Familien Severinsen – Del 6

Siden sidst vi var på besøg hos Familien Severinsen er der sket en del! Lily er startet i gymnasiet og hun er som et helt nyt menneske. Hun er glad, sprudlende og bliver til en vis grad udfordret fagligt i hvert fald sammenlignet med tidligere.

Hun har desuden vist en interesse i at tilbringe lidt tid sammen med de andre børn i skolen. Theodor og Erin er naturligvis lykkelige over at se deres datter være så glad og udadvendt.

Erin er startet op på en hård træningsplan for at komme tilbage i sit livs form. Det er ikke så nemt som tidligere, men nu nærmer hun sig jo også snart de 50 år! Jørgen er helt med på den idé! Danse, danse, danse!

Traditionen med at få en eftermiddagsmad sammen vedligeholdes. Lily og Theodor er som regel hjemme samtidig og nu er det ikke kun Lily der spørger ind til sin fars arbejde, nu deler hun selv gladeligt ud af hvad hun har lært og oplevet i løbet af dagen. Erin er også begyndt at sidde sammen med dem og lytte på deres glade pige fortæller om sin dag. Nu føler Erin endelig hun har tid til at sidde og slappe lidt af – de har nemlig ansat en rengøringsdame, så de slipper for at bruge så meget tid på at ordne huset hver dag.

Rengøringsdamen Anna bliver hurtigt en god ven af huset og hun er naturligvis med, da Eriks fødselsdag skal fejres.

Tiden går sin gang og Tom har desværre skræntet en del på det seneste. En dag kommer manden med leen og fortæller at det nu er tid til at Tom skal med over på den anden side.

Familien er sønderknuste! Tom har været så stor en del af deres liv i de sidste mange år…

De beslutter sig for at placere hans gravsten ved siden af hundehuset, under æbletræet. Det ville han have sat pris på!

Det er især hårdt for Jørgen, som i den grad knyttede sig til Tom. Det er så kort tid siden at han mistede sine forældre i den tragiske ulykke og nu mister han sin nye bedste ven. Livet er ikke retfærdigt. Jørgen får lov til at sove midlertidigt i Theodor og Erins seng om natten og Theodor plejer at læse en historie for ham om aftenen, i håb om at hans drømme går i en dejlig og positiv retning i stedet for de mareridt, som plejer at vende tilbage om natten.

Theodor nyder at lave mad og bruger gerne weekenderne på at kokkerere noget ganske særligt og dejligt til hele familien. Han er ikke sikker på at de sætter så meget pris på det som han selv gør, men han kan godt lide at koble af på den måde og det er jo det vigtigste.

I løbet af foråret skal Jørgen træffe en stor beslutning. Han bliver færdig med folkeskolen og skal finde ud af hvad der så skal ske. Han ville jo helst slippe for at gå i skole, men det forslag tør han slet ikke komme med til Erin og Theodor. Han har godt set hvor stolte de er af deres andre børn, som bare har en eller anden syg form for klogskab, som han aldrig kommer i nærheden af. Han kan slet ikke overskue tre år på gymnasiet eller lignende, men hvad skal han så? Det finder han nok ud af i løbet af sommeren.

Lily er begyndt at tage venner med hjem fra skole, og især en enkelt ven ser de oftere og oftere. Reinholt Keaton, af venner kendt som Rainer. Han går to klasser over Lily, hvilket betyder at han bliver student lige om lidt. Lily nyder at tilbringe tid sammen med en, som forstår hende på en måde, som ingen andre tidligere har gjort. Han er klog og sjov og så deler de mange af de samme interesser. Lily er nok blevet lidt småforelsket, men det tør hun ikke sige til ham. Tænk nu hvis det ikke er gengældt?!

Det kunne noget dog tyde på at det er. Rainer spørger i hvert fald Lily om de ikke skal være kærester og  om hun vil være hans date til hans afslutningsfest på skolen.

Lily er helt oppe at flyve. Det kilder i maven hver gang hun tænker på Rainer, for slet ikke at tale om når hun ser ham. Tænk at livet også kan føles sådan? Fantastisk…

Hvad mon Jørgen finder ud af mht. skole? Og hvad skal der ske med Rainer og Lilys forhold, nu hvor han bliver student men hun skal fortsætte to år endnu? Det må du læse med næste gang, for at få svaret på.