kampsport i sims 3

Kampsport færdigheden

Hvis du er en af de spillere der har fornøjet dig med verdenseventyr, så har du sandsynligvis allerede stiftet bekendtskab med kampsportsfærdigheden. Det er en ret sej færdighed, som vores rejselystne simmere har brugt en del tid på.

Screenshot-491

Kampsportsfærdigheden skal du rejse til Kina for at begynde på.

Sim Fu, som det kaldes, er meget nyttig når du er på eventyr. Når du når højt op i færdigheden kan du nemlig teleportere dig omkring i gravkamrene og mumierne får ikke en chance hvis de vil kæmpe imod dig. Derfor er det en god taktik at vælge Kina som den første destination, da denne færdighed kan bruges i mange sammenhænge. Allerede når du når niveau 5 kan du lære at Zeneporte, hvilket kan få dig hurtigt væk fra ubehagelige situationer og komme forbi de træls fælder der er i gravkamrene.

Kampsport hænger sammen med sportsfærdigheden. Derfor bliver du også udmattet af at lave Sim Fu.

Ligesom vi kender det fra Karate og Kung Fu så får din simmer en ny farve bælte for hvert niveau de når i kampsportsfærdigheden. Der er 8 forskellige uniformer og 10 færdighedsniveauer, så enkelte niveauer hænger sammen farvemæssigt. Farverne bliver mørkere og mørkere indtil simmeren får det sorte bælte og til sidst får den sorte karatedragt med et guldfarvet bælte.

Sådan kommer du i gang

Screenshot-480

Det kan godt hjælpe på fremdriften i færdigheden, hvis din simmer har egenskaben atletisk. Men en anden egenskab der er endnu bedre er “diciplineret”.

For at lære kampsport skal du tage til Kina, hvor der er mange muligheder for at få det første point. Man kan købe en færdighedsbog i boghandleren, men vi anbefaler at du bare kaster dig ud i det ved at tage til kampsportsakademiet. På denne måde får du også et naturligt forspring ift. at deltage i udfordringer sidenhen sammenlignet med at læse i en bog.

Phoenix_Academy

På akademiet i Kina kan din simmer starte med at træne med de træningsdummies der er placeret rundt omkring i haven. Allerede når du har fået et par point er du i stand til at slå igennem brædder og blokke. Det kan godt svare sig at skifte over til dette når du kan, da der ikke er nogle udfordringer relateret til træningsdummies og det heller ikke findes i færdighedsjournalen. Du kan også begynde at sparre mod andre simmere, som har point i kampsport. Hvis din simmer oven i købet har nogle karisma point, så er dette også en måde hvorpå de kan få nye venner. Uanset om du slår igennem brædder eller sparrer med simmere, så kan du gennemføre de udfordringer der er i færdighedsjournalen, så det er ikke spild af tid.

Sådan træner du derhjemme

Screenshot-489

Du kan købe træningsdummies og blokke på markedet. De bliver placeret i familieinventarlisten og du kan derefter placere det hjemme på din egen grund. Hvis du køber dummien kan du også træne andre simmere, når du når et højt nok niveau.

At træne med at slå igennem brædder og blokke er en rigtig god måde at øve dig på kampsport og samtidig tjene penge. Faktisk vores yndlings! Jeg, Anja, har helt seriøst haft en mand der har brugt adskillige uger på bare at slå igennem sten, for at tjene penge ;) Det er nemlig sådan, at når du kan slå igennem rumsten, så kommer der som regel en ædelsten ud af den. Ofte er det nogle værdifulde ædelsten og jeg har ind imellem oplevet at få Tiberium, som jeg synes er den sejeste ædelsten der findes ;)

Der er forskellige materialer man kan slå igennem og sten er naturligvis sværere end træ osv. De kan godt komme til skade med hånden, hvis de vælger for hårdt et materiale, inden de er gode nok. Når de kan slå igennem fem af en type blok, så er det på tide at rykke op til det næste materiale.

Jo højere antal brædder/sten din simmer har slået igennem, jo hurtigere bliver din simmer til at slå igennem rumsten når de når til det niveau.

Meditation

Screenshot-510

Når du når niveau 5 i kampsportsfærdigheden så kan du begynde at meditere. Ganske enkelt ved at klikke på din simmer og vælge mediter. Det øger godt nok ikke din atletikfærdighed, men lad dig ikke stoppe af den grund. Meditation kan hjælpe på sjov og fjerner nogle negative humørstumper. Når du har mediteret lang nok tid, så kommer din simmer i en meditativ fokustilstand, som øger hastigheden hvormed færdigheder stiger i op til fire timer efter. Når de har nået max, efter ca. 3,5 time, så vil de begynde at svæve i luften.

Screenshot-479

Når din simmer svæver får de mulighed for at Zeneporte. Dette fjerner godt nok deres mediationsfokus, men giver muligheden for at sende simmeren til et hvilket som helst synligt sted på oversigtskortet. For eksempel kan du komme forbi fælder eller springe over visse dele af gravkammeret og slippe for de forskellige gåder. Det kan også anbefales f.eks. i Egypten, hvor vi i hvert fald synes der er meget langt mellem de forskellige ting.

Sportsfærdighed

Screenshot-487

Sportsfærdigheden og kampsport hænger unægtelig sammen. Efterhånden som din simmer bliver bedre til kampsport, så stiger deres sportsfærdighed også. Hvis du bruger meget tid på at meditere vil sportsfærdigheden dog holde op med at stige så længe. Hvis du gennemfører sportsudfordringen med at lave 60 timers styrketræning, så vil din simmer ikke længere blive udmattet når de slår brædder over, hvilket vil være at foretrække. Det vil også være en fordel når du skal kæmpe mod andre simmere.

Sparring og turneringer

sparring

Formålet med at sparre, ud over at blive bedre til kampsport, er at kunne forsvare sig selv. Oftest i forbindelse med at du bevæger dig i gennem de forskellige gravkamre. Hvis din simmer har deltaget i mange kampe og måske endda er ”The Grand Master”, så vil de klare sig godt imod mumierne. Jo mere du øver sparring, jo bedre vil du blive.

Du udfordrer andre simmere via telefonen og vælger kæmp mod en ”ranked tournament opponent”. Når du har vundet 20 kampe bliver du Grand Master. Du kan med lidt god vilje godt nå igennem 3-4 kampe på en dag. Hvis du har problemer med at vinde kampe, selvom du har et højt niveau i kampsport, så prøv at sparre lidt mere for at forbedre dine odds.

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][styled_box title=”Din erfaring med kampsport” class=”sb_green”]Har du haft nogle gode oplevelser med kampsportsfærdigheden eller har du endnu til gode at udforske den? Fortæl os om det i kommentarfeltet![/styled_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]