed i Sims 3. Du vil nemlig ikke opnå forskellige niveauer i færdigheden, men du vil få adgang til mange forskellige udfordringer i færdighedsjournalen. Simmere kan tjene penge på at samle uden at investere i nogle genstande eller få et job, og det er netop det som gør det at samle unikt.

Med de fleste udvidelsespakker er der kommet nye samlegenstande til og for os der er pjattede med at samle, er det altid sjovt at udforske de nye muligheder med udvidelsespakkerne.

 

Hvad er samlegenstande?

Samlegenstande er kort fortalt genstande som f.eks. ædelsten, metaller eller insekter, som din simmer finder ude i naturen. Jo flere man finder, jo større er chancen også for at finde nogle af de mere sjældne og værdifulde samlegenstande.

I The Sims 3 findes følgende samlegenstande:

 1. Insekter
 2. Metaller
 3. Ædelsten
 4. Havskaller (Paradisøen)
 5. Nanitter (Ind i fremtiden)
 6. Planter
 7. Fisk

Det kan diskuteres hvorvidt planter og fisk er en samlegenstand, da de knytter sig op på specifikke færdigheder. Men vi har valgt at medtage dem her, da de alligevel deler visse egenskaber med de øvrige samlegenstande.

Klik på hver af punkterne ovenfor, for at læse mere om de specifikke samlegenstande.

En anden ting som man ofte støder på, når man er ude og lede efter samlegenstander, det er Rumsten (Space rocks på engelsk). Det er ikke muligt at holde styr på dem via samlejournalen, på samme vis som ædelsten og metaller og derfor er de ikke beskrevet nærmere i dette indlæg. Du kan dog læse mere om rumsten her.

 

Hvordan finder man samlegenstande?

Du behøver, som nævnt ovenfor, ikke noget særligt for at komme i gang, så det første du gør er at sende din simmer ud i byen og lede efter genstande. Ofte findes de i nærheden af bygninger, langs vejen, i parkerne og efter vores erfaring er der ofte noget særligt at finde på kirkegården og omkring videnskabscenteret. Hvis den respektive by har nogle særlige kendetegn, som f.eks. stonehenge og minen i Sunset Valley, så er der ofte en masse at finde i disse områder. Ofte kan du også være heldig på de græsstykker med træer, som er mellem de forskellige huse i området. De sjældne og værdifulde samlegenstande ligger dog sjældent midt i byen, der skal man altid lidt afsides.

Det er relativt nemt at se de fleste samlegenstande på afstand, så det er ikke svært at overskue et stort område. Jo mere erfaren en samler du er, jo lettere har du som spiller også ved at spotte de gode steder og at se samlegenstanende på afstand. Prøv at husk på hvor du har fundet de forskellige ting, for det fungerer nemlig sådan at såkaldte “spawners” spreder samlegenstande ud med jævne mellemrum. Så når du har samlet en ædelsten op et sted, så går der ikke andet end en dag eller to, før der lander en ny ædelsten i samme område.

fiskeri

Når du ser en samlegenstand, så kan du klikke på den og vælge “Saml op” hvis det er et frø, en ædelsten eller en rumsten eller “Fang“, hvis det er et insekt.

Med The Sims 3 Kæledyr kan hunde finde samlegenstande, hvis de bliver trænet i at jage. Samlegenstande som hunde finder vil ikke tælle med i simmerens statistik i
samlejournalen.  Derfor skal du ikke sende hunden afsted, hvis målet er at gennemføre udfordringerne. Men hunde som er gode jagere vil også få evnen til at lokalisere samlegenstande, hvilket virker lidt som samlingshjælperen.

gems

Uden udvidelsespakken “Overnaturligt”, så er der ingen specifikke egenskaber i forhold til det at samle. Det kan anbefales at vælge den egenskab hvor simmeren kan lide at opholde sig udenfor, da simmeren så er gladere når de render rundt og samler sammen. Med Overnaturligt kom egenskaber der hedder “samler” og hvis en simmer har denne opnår de bedre resultater ift. at smelte metaller og slibe ædelstene ligesom simmere vil høste flere afgrøder når de har en køkkenhave.

Når simmere får en udfordring, hvor de bliver bedt om at samle et antal forskellige metaller, ædelsten eller biller, så vil du kunne se ude på oversigtskortet, hvor du kan finde disse ting. Dette gælder både i simmernes hjemby eller hvis de har en udfordring i Verdenseventyr.

 

Samlejournal

Her finder du samlejournalen i sims 3

I Samlejournalen, som du finder i simmerens rygsæk, kan du holde øje med hvad dine simmere har samlet, hvor mange de har samlet af hver type og hvad den højeste værdi har været.

samlejournal_fisk

Når du åbner samlejournalen er der 7 faneblade (såfremt du har alle udvidelsespakker). Den første fane viser statistikken (se nedenfor), mens de øvrige er en fane per samlegenstand.

 

Samlestatistik

samlestatistik

I samlestatistikken kan du se hvor mange af en given samlegenstand, der er samlet i alt, hvor mange unikke samt hvor stor en andel af alle typerne der er fundet. Dette kan være nyttigt til at indikere hvor langt man er fra at kunne gennemføre en af de samleudfordringer der er beskrevet nedenfor.

 

Samleudfordringer

samlejournal_udfordringer

Længere nede i fanen kan du se udfordringerne, som knytter sig til de forskellige samlegenstande, samt hvilke din simmer har gennemført.

Der findes følgende samleudfordringer:

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
 • Ædelstenssamler – Indsaml alle forskellige typer af ædelstene, og din simmer vil få fingre i den mest sjældne ædelsten af dem alle! Pas på, den er meget værdifuld!
 • Metalsamler – Find alle unikke metaller, og din simmer vil fra tid til anden få ekstra metaller tilsendt med posten.
 • Amatør-klippestensopdater – Når en af dine simmere finder minimum halvdelen af alle slags rumsten, bliver det lettere at finde dem, du endnu ikke har opdaget.
 • Den sejeste stensamler i universet – Find alle rumsten og din simmer vil langt lettere opdage dem, der er mere værdifulde.
 • Sommerfuglesamler – Find et eksemplar at alle sommerfugle for at blive sommerfuglesamler. Simmere med denne titel er trænede insektsamlere og finder langt lettere biller og sommerfugle.
 • Ildfluesamler – Fang alle de forskellige ildfluer for at blive ildflue-mestersamler. Når du har fundet alle de forskellige typer ildfluer, vil du få nemmere ved at samle flere ildfluer og andre insekter.
 • Billesamler – Find et eksemplar af alle biller, og din simmer vil altid lykkes med at fange sommerfugle eller biller igen.
 • Svampesamler – Hvis du finder 7 unikke svampe, vil de svampe du gror, stige i værdi.
 • Nanitsamler – Hvis du samler mindst én af alle nanit-typer, vil du efterhånden kunne finde vilde nanitter rundt omkring din personlige bot-byggestation!

 

Samlingshjælperen

Samlingshjælperen er et must have til enhver samleglad simmer! Den vil hjælpe dig med at finde alle de ting du går og drømmer om!

samlingshjælper sims 3

Samlingshjælperen er en langtidsbelønning, som man kan købe når man har 40.000 livstidspoints. Den er altså i den dyre ende, men det er det værd.

samlingshjælper sims 3

Når du har købt den, findes den i rygsækken og har ikonet som en sommerfugl. Det er også muligt at flytte den over i en anden simmers rygsæk, så hvis der er en i husholdningen der har mange flere point end de andre, så kan vedkommende købe flere og forære væk.

samlingshjælper i sims 3

Du kan trykke på sommerfuglen for at filtrere din søgning. Skal det være ædelsten, fisk eller frø? Mulighederne er mange og der er kommet flere til siden dette billede blev taget, i forbindelse med de nye udvidelsespakker.

samlingshjælper viser ting du kan samle i nabolaget

Nu har vi valgt at den skal vise os alle frø i byen og når vi går ud i oversigtskortet ser det sådan her ud. Alle de rød/grønne ikoner viser hvor der ligger frø. Den viser ikke hvilken slags frø det er på dette niveau, men vores erfaring er at de sjældne og specielle oftest ligger i yderkanten af byen. Typisk også omkring kirkegården og videnskabsbygningen.

samlingshjælperen får genstande til at skinne

Når du er væk fra oversigtsbilledet vil du se det som sådan nogle lysende kugler der leder dig i den rigtige retning. De lyser ikke hvis dit spil er på pause – bare et lille tip :)

På den måde kan du altså lynhurtigt få sendt din simmer rundt i byen og samle sammen uanset hvad der samles på.

 

Bonus tip til Samlingshjælperen i Sims 3

Vi vil anbefale at du slår samlingshjælperen fra (Vis ingen), når du ikke bruger den. Dette siger vi fordi at vi selv har prøvet at få udfordringer hvor vi f.eks. skal finde to af en specifik ædelsten. Uden samlingshjælperen viser den på oversigtskortet hvor vi finder dem, men hvis samlingshjælperen er sat til at vise metaller og ædelstene, så vil den vise alle og ikke kun de to specifikke vi skal lede efter. Og så bliver det pludselig en svær mission. Og vi har kun fået det til at virke ordentligt hvis den er deaktiveret inden vi får udfordringen.

 

 

Hyppigt stillede spørgsmål om samlegenstande

Vi har samlet op på en masse af de spørgsmål vi har fået omkring metaller, sten frø m.m., og du kan se spørgsmål og svar på alle de spørgsmål herunder.

 

Hvor finder jeg røde støvtæger i Kina i Sims 3 Verdenseventyr?

Hvis det er en del af en mission, burde du få vist på kortet hvor de er, ligesom når du skal finde bestemte sten eller metaller. De er dog meget sjældne og også svære at fange, derfor kan du godt opleve at du kun fanger en af gangen, selvom du måske skal bruge 3. Så det kan tage flere dage at finde dem. Desuden kan det være nødvendigt ikke at bevæge kameraet i et stykke tid, da de gemmer sig under jorden og pludselig dukker op. Så hvis du zoomer ind der hvor de skal være, så stå stille et stykke tid og vent på de kommer frem. Hvis ikke der er nogen, så prøv igen dagen efter :-) Held og Lykke!

 

Hvor kan man finde flammefrugt frø henne?

Du skal lede efter ukendte specielle frø, hvilke du som oftest finder omkring kirkegårdene og ellers i udkanten af byen. Man kan dog ikke vide hvilken plante de udvikler sig til. Du kan også være heldig at få et flammefrugt frø ved at fiske eller i katakomberne på kirkegården :) Læs mere om flammefrugten i dette indlæg.

 

Hvor finder man regnbuesten?

Regnbuestenen kan du finde rundt omkring i byen som alle de andre sten. Du kan også være heldig at finde den i katakomberne, hvis du har verdenseventyr. Det er en af de mere sjældne sten, så du kan sagtens risikere at lede lidt tid før du finder den. Det hjælper også på det hvis din simmer i forvejen har samlet mange sten ind :) God jagt!

 

Hvordan ser regnbuestenen ud?

Den ser sådan her ud i uslebet form:

Regnbuesten i the sims 3

 

Hvordan får man en hjerte formet pink diamant?

For at få hjerteformede sten skal du have samlingshjælperen, det er en genstand du køber for dine livstidsønskepoint og den koster 40.000 point. Det ligner en sommerfugl og den findes i din rygsæk når du har købt den. Når du har den låser du op for hjerteformede slibninger, men du skal dog stadigvæk have slebet en del sten før det bliver muligt. Så du skal altså samle sten, slibe sten og jo flere sten du sliber, jo flere slibninger kan du vælge imellem. Og når du har gjort det tilstrækkeligt gange kan du også gøre det i hjerteform :)

 

Hvor finder/køber jeg frøer
i Frankrig?

Der er to muligheder. Enten skal man ud og fange som fisk, de er ret almindelige så du burde kunne fange dem de fleste steder og ellers kan du købe dem hos købmanden i Frankrig.

 

Mine fisk forsvinder når jeg rejser i Verdenseventyr, har I en løsning?

Det har vi i hvert fald. Vi har lavet en helt særlig grund med alle de fisk du kan fange i udlandet, som du kan downloade her på Sims Leksikon, som hedder ‘Sømileparken’. Download Sømileparken her.

 

Hvordan får man æggeplanten? Jeg har gennemført de andre udfordringer, men kan bare ikke få æggeplanten.

Der er vist ikke andet at gøre end at vente på at udfordringen kommer. Den kommer samtidig med den udfordring hvor du kan plante oste. Du kan sørge for at du ikke har andre udfordringer der ligger og venter på at blive opfyldt, så skulle chancen for en ny udfordring efter sigende være større.

 

Hvordan får man bøf planten?

Du skal vente på en bestemt haveudfordring, men du får den først når du har fået den udfordring der giver dig mulighed for at plante ost og æg. Hvis du har gennemført den udfordring er det bare at vente. Du kan evt. slette alle andre udfordringer og øge chancen for en ny :)

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]