Historien om Else-Marie | Kapitel 13

Da Else-Marie ikke har hørt fra August i en uge ringer hun til ham, og spørger hvad filan der sker! August fortæller, at det skulle have været en overraskelse, men Grith er gravid! Else-Marie bliver lykkelig og jubler, indtil August siger “Så blev du alligevel bedste i år!”… Else-Marie kan virkelig ikk se det morsomme i det, men resten af familien begynder straks drillerierne.

Det er dog ikke kun glæde det hele. Da Grith er forholdsvis gammel i forhold til at skulle have et barn, er graviditeten ret kompliceret. Hun skal holde sig i fuldstændig ro, og August forbyder hele familien at komme forbi. Han tør slet ikke tage nogle chancer, da de har fået af vide at dette er sidste og eneste chance for et barn.

Grith klarer graviditeten, men føder næsten to mdr for tidligt! August og Grith er nu blevet forældre til en smuk lille pige, som de har valgt at kalde Veronica. Else-Marie skal selvfølgelig se vidunderet med det samme!
13
Hun ser da ikke gammel ud, gør hun? Else-Marie synes at lille Veronica er noget af det dejligste, men hun kan ikke lade være med at føle sig gammel når holder hende. “Skal du over til bedste?” Er bandeord hos den nu efterhånden storefamilie.

Da Else-Marie ganske kort tid efter fylder år, bliver det forbigået i stilhed. Det var faktisk kun familien og frisøren der fik det afvide. Frisøren fordi Else-Marie i en fart farvede sig sort håret. Tanken og synet af de grå hår var meget angst provokerende for Else-Marie.

Før

22

Efter

23

Else-Marie synes selv det har fjernet nogle år. Emil synes hun ligner en heks!Det er ikke det eneste nye der sker i den lille familie… Matthew har nemlig besluttet at de skal flytte. Han har taget den beslutning fordi han ønsker sig en lille køkkenhave han og Else-Marie kan gå og nusse med når de ikke længere er i stand til at arbejde. De har købt et fint lille parcelhus ikke langt fra August og Grith.

24
Da Frederik ikke kunne få hans eget værelse, valgte han ikke at flytte med. Else-marie bliver meget vred over den beslutning, men Frederik holder fast i at han nu er voksen, og gerne vil have et værelse, hvor han kan lave voksenting i fred. Else-Marie giver derfor straks Vitta skylden for at trække Frederik væk fra familien. Hun siger at hun nægter at se Vitta igen, og Frederik fortæller at så skal hun heller ikke regne med at se ham :S Og siden har de intet hørt fra Frederik, men rygtet i byen går på at Vitta er gravid.
Emil og Søs deler værelse. Man kan mærke at søs har en god indflydelse på Emil. Søs har mange af den slags interesser, som Matthew kalder “sunde”, og de smitter heldigvis tit af på Emil. Matthew er derfor gået væk fra kostskole ideen. (Else-Marie var alligevel aldrig gået med
til det!)
Her ses de søde små bage kager til deres kage bod.
billede 25
Derudover er Emil røget over i en klasse for “børn med særlige vanskeligheder”. I den klasse er det sådan at de hver i sær får en partner, som er dygtig i skolen, som så får lidt penge for at hjælpe. Emil er blevet parret om med Anna-Marie som er rigtig dygtig til at motivere ham til at lave lektier. Måske fordi hun ser lidt sød ud? Uanset hvad, så mødes de ihvertfald hver dag hos A.M  hvor de laver lektier.
26

Se selv! Dybt koncentrerede!

Faktisk er Emil blevet så dygtig at han til tider også hjælper Søs. (Søs har som sådan egentlig ikke brug for hjælp, men Emil bliver så glad når han tror at han fandt svaret før hende)

 27

Det hele er dog ikke fryd og gammen og engang imellem kan Emil ikke nære sig! Men Matthew ser igennem fingrene med det… han kan trods alt godt selv huske hvordan han var i den alder. Og det er virkeligt droslet ned efter at Emil har fået to søde piger han kan se op til.

Hvor længe mon Emil holder den “gode stil”? og Mon familien nogensinde samles igen?