Forår i Sims 3 Årstider

Sæsonerne i Sims 3 Årstider

Med udvidelsespakken Sims 3 Årstider kom der endelig rigtige sæsoner i Sims 3. Sæsoner med vejrskifte, højtider og forskellige oplevelser for dine simmere. Læs med herunder og bliv klogere på årets fire forskellige sæsoner.

 

Hop direkte til en sæson

 

 

Forår i Sims 3 Årstider

Med forårssæsonen i The Sims 3 Årstider kommer regn og varmere vejr og træer og blomster rundt omkring i byen blomstrer op. Med til foråret hører også kærlighed og simmerne vil oftere sende kærestebreve, gaver og tilstå tiltrækkelse af andre simmere på denne årstid. Forårsfestivallen understøtter dette med en kyssebod, en kærlighedstester og en højtid der er dedikeret til at bringe kærlighed til simmerne!

 

Forårsregn og lyn

Forårssæsonen er generelt varm men hverken for varm eller for kold, således at det generer nogle simmere. Hvis ikke simmerne garderer sig med en paraply vil de blive gennemblødte når regnen kommer. Paraplyen kan købes i Udendørs –> Udendørsaktiviteter. Når det er hård regn kan der medfølge lyn og der er en risiko for at lyn kan ramme simmere der går udenfor med en paraply! Du bør dog være i sikkerhed hvis du lader paraplyen blive i rygsækken, når det lyner. Lynnedslag der rammer simmere er dog en sjælden begivenhed, men når de rammer så kan de slå ihjel! Nogle gange kan man dog “nøjes” med at blive forbrændt.

Vilde blomster og allergier

Når det er forår kommer der vilde blomster frem. Rent teknisk kommer de af de “Spawners”, som genererer sten, metaller og frø. Om foråret er der en 25 %  chance for at de også danner vilde blomster. Blomsterne lever i 5 dage, før de bliver erstattet af noget andet. Blomster kan medføre allergi, som kan give en to-dages humørstump der kan kureres ved en allergiindsprøjtning på sygehuset. Den koster 200 simoleoner.

De vilde blomster kan du pynte dit hjem med eller sælge dem. De har en værdi mellem 5 og 600 simoleoner og der er 8 forskellige. Vi følger op med en liste, når vi har styr på de danske navne!

 

Forårsfestival

Forårsfestivallen er centreret omkring en række aktiviteter der primært omhandler kærlighed. Se det som påske møder Valentines day. Højtiden hedder Kærlighedsdag og den finder typisk sted den sidste lørdag i sæsonen. Om foråret er der dobbelt så høj sandsynlighed for at modtage kærestebreve og gaver, men når det er kærlighedsdag er chancen fem gange større og de får en +10 humørstump.  På forårsfestivallen kan simmerne deltage i en række aktiviteter. I de fleste aktiviteter optjener man billetter, der kan byttes til genstande man køber i boderne på festivalgrunden.

 

Kærestebreve

Simmere kan sende og modtage kærestebreve gennem postkassen. Man kan også trykke på ens venner og bekendte og vælge send kærestebrev den vej igennem. Kærestebrevene kan være med til at forbedre forholdet en smule. Vi har oplevet flere gange at modtage kærestebreve fra gifte venner og fra familiemedlemmer (svigermor og svoger), så der er muligvis en indbygget fejl i spillet.

 

Konge og dronning af forårsballet

Når man danser på dansegulvet under forårsfestivallen, så får dine simmere chancen for at få titlen som Konge eller Dronning af forårsballet. Titlen uddeles den sidste dag i sæsonen og jo mere du danser, jo højere er sandsynligheden. Kloge hoveder mener at hvis du danser fem timer, så er du sikret titlen. Med til titlen hører en præmie på 250 festivalbilletter.

 

Æggejagt

Påskeæg spredes rundt omkring på festivalgrunden når det er forår. De dukker op kl. 5 om morgenen og der er mellem 10 og 20 æg i alt. Der er 10 % chance for at finde et Fancy festival æg der har en værdi af 500 simoleoner og 3 % chance for at finde en forårshavenisse.

Kyssebod

Det koster 5 simoleoner at få et kys i kysseboden, men så giver det også en +30 humørstump der varer i 8 timer. Hvis din simmer selv står i boden så kan de tjene mellem 5 og 15 simoleoner pr kys. Simmere der er attraktive (livstidsbelønning) eller har egenskaberne god kysser eller håbløs romatiker giver bedre kys en andre. Man får ikke festival billetter i kysseboden.

Kærlighedstest

Via en maskine kan du få testet om din udkårne er værd at bruge krudt på at opbygge et forhold. Resultatet er enten dårligt, neutralt eller positivt og du får mellem 1 og 3 festivalbilletter afhængig af resultatet. Ligeledes medfører det en 5+ eller 5- humørstump. Hvis to simmere allerede er forelskede, så giver det som regel et positivt resultat. Men husk nu… Bare fordi maskinen siger det ikke kan lade sig gøre, så er det ikke altid sandheden.

 

Rulleskøjteløb

Rulleskøjteløb er en skjult færdighed, som simmerne kan træne ved at stå på rulleskøjter på rulleskøjtebanen der står på festivalpladsen. Dette giver 5 festivalbilletter. Det er dog også muligt at købe banen og sætte den hjemme i haven, hvis der er plads til det!

Hestesko

På festivalpladsen kan simmerne også konkurrere i at kaste hestesko. De bliver ikke umiddelbart bedre jo mere de spiller, men vinderen får 25 festivalbilletter og taberen får 5.

 

Sommer i Sims 3 Årstider

Når sommerfestivallen kommer til byen, er der adskillige aktiviteter som dine simmere kan lave for at køle ned i varmen.

Sommerhøjtiden hedder Frihedsdag og den ligger den sidste fredag i sæsonen (eller på den sidste dag, såfremt du spiller med en kort sæson). På frihedsdag får alle fri fra skole og arbejde og det er en god mulighed for at have en sjov dag på festivalgrunden. Under hele frihedsdagen får alle simmere en +10 humørstump.

 

Billetter til sommerfestival

Dine simmere kan få festivalbilletter ved at deltage i de forskellige aktiviteter på festivalgrunden. Billetterne kan bruges i boderne på festivallen, som er åbne mellem 8 og 21.

Fodboldkamp: Man får 25 billetter som vinder, 5 som taber og 10 hver, hvis kampen bliver uafgjort. Fodbold er en skjult færdighed og simmere der bliver gode til dette, får ikke problemer med at samle festivalbilletter!

Hotdog ædekonkurrence: Hvis du vinder ædekonkurrencen får du en uges forbrug af hotdogs (husk at sætte dem i køleskabet, så de ikke rådner i din rygsæk!) og 25 festivalbilletter. Alle deltagere får 5 festivalbilletter for indsatsen. Konkurrencen tager en time at gennemføre og den næste konkurrence starter to timer efter den sidste er sluttet.

Skateboard: Når du kører på skateboardrampen får din simmer 5 festivalbilletter. Dette er også en skjult færdighed, som simmerne bliver bedre til over tiden.

Vandballonkamp: Finder sted ved de to halvvægge du kan se på grunden og her får du mulighed for at kaste vandballonner efter dine modtandere. Vinderen får 25 festivalbilletter og taberen 5. Også en skjult færdighed.

Ansigtsmaling: Det koster 50 simoleoner at få malet sit ansigt og man får 5 festivalbilletter for det.

Ved at bruge festivalbilletterne i boderne kan du købe forskellige genstande. Prisen varierer fra 1 billet for fyrværkeri og til 50 billetter for en fodboldbane til haven. Billetterne kan indløses under alle sæsoner, men præmierne varierer fra årstid til årstid.

sommer-saeson-sims-3

Sommerhede og sommervejr

Simmere nyder som oftest varmen og på et tidspunkt får de en “dejlig varm” humørstump. Hvis din simmer er ude i varmen for længe kan de dog også overophede. Dette kan undgås ved at søge indenfor eller lave en af de aktiviteter der køler dem af.

Når din simmer får det varmt kan de begynde at svede, hvilket du kan se vha. en humørstump der viser dette. Hvis du på dette tidspunkt ikke køler dem ned kan der rent faktisk gå ild i dem og så gælder det for alvor om at køle ned! En sådan forbrænding kan slå din simmer ihjel!

Simmere kan køle ned ved at gå ind i et hus, spise en is, svømme eller vha. en parasol. For 10.000 livstidspoint kan man også købe belønningen “Immun overfor varme”, hvilket vil forhindre enhver negativ effekt fra solen, mens man stadigvæk kan blive brun.

Simmere vil helt naturligt klæde sig køligere når de går udenfor om sommeren.

 

Solbadning

Simmere som har badetøj på udenfor, kan blive solbrændte hvis de er ude i solen i et stykke tid, men pas på med at overdrive. Når de har fået en god farve får de en +10 humørstump i 24 timer. Solskoldethed giver dog smerte og giver en -10 humørstump i 12 timer.

Simmere kan dog også få farven vha. spray tan for 90 simoleoner på sommerfestivallen (eller derhjemme, hvis du køber den selv). Der er 85 % chance for at det bliver et vellykket resultat, med mindre det er en del af en narrestreg, hvorved resultatet aldrig bliver godt!

sims-3-sommer-fyrvaerkeri

Fyrværkeri

Fyrværkeri kan købes i boderne på festivalstanden eller hos købmanden om sommeren. Der er både børnevenligt fyrværkeri og noget der er mere egnet til voksne. Hvis du har tre af de store fyrværkerigenstande, så kan du lave et show, som vil give alle tilskuere en +10 humørstump i 16 timer.

 

Svømning

Med den patch der kom til Seasons, kan simmere nu svømme i havet. Det er en god måde at køle af på og få lidt motion. Under bygge mode er der også kommet en vippe til poolen. Med til denne hører en ny skjult færdighed, som gør at dine simmere kan blive bedre og bedre til at dykke. Man kan også købe en luftmadras, som simmere kan solbade, slappe af eller læse en bog på.

Skøjteløb

Skøjteløb er endnu en skjult færdighed i Årstider. Om sommeren kan den trænes med rulleskøjter og om vinteren ved skøjteløb på is. Hvis du gør det på festivalgrunden optjener du festivalbilletter.

 

Vandballonkamp

Vandballonkamp træner endnu en ny skjult færdighed, som hænger sammen med sneboldkamp om vinteren. Man kan finde vandballon arenaen under udendørsaktiviteter i købe mode. Dog kan vandkamp og sneboldkamp praktiseres hvor som helst.

 

Efterår i Sims 3 Årstider

Uhyggedag, Efterårsfestival, Slik eller ballade og græskarhoveder. Efteråret i The Sims 3 årstider byder på farverige blade, kostumer og Uhyggedag der er simmernes svar på Halloween.

Koldere vejr

I avisen, på computeren eller i fjernsynet kan du holde øje med vejrudsigten. I takt med at temperaturen falder påvirkes simmerne negativt og de kan faktisk få det så koldt at de fryser ihjel. Det er dog usandsynligt at det vil ske allerede i efteråret, men værd at have i baghovedet. Simmere må hoppe i noget varmere tøj for at få varmen. Når de fryser kan du sende dem indenfor for at få varmen eller give dem en varm kop kakao fra boderne på Efterårsfestivallen.

 

Nedfaldne blade

Som træerne taber bladene på simmernes græsplaner kan de rives sammen i bunker, for at rydde lidt op. De fleste simmere vil holde af at lege i disse bunker, men simmere med egenskaberne ond, vanvittig, vovehals og simmere med pyroman-tendenser kan finde på at sætte ild til bunkerne. Forelskede simmer kan også Juhuu i en bladbunke. Hvis en baby undfanges på denne måde er der en 75 % chance for at de vil få egenskaben Elsker at være udenfor.

Efterårsfestival

På efterårsfestivallen kan simmere deltage i en æblespisningsleg eller i en tærtespisningskonkurrence. Hvis de går hen og vinder får de 25 festivalbilletter. Simmere kan ikke blive bedre til æblespisningslegen, men hvis de spiser mange tærter kan de rent faktisk blive bedre til tærtespisningskonkurrencer!

En anden aktivitet er spøgelseshuset. Ved at gå indenfor får simmeren 5 festivalbilletter. Simmere der er kujon eller barnlig kan godt tøve lidt inden de går ind. Når de går ud derfra kan de reagere på forskellig vis og vil få en humørstump, der som regel vil være positiv men af kort varighed.

Uhyggedag

Efterårets højtid er uhyggedag og giver associationer til de vi kender som Halloween eller Allehelgens aften. Den sidste lørdag i sæsonen er det uhyggedag. Hvis sæsonen er kort, kan den også falde på den siste dag i efterårssæsonen. Simmere får en +10 humørstump hele dagen og får fri fra arbejde og skole.

Med til Uhyggedag hører naturligvis også udklædning!

Kostumer og kostumefester

Med de nye kostumer kan simmerne klæde sig ud på Uhyggedag (eller andre dage, hvis du skulle få lyst). Kostumerne kan findes i kategorien “Hverdag” i Lav en simmer.

En af de nye fester vi kan holde med årstider er Kostumefest. Du kan selv holde festen eller du kan vente på en invitation fra en af dine naboer eller venner.

Det eneste der adskiller kostumefester fra andre fester er udklædningen. Der er masser af kostumer at vælge imellem, så det skal nok give anledning til masser af grin.

Slik eller ballade

Dagen før Uhyggedag er der tradition for at lave Slik eller Ballade. Når du er klædt ud er det derfor bare at komme i gang, ved at klikke på et hus i byen. Du kan enten lave slik eller ballade alene eller sammen med andre simmere fra din husholdning. Så går man fra hus til hus og samler gode sager sammen, indtil de ikke har energi til mere eller det er sengetid. Man kan være længere ude end til sengetid, hvis der går en voksen med rundt i gruppen.

Når du besøger et hus, hvor der er nogle hjemme, så vil de hilse på dig og give dig noget guf. Som regel får man slik, men du kan også få en genstand, som f.eks. en havenisse. Uartige simmere kan godt blive ret sure, hvis de besøger et hus og der ikke er nogle hjemme. De kan godt finde på at lade deres vrede gå ud over havedekorationer, skraldespande og lygtemænd.

Når uhyggedag er overstået er det tid til at slappe af derhjemme med familien. Du har sikkert samlet en masse slik efter slik eller ballade, som du kan hygge dig. Pas på at børnene ikke spiser for meget sukker, så kan de godt være lidt svære at få i seng ;-)

Græskarhoveder

Med årstider kom der græskar, som kan skæres ud af simmere eller bruges til en lækker græskartærte. Du kan høste græskar på efterårsfestivalen eller købe dem i supermarkedet. Disse kan også plantes derhjemme, således at du bliver selvforsynende med græskar. En simmer der laver et græskarhoved får 2-4 græskarkerner fra processen. Der findes 5 forskellige ansigter der kan laves – traditionel, fjollet, ond, spøgelse og kat.

Simmerer der er onde, gnavne eller rebeller kan smadre græskar ved at trampe på dem. Dette kan være farligt, hvis der er lys i græskarhovedet og kan sætte ild til simmeren.

 

Kostumer

Både unge og ældre simmere kan få kostumer. Du kan finde kostumerne når du bruger “Planlæg tøj” på en kommode. Maskerne kan vælges ved at vælge skift udseende på et spejl.

 

Slik eller ballade

Børn og teenagere kan gå ud og lave “Slik eller ballade” når det er Uhyggedag samt dagen før. De gider ikke rende nabolaget tyndt og de vil maximum besøge 10 huse på deres jagt efter slik og legetøj. Onde og upassende simmere kan godt finde på at kaste med æg eller på anden måde lave hærværk under Slik eller ballade. Simmere der bor i byen, som du ikke selv styrer begynder at gå rundt og lave Slik eller ballade kl 16. på uhyggedag.

 

Udklædningsfest og ædegilde

Det er muligt at holde to nye typer af fester. Nemlig Udklædningsfest og ædegilder. Dette skal betragtes som de amerikanske højtider Halloween og Thanksgiving. Udklædningsfester er ret sjove og man ved aldrig hvilke tossede kostumer simmere kan dukke op i. Ædegilder går ud på at de inviterede gæster medbringer en ret hver. Gode kokke kan finde på at tage rigtig god mad med, hvilket virkelig sætter gang i gildet.

 

Vinter i Sims 3 Årstider

Vi er vist mange der har set frem til at få vintervejret tilbage i vores sims spil nu hvor vi har fået Sims 3 Årstider. Der er bare noget magisk ved sneklædte landskaber – også i Sims!

Vintervejret i sig selv byder på adskillige nye aktiviteter dine simmere kan deltage i. Men husk at hold dine simmere varme, så du undgår at din simmer fryser ihjel af kulde.

Overtøj og kulde

vinter i sims 3 årstider

Der er kommet en ny tøjkategori – overtøj. Dette er nødvendigt for at dine simmere kan holde varmen når de er udenfor på en vinterdag. De skifter som regel automatisk til dette tøj på en kold dag. Hvis ikke de gør det af sig selv, kan du gøre det ved at klikke på simmeren og vælge skift tøj. Simmere fryserne næsten aldrig når de har deres overtøj på. Men hvis det er unaturligt koldt kan de godt komme til det.

Simmere kan godt holde varmen et stykke tid uden overtøj på. Dette tidsrum er dog afhængigt at temperaturen, således at når det er meget koldt går der ikke så lang tid, som når det er mildere temperaturer. Når du når dette punkt begynder tænderne at klapre (det kan man se via -10 humørstump). Dette giver dig en chance for at søge ind i varmen i et hus eller få overtøjet på og dermed øjeblikkeligt hæve kropstemperaturen. Hvis du ikke gør det får simmeren en “frostbid” humørstump, bliver blå og kan fryse til is. Hvis ikke en anden simmer er i nærheden og kan hjælpe med at tø simmeren op, så vil vedkommende fryse ihjel.

Sneen giver masser af underholdning til simmere, så hvis du klæder dem ordentlig på får de en god chance for at nyde det. Snestorm kan endda medføre at skolen holder lukket, så børnene kan lege udenfor og deltage i alle vinteraktiviteterne.

Juledekorationer – Mistelten og lys

Ligesom vi pynter vores hjem når det er jul, så kan simmere gøre det samme. Ved at klikke på hoveddøren kan simmere sætte lyskæder på huset. Det er muligt at få to forskellige slags. Nogle der hænger lidt som istapper og den anden er en kæde der er spændt helt fast på huset.

julelys i sims 3

julelys på huset

julelys i sims 3

Misteltenen kan købes under diverse dekorationer eller i boden på festivalpladsen. Simmere kan spørge om et kys fra en anden simmer, når de står under misteltenen. Hvis dette lykkedes får de en +20 humørstump i 4 timer.

 

Vinterfestival og Snefnugdag

Der er to nye aktiviteter på vinterfestivallen, som dine simmere kan deltage i for at optjene festivalbilletter; snowboarding og isskøjteløb.  Deltagelse i disse aktiviteter giver simmeren 5 festivalbilletter.

Snefnugdag ligger den sidste torsdag i vintersæsonen. På denne dag vil alle simmere være lidt venligere mod hinanden og de får en +10 humørstump hele dagen. Alle har selvfølgelig også fri fra skole og arbejde.

 

Gavegivningsfest

gavegivningsfest sims 3 årstider

Gavegivningsfest er en nye festtype, der gør at det er muligt at holde det vi vil kalde juleaften herhjemme. Når du vælger at holde denne festtype får du en bunke gaver på et tæppe, der bliver placeret et sted i huset hvor der er plads. Du kan rykke rundt på det efterfølgende, hvis du synes det skal være et andet sted. Du kan enten bede simmerene om at begynde at åbne gaverne eller de vil selv begynde automatisk ca. 2 timer efter festen er startet. Simmerne samles og tager en gave en af gangen mens de andre ser på. Nogle vil være gladere for gaven end andre. Du kan også være fræk at sende de andre simmere hjem når de har efterladt deres gave på tæppet, så er der flere gaver til din familie ;-) De andre simmere bliver måske ikke så glade ved dette, men de bliver ikke direkte fjender af det.

Snowboarding

På vinterfestivallen kan simmerne bruge snowboardrampen til at træne denne skjulte færdighed, som der er tre niveauer af. Når simmeren bliver bedre kan de lave tricks og falder sjældnere. Det giver 5 festivalbilletter. Du kan også købe din egen snowboardrampe vha. festivalbilletter i boderne på festivalpladsen eller under udendørsaktiviteter i købe-mode.

Isskøjteløb

En anden skjult færdighed er skøjteløb, der kan bruges både ved isskøjteløb og rulleskøjter. Simmere kan skøjte på banen på festivalpladsen eller på enhver sø der fryser til is i det kolde vejr. Når du står på skøjter på festivalpladsen tjener du festivalbilletter. Ved at klikke på banen kan du også få din simmer til at skøjte baglænd, hvis de altså er dygtige nok. De kan også snurre rundt med en anden simmer, dette resulterer som oftest i et fald, hvis dine skøjteløbere ikke er så øvede.

Snemænd

Simmere kan lave snemænd alene eller i par, når der er nok sne på jorden. Der er 50 % chance for at lære en ny snemandstype når man laver en snemand. Egenskaber er blandt andet med til at bestemme hvilken type snemænd din simmer kan lære at lave. Her ses alle seks typer snemænd:

  • Almindelig snemand – Alle simmere kan lave denne type
  • Hockey snemand – Atletiske simmere, simmere som elsker at være udenfor eller simmere som har en isskøjtebane på grunden kan lave denne type.
  • Tragisk klovne snemand – Et humør på -40 eller derunder eller simmere som er gnavne eller hader at være udenfor, kan lave denne type.
  • Ond snemand – Simmere som er vovehalse, onde eller har pyromantendenser (skjult egenskab) kan lave denne type.
  • Rumvæsen snemand – Skøre simmere, computergenier og rumvæsener kan lave denne type.
  • Manden med leen snemand – Uheldige og onde simmere, eller de som har gravstene og urner på grunden, eller har et deltidsjob på kirkegården kan lære at lave manden med leen snemanden.

OBS: Flere læsere har gjort opmærksom på at deres simmere, som ikke opfylder ovenstående krav, kan lave alle slags snemænd.

Sneboldkamp

Simmere kan have sneboldkampe, hvilke er en skjult færdighed der føres sammen med vandballonkamp.

Igloer

Simmere kan alene eller i par lave en iglo. De kan endda sove i den – men vær opmærksom på at de kan få en dårlig nattesøvn i den, da de skal ligge på den hårde is. Simmere kan også lave juhuu i igloen.

 

Sneengler

Klik på jorden og vælg “Lav sneengel”. Skøre, fraværende eller klodsede simmere kan lave dem med ansigtet nedad mod sneen. Ligesom med snemænd, kan vrede simmere ødelægge dem.

Medlem af Isbjørneklubben

Det er muligt at få denne interessante humørstump ved at svømme i koldt vand om vinteren. Hvis du gør det, så får dine simmere humørstumpen “isbjørneklubben” der giver +15 i humør i 6 timer. Derudover bliver de immune over for kulden i et stykke tid.

 

> Få flere tips og tricks til Sims 3 Årstider.