Familien Severinsen – Del 5

Familien Severinsen har fået nok at se til, nu hvor Jørgen er kommet ind i familien ud over deres egne tre børn og hunden Tom og katten Hardimos.

Erik vokser med lynets hast og Theodor prøver at følge med og lære ham alt hvad han kan suge til sig.

Elin er lige straks skoleklar og Erin og Theodor er ikke spor bekymrede for om hun skal klare sig godt. Hun er så livlig, udadvendt og har så meget krudt i røven at det bliver godt for hende at komme ud blandt andre børn.

Grundet den lidt pludselige udvidelse af familien med Jørgen, blev der lidt pladsmangel. Derfor besluttede de at Elin og Jørgen måtte dele værelse. Det mest oplagte havde vel egentlig været at Jørgen og Lily delte værelse eftersom de er mest jævnaldrende, men Lily er så reserveret og var på ingen måde tændt på den ide. Men Elin og Jørgen er også lidt mere ligesindende og hygger sig fint sammen.

Mens Lily, Jørgen og Elin er i skole går Erin derhjemme med Erik. Han pludrer løs, kravler over det hele og lige om lidt går han også. Tiden flyver afsted!

Som tiden går bliver forholdet mellem Jørgen og Lily bedre. De plejer at få en eftermiddagsmad sammen med Theodor når de kommer hjem fra hhv. skole og arbejde. Theodor blev tilbudt en stilling i militærets forskningsafdeling, så nu er han ikke en menig soldat og har lidt rarere arbejdstider, ift. at have en stor familie. Lily viser enorm interesse for sin fars nye arbejde indenfor videnskaben og håber at hun en dag kan blive lige så klog som sin farmand. Jørgen synes det lyder vildt kedeligt og ville meget hellere rende rundt som en rigtig soldat og skyde, lege på forhindringsbaner og hvad de ellers laver af sjove ting og sager henne på kasernen.

En dag kommer Tom hjem fra sin gåtur med et loppeangreb der er ret alvorligt. Han når både at smitte Hardimos og Theodor med lopper inden de får kureret ham helt. Det kræver adskillige ture i badekarret med en gennemblødt theodor og en glad hund som følge heraf.

Theodor er imponeret over hvor lærenem Erik er. Han smider bleen inden han er fyldt halvandet år og når han leger med sin xylofon lyder det rent faktisk rigtig godt og ikke bare sådan nogle “plim plim” lyde, som de ellers er vant til at lytte til fra de andre børn.

Elin er atletisk ligesom sin mor. Hendes yndlingsfag i skolen er gymnastik og læsning. Hun eeeelsker at læse bøger og sluger gerne et par stykker om ugen. Til gengæld er hun lidt af en sjuft derhjemme. Hun “glemmer” at tage sin tallerken over til vasken, når hun har spist, badeværelset ligner noget der er blevet ramt af en syndflod når hun har været i bad og hun er fuldstændig ligeglad med om hendes legetøj flyder rundt omkring i hele huset.

Lily er stadigvæk glad for at være oppe om natten, præcis som da hun var helt lille baby. Hun leger gerne med sin dukke og laver huler, hvor hun kan være alene.

Tom er en super trofast ven, som virkelig har været en gave at få ind i familien. Han sover trofast ved fodenden af Lilys seng om natten. Han er godt nok efterhånden så gammel og døv at han ikke opdager at hun er kravlet ud af sengen igen, men så snart han opdager det følger han trofast efter sine mennesker.

Jørgen har i den grad bragt en masse liv ind i huset. Der er nærmest aldrig stille mere, for Jørgen er en ægte dansemus der nærmest ikke kan stå stille. Han danser til han bliver udmattet og synger og rocker med til musikken. Når Erin træner i stuen står han nogen gange og danser ved siden af hende. Erik lader til at synes det er en lidt speciel opførsel…

Theodor husker hvor glad Lily var for at lave kreative projekter med dippedutter hun fandt på genbrugspladsen, så nu vil han introducere Elin til denne spændende verden og se om hun deler samme interesse.

Hun er umiddelbart ikke ligeså kreativ lige hvad det angår, som Lily er, men hun synes det er ret sjovt at være på tur med sin far og se hvad der er at finde i de store bunker.

Sommeren går på hæld og lige om lidt starter Lily i gymnasiet. Hun har allerede nogle bekendtskaber der går på den nye skole, så for første gang lader det faktisk til at hun glæder sig lidt til at se nogle andre børn. Hun har valgt at gå på en linje med matematik, biologi og fysik på højniveau – det glæder hun sig meget til!

Hvordan vil det mon påvirke Lily at komme på en ny skole med andre børn? Og mon Jørgen nogensinde kommer til at tage skolen lidt alvorligt, ligesom både Lily og Elin gør?