Historien om Else-Marie | Kapitel 19

Til ingens store overraskelse indleder Emil og A.M en affære! Deres faste mødested bliver fitnesscenteret, og de mødes mindst en gang om ugen. Allie tænker da godt over at Emil ikke bliver mere trænet, men helt ærligt så lægger hendes fokus pt. helt andre steder. Hun vil så gerne være mor! Emil synes det er dejligt uforpligtigende med A.M, det er kun romantik og hygge. Ikke voksensnak og børneplanlægning.

Allie kan godt mærke der er gået meget blesnak i den, og har derfor Peppet sig selv fuldstændigt op. Hun kan jo godt mærke Emil ikke finder hende lige så tiltalende som han gjorde i starten, og det vil hun ændre på.

64

På trods af dette har Emil på ingen måde tænkt sig at stoppe med at se A.M!
61
62

Samme tid, et andet sted i byen:
63

Allie som jo er vanvittigt skruk, begynder straks at krydse fingrene for “morgenkvalme”. Hun skynder sig hjem for at tage en graviditetstest, og ganske rigtigt! Hun er gravid! :) Den næste tid er Allie meget lykkelig, og det samme er Matthew, Søs og Else-Marie. (Emil begynder at få lidt samvittighedskvaler… nu skal han jo være far!)

Else-Marie kan mærke at hun får det dårligere og dårligere, og glæder sig derfor rigtig meget til at  Allie skal føde. Hun har på fornemmelsen at dette bliver det sidste barnebarn hun når at se. For det meste er Else-Marie fint i stand til at glæde sig over alle sine dejlige minder, men engang imellem bliver hun ramt af en overvældende tristhed.

67

Heldigvis har hun Matthew, som hver dag sørger for at fortælle hende at han elsker hende.

65

Søs gør ogs hvad hun kan for at opmuntre Else-Marie. Tit så synger hun og danser når  Else-Marie virker trist.

Emil mødes stadig med A.M på trods af samvittigheden. Han synes dog hun går og  lægger sig ud, hvilket er ganske upassende når deres dække er fitness centeret!

En dag møder A.M op ved Emils bolig og springer bomben:

66

Emil går helt i spåner! Han startede med at benægte og sige at det ikke er hans, men sikkert en af de 1000 andre A.M ser… A.M stikker ham en flad og fortæller at han er den eneste. Emil bliver hurtigt klar over at han er nødt til gå til bekendelse hos Allie. Han sender derfor A.M hjem, men han når knap selv ind af døren før han kan høre Allie råbe og skrige. Først blive han bange for at Allie har hørt snakken i forhaven, men finder snart ud af at hun har veer!

68

Afsted på sygehuset med det samme… Emil når slet ikke at tænke nogen som helst klare tanker før han står med lille  Frank i armene. Med det samme han kigger ind i hans øjne beslutter Emil, at han fra nu af vil opføre sig ordentligt. Han må snarest fortælle Allie det hele… Bare alt ikke er forsent!

Frank har også en god virkning på andre i familie… Else-Marie!

69

Da Else-Marie står med ham i armene ved hun at hun nok skal dø lykkelig, med en formue  på 1 dejlig mand, 4 dejlige børn og 3 af de smukkeste børnebørn man kan forestille sig.