Historien om Else-Marie | Kapitel 5

Efter August lidt spøjse forsøg på at forhandle i sidste kapitel, fortæller Else-Marie episoden til Herløv. Herløv, som er meget forelsket i Else-Marie, siger at han synes det er er en storslået ide! Else-Marie er dog meget betænkningsfuld overfor det. Hun har jo tidligere stået i en dum situation med Jesper!

Ikke desto mindre er Herløv altid hos dem, August er vild med ham… og det er Else-Marie vel egentlig også! Hun beslutter derfor at lade Herløv flytte ind.


Else-Marie mærker dog hurtigt at det er alt for mange mennesker, på alt for lidt plads. Men de har ikke råd til at flytte! I takt med at August blive teenager bliver problemet ikke mindre! De har kun et soveværelse… Hvilket har skabt nogle meget akavede situationer!

August er heldigvis tit ude. Han er en dreng med mange interesser, og folk rundt om i byen finder ham meget interessant.


Her ses August i parken, hvor han spiller guitar. Han er endnu ikke god nok til at tjene penge på det, men derfor kan han jo godt drømme. Efter August har spillet færdigt, plejer de lokale simmere altid at tilbyde ham frokost som betaling. August er meget vellidt i Brooksville.


August plejer dog fortsat sin interesse for madlavning, til stor glæde for Herløv og Else-Marie.

På trods af at Herløv hjælper meget, og August sjældent er hjemme, så bor den lille familie på meget lidt plads. Og da Else-Marie finder ud af at hun er gravid, starter hendes bekymringer straks. Herløv er dog slet ikke betænkelig. Han fortæller Else-Marie at han vil gøre alt for at det hele
kommer til at fungere, og at hun slet ikke være nervøs. Else-Marie forsøger at glemme både plads og økonomi problemer, for at være glad sammen med Herløv. Og det lykkes da også til tider.

Else-Marie beslutter at give kattene væk til en ældre dame der bor længere nede af vejen. August får dog lov til at beholde Ferdinand! Else-Marie havde meget svært ved at opgive sine katte, særligt var det svært med Phinea. Hun ville dog heller ikke skille Phinea og Mads, og derfor måtte det være sådan.

Og hun fik gjort det lige i tide. Samme dag som kattene flytter, kommer Frederik til.


Denne gang var der heldigvis en anden til at tænke hurtigt, og der blev derfor hurtigt bestilt en taxa, så de kunne komme på hospitalet.

Mor og søn, efter en dejlig nem fødsel.

På trods af den dejlige lille Frederik, synes Else-Marie stadig tilværelsen er lidt hård. Økonomi og plads fylder meget i hendes hoved, og hun kan slet ikke forstå Herløv ikke tænker på det. Herløv synes at hun bekymrer sig for meget, og beslutter sig for at holde “date dag”. Han starter med at invitere Else-Marie i teatret, og bagefter har han planlagt at de skal gå en romantisk tur.

Han fører Else-Marie hen til det sted de første gang kyssede. Her ligger han sig ned på et knæ, og fortæller Else-Marie at hun er den eneste ene for ham, og han synes de skal gifte sig.


Tusinde ting går igennem Else-Maries hoved! Hun havde slet ikke set det komme! Hvad vil hun dog svare!!?