sims 3 livsstadier

Livsstadier & aldring i Sims 3

I Sims 3 er der 7 forskellige livsstadier som dine Simmere går igennem (hvis du har aldring slået til under indstillinger), og så er der et potentielt ekstra stadie når dine simmere dør, nemlig spøgelsesstadiet. I Sims 3 kan du selv styre hvor lang tid et stadie skal vare, og du kan som nævnt også slå aldring helt fra under indstillinger, så dine simmere aldrig bliver ældre end hvad de er, netop nu. Du har også mulighed for at adoptere i Sims 3, og det er ganske gratis!

Som udgangspunkt ser standardindstillingerne for længden af et livsstadie ud som herunder:

 • Baby: 3 dage
 • Tumling: 7 dage
 • Barn: 7 dage
 • Teenager: 14 dage
 • Ung voksen: 21 dage
 • Voksen: 21 dage
 • Ældre: 17 dage (De kan leve længere eller kortere tid)

 

Tips & tricks til aldring i Sims 3

 • Simmere der har løbet meget vil leve længere (Gennemfør athletic udfordringen for at få denne feature)
 • Du kan bruge fødselsdagskagen til at gøre dine simmere ældre med det samme
 • Du får kun lov til at vælge en egenskab til dine simmere når de bliver ældre, hvis de har haft en positiv opvækst
 • Du kan gøre dine simmere yngre, med en “young again” potion (kan købes som langtidsbelønning eller laves ved kemibordet)

 

Baby

Babyer i Sims 3 er ikke i stand til at tage sig af sig selv, og derfor er det også et af de mest krævende livsstadier i Sims. Babyer er dog til dels nemmere at passe end tumlingerne, fordi de trods alt bare ligger i deres krybbe og skal mades og skiftes et par gange i døgnet. Med det sagt, så er der ikke nogen vild underholdning i at have en baby og det går mest af alt ud på, at holde dem glade og tilfredse indtil de bliver tumlinger.

Babyernes behov for samvær (social) er det der falder hurtigst, men du kan hurtig holde det i skak ved at lege og holde babyen. Hvis du gerne vil have indflydelse på hvilket køn din baby bliver, så læs med her.

 

 

Tumling

Så snart din baby bliver tumling skal du være opmærksom på, at der nu bliver stillet krav til dig og der er visse ting de skal lære (hvis de vil have en god opvækst). De skal nemlig lære at gå, tale og gå på potte. Hvis du sørger for de får lært alle tre ting, så får du lov til at vælge deres egenskab når de har fødselsdag.

Du kan lære dine tumlinger at gå og tale med hjælp fra en teenager, ung voksen, voksen eller ældre. For at lære dem at gå på potte, skal du købe en potte som findes under babytingene i buy mode. Hvis du har en voksen simmer med ‘familie orienteret‘ egenskaben kan de lære tumlingerne at gå, tale og gå på potte dobbelt så hurtigt som en almindelig simmer kan.

Udover disse nødvendige færdigheder tumlingerne skal lære, så kan de få et forspring på andre færdigheder ved at lege med xylofonen, legetøjskassen med klodser i og læse i bøger. Dine voksne simmere kan læse bøger for tumlingerne, eller du kan placere bøgerne på gulvet og så kan de selv kigge i dem. Tumlingerne vil ikke få færdighederne mens de er tumlinger, men så snart de bliver teenagere eller ung voksne og går i gang med den færdighed de har trænet som små, vil du få en besked om at de starter på niveau 3 eller lignende. Udover at det er praktisk for dig, så er det også glimrende underholdning for tumlingerne.

 

Barn

Så snart din simmer bliver barn får de væsentlig mere frihed, og kan f.eks. være alene hjemme. Hvis du har udvidelsespakken Sims 3 Lev Livet, så får dine børn mange flere muligheder for underholdning og læring, f.eks. ved at tilmelde sig aktiviteter efter skole såsom spejder og ballet. Alle børn skal gå i skole, eller skal vi sige bør hvis du vil sørge for de klarer sig godt, og det foregår i hverdage fra 9 om morgenen til kl. 3 om eftermiddagen. Her vil de af og til få ekstra muligheder såsom at skulle rengøre insektbure efter skole, tage på skoleudflugt til brandstationen osv. Hvis dit barn får topkarakterer tre dage i træk, så kommer de på ‘honor roll’.

Hver dag når dit barn kommer hjem fra skole, vil simmeren have lektier med som de kan lave inden dagen efter. Hvis ikke de laver deres lektier, vil de få mulighed for at lave dem i skolen dagen efter. Du kan dog også lade en voksen simmere hjælpe dem med at lave lektier, to børn kan hjælpe hinanden med at lave det, eller din simmer kan kopiere en andens lektier – noget som de altså godt kan få en eftersidning for hvis de bliver opdaget.

 

Teenager

Når dine børn bliver teenagere skal de stadigvæk gå i skole, men det er en time mindre end før. Nu er de i skole fra 9 om morgenen til 2 om eftermiddagen. Med Sims 3 Lev Livet har også dine teenagere mulighed for at tilmelde sig aktiviteter efter skole, eller de kan få et deltidsjob (3 timer om dagen, 5 dage om ugen) fx i boghandleren og supermarkedet. Derudover er skolen også et fantastisk sted at finde nye venner og måske en kæreste.

Som teenagere kan dine simmere arbejde på alle de samme færdigheder som voksne, og hvis du har Sims 3 Lev Livet kan de også lære at køre bil! Teenagerne er desuden nogle hormonbomber, og du vil opleve at de af og til vågner om morgenen og er i temmelig dårligt humør. De kan også have lyst til at lave praktiske jokes, som f.eks. at kaste æg på naboens hus osv.

 

Ung Voksen

Stadiet ung voksen er næsten det samme som voksen, og faktisk kan dine ung voksne simmere flytte ud, begynde på en karriere, blive gift og få børn. Hvis du har Sims 3 Universitetsliv, så er dette stadie et oplagt tidspunkt for din ung voksne simmer at tage ud og udfordre sig selv med en uddannelse væsentlig mere krævende end folkeskolen og gymnasiet.

 

Voksen

En voksen simmer kan mere eller mindre fuldstændig det samme som ung voksne simmere. De voksne simmere skal dog anskues som værende lidt længere oppe i årene, og de kan f.eks. få en midtvejskrise hvor de pludselig får lyst til at gøre op med alle de ting de har gjort indtil videre. Det kan f.eks. være at de vil købe en motorcykel, blive skilt, få en tatovering eller lignende. Du kan vælge at takke ja til at opfylde deres ønsker, og vil det give en negativ moodlet hvis du ikke opfylder dem – men du er ikke forpligtet til at gøre det.

 

Ældre

Livsstadiet ældre er det sidste stadie før døden, og det er her dine simmere kan gå på pension og nyde deres familie, hobbyer eller hvad det skulle være. Du kan tydeligt kende en ældre simmer, da de som udgangspunkt har gråt hår og går foroverbøjet, og væsentlig langsommere.

Kvindelige ældre kan ikke blive gravide, men mændene kan stadigvæk få børn med yngre kvinder. Som ældre har man dog stadigvæk muligheden for at adoptere lige så mange børn man vil. Der er ikke en fast længde på dette livsstadie, og du kan dermed ikke være sikker på, at en ældre simmer vil dø præcis efter 17 dage. Din simmere kan leve mange flere dage hvis de f.eks. har haft vegetar egenskaben, har udført maraton løber udfordringen eller hvis de i det hele taget har haft et godt liv.

De ældre simmere kan være super pratiske at have i en husholdning, da de kan gå på pension og passe de små børn i familien, eller du kan lade dem excellere i den færdighed de er blevet knalddygtige til, og dermed tjene penge.

 

 

Død & spøgelser

Hvis du gik og troede det var slut med dine simmere så snart de døde af gammel alder, så troede du forkert. Der findes nemlig et ekstra stadie, eller skal man måske nærmere kalde det for et overnaturligt væsen, i form af spøgelser. Dine simmere og dyr vil automatisk blive til spøgelser når de dør, og den farve deres spøgelse er, afhænger af hvordan de døde. Du kan se alle de forskellige spøgelsestyper her. Hver gang en simmer dør, vil manden med leen komme og sende simmeren godt på vej til den anden side.

Hvis du placerer urne eller gravsten på din grund, så vil spøgelset rumstere rundt i dit hus om natten, og hvis du bliver træt af det, så kan du placere dem oppe på kirkegården i stedet. Uanset hvor de er, så kan dine levende simmere dog fortsat kommunikere med dem, blive venner og sågar være så heldige at få spøgelsesbabyer med dem.

Din simmer vil ikke nødvendigvis dø, selvom man skulle tro der ikke var nogen vej tilbage. Hvis din simmer har en dødsblomst i rygsækken når de dør, vil manden med leen genoplive den afdøde simmer. Nogle gange vil din simmer der er ved at dø, også kunne tigge om at få lov til at beholde livet, og hvis du har en simmer med egenskaben uheldig, vil de også tit blive skånet for døden hvis det ikke er af alderdom.

 

Tips og trick til død i Sims 3 

 • En Simmer med et højt niveau i logik vil kunne spille skak om den afdøde simmers liv, med manden med leen. (Ikke hvis det er død af alderdom)
 • Retten Ambrosia kan genoplive spøgelser og gøre dem til rigtige simmere igen
 • En hund eller kat vil kunne genere manden med leen mens han er ved at gennemføre dødsritualet, så simmeren ikke dør alligevel
 • I Sims 3 Rampelys kan en simmer eller et kæledyr blive genoplivet ved et ønske i lampeånden
 • I Sims 3 Overnaturligt kan hekse gøre døde simmere til zombier