Historien om Else-Marie | Kapitel 3

I sidste afsnit fødte Else-Marie en sund og rask dreng som hun valgte at kalde August. Men skæbne vil det, at August ikk blev den eneste ny tilkomne i familien i den uge! Else-Marie havde så travlt med arbejde og graviditet at hun slet ikk havde set at  lille Phinea var gravid! Phinea og Mads fik 2 velskabte små kilinger.

Killingerne døbes Mille og Ferdinand. Else-Marie som ellers elsker katte, synes lige pludselig at det er et meget stort ansvar.

To små killinger og en lille baby… og en økonomi der stadig ikke er helt god! Else-Marie er derfor næsten glad for at kunne komme tilbage til arbejdet, så hun kan få lov til at tænke på andet end bleer og opdragelse. Til hendes overraskelse, blev hun forfremmet første dag tilbage!  Flere penge, og et out-fit Else-Marie synes hun ser godt ud i, hjælper helt sikkert på arbejdsmoralen :)

Men på trods af forfremmelser skal der stadig være tid til August! Han vokser med lynets hast, og Else-Marie kan knap nok følge med.  Hun må virkelig indrømme at det er hårdt at være ene mor. Jesper har besluttet at blive i Egypten, da klimaet er “meget mere ham”, og da Else-Marie
hverken har søskende eller forældre står hun med alt lige fra pottetræning til madlavning og bleskift selv.


Her lærer Else-Marie August at gå. Hun synes han er meget langsom til at lære det. Ihvertfald i følge de graviditets bøger hun har læst!


Der skal også være plads til sjov, og August elsker sin xylofon! Else-Marie synes næsten det er underligt at August er hurtigere til at lære at
spille på den, end han er til at lære at snakke! Sundhedsplejersken fortæller dog Else-Marie, at hun ikke skal være bekymret, og at alle børn lærer forskelligt, og at August nok skal blive klar til at starte i skole med alle andre. August fødselsdag fejres stille og roligt, da Else-Marie hverken har råd eller overskud til at invitere gæster. Og hvem skulle hun desuden også invitere?


Smukke August. Else-Marie har dog meget svært ved at se hvor han har fået sit sorte hår fra! Men han har arvet sin mors øjne!
Tingene bliver en del nemmere for Else-Marie, nu August er blevet stor nok til at klare sig selv lidt mere. Dog er der en daglig kamp om lektier! August har meget svært ved at følge med i skolen, og er meget mere interesseret i musik og dyr.  August har kastet sin kærlighed på lille Ferdinand, og kan finde på at bruge sin eftermiddag sammen med ham i katteparken, så Else-Marie skal bruge hele aftenen på at lave lektier sammen med August.

Else-Marie kan blive i tvivl om August nogensinde får sig en ordentlig uddannelse. Derudover er hun ved at være rigtig træt af at hun ikke har nogen at dele sine problemer og glæder i hverdagen med.

Måske Else-Marie skal til at prioritere at komme lidt ud og møde nye mennesker?