Koplante guide

En af de ting vi var vældig glade for at se vende tilbage i Sims 4 var koplanten (også kaldet “Laganaphyllis Simnovorii”). Tro det eller ej, men så er det faktisk rimelig ligetil at få en koplante i din egen simmers baghave, og i denne guide vil vi gennemgå den første – og nemmeste metode, vi brugte til at få fat i en på.

At finde, dyrke og passe en koplante stiller ikke nogle særlige krav til din simmer. Det er f.eks. ligemeget hvor gode de er til havebrug. Ret smart! Så alle kan altså få en koplante hvis de vil.

 

Der er to oplagte måder at få fat i et kobær på, det er enten via fiskeri eller podning i havebrug. Hvis du ikke har en arbejdet med din have og har podet planter endnu, så vil det hurtigste for dig være, at bruge fiskemetoden som vi beskriver herunder.

 

Sådan poder du dig til en koplante

For at dyrke en koplante helt selv, skal du benytte dig af podning, som din simmer får mulighed for, når de har niveau 7 i havebrug færdigheden. Du skal podde en dragefrugt med en løvemund, for at skabe et kobær. Du kan læse hele haveguiden og lære præcis hvordan du gør det, lige her.

kobaer-sims-4-have

 

Sådan får du en koplante i Sims 4

Først og fremmest skal du være hos en hvilken som helst husholdning, og rejse til parken i Oasis Springs som er fremhævet på billedet her.

sims-4-oasis-springs-park

Herefter skal du gå ned til bagerste sø i parken. Vi har markeret den med en rød pil herunder.

sims-4-koplante-oasis-springs

koplantebær-sims-4

Din simmer skal begynde at fiske i den lille sø. Det kan tage et splitsekund eller det kan tage flere timer at få fat i et koplantebær, men det kommer! Her bliver der heller ikke stillet krav til, hvor god din simmer skal være til at fiske.

fisk-i-sims-4

koplante-sims-4

Så snart din simmer fanger et kobær vil du få en besked om det, som herunder. Og koplantebærret placerer sig i din simmers inventarliste.

fanget-et-koplantebær

koplantebær-inventarliste

 

Rejs tilbage til din egen grund, og træk koplantebærret ud i din have. Klik derefter på det og vælg “plant”.

plant-koplantebaer-sims-4

saa-koplantebaer-sims-4

plante-koplante-i-sims-4

normal-koplante-sims-4

Tillykke! Du har nu med succes sået et koplantebær, og nu skal du bare vente cirka 3 dage indtil det vokser op, og bliver en fuldvoksen koplante. Husk at vande den løbende!

koplante-vokser-sims-4

koplante-sims-4-stor

koplante-spiser-sims-4

Et fuldvoksen koplante ser ud som her.

 

Husk at fodre din koplante

Så snart din koplante er voksen skal den have mad hver 12. time. Hvis du ikke giver den mad vil den forsøge at lokke simmere med kage, og så vil der stikke en tunge ud. Her kan du enten vælge at spise kagen, eller fodre koplanten. Hvis din simmer spiser kagen bliver de samtidig spist selv, medmindre de er så heldige at koplanten spytter dem tilbage ud på jorden.

Hvis din koplante ikke får mad i mere end 12 timer, og der heller ikke er nogen der spiser kagen, så dør den og bliver til et skelet. Herefter kan du ikke genoplive den, men du har et flot koplante skelet i din have ;)

koplante-kage

simmer-spiser-kage-fra-koplanteEliza Pancakes forsøger at nuppe kagen fra koplanten

 doed-ved-koplante

koplante-doed

simmer-spist-af-koplante

… Og koplanten ender med at spytte hende ud igen

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

 

Malke koplanten

Hver gang din koplante spiser en simmer, og uanset om simmeren dør eller ej, så vil den producere mælk som din simmer kan malke. Hvis simmeren kommer ud i live, vil det være en mælkedrink der er baseret på den følelse simmeren har. Den drink kan du gemme til senere brug. Derudover, så vil simmere der bliver helt spist af koplanten produceres et glas “essence of life” drik, som giver ekstra dage (livstid) til den simmer der drikker det.

malke-koplante-sims-4

Eliza malker koplanten

drikke-maelkedrik-i-sims-4

… Og drikker en “ubehagessens” – niks, det smager ikke af vanille!

 

Guiden blev sidst opdateret den 4. november 2014.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]