Familien Severinsen – Del 41

Sidste gang vi så noget til Theodor, Erin og Erik fandt vi ud af at Erik havde bestemt sig for at læse Kunsthistorie på Universitetet. Dagen er kommet, hvor det er tid til at Erik tager afsted. Det er en vemodig dag for Theodor og Erin, da det jo er deres sidste barn der forlader hjemmet. Hansa bliver boende hos familien lidt endnu, men kun for en stund da hun har fundet en lejlighed som hende og Erik skal bo i når han kommer tilbage.

erik1

erik2

Erik er spændt på hvad tiden på uni bringer med sig. Alle siger jo at det er noget af en dannelsesrejse og at det er her man møder venner for livet. Mon det passer? Han er også spændt på hvordan det skal gå med ham og Hansa nu hvor han rejser væk. Hun har jo lavet alle mulige planer for dem begge når han kommer hjem igen, så nu håber han at han kan leve op til hendes forventninger.

erik3

Erik skal bo på et kollegie sammen med en flok andre unge mænd på hans første semester. Gad vide hvad de er for nogle typer og om han vil have noget tilfælles med dem?

erik4

Da Erik ankommer til kollegiet møder han Miles (mørkt hår) og Lars (lyst hår) ude foran. De er de første der møder ind denne dag og de skynder sig ind og hapser de bedste værelser.

erik5

Resten af dagen bruger Erik på at gå en tur rundt på uni. Der er velkomstreception på hans fakultet og han får en snak med kommende professorer og møder et par af hans kommende studiekammerater. Han synes det ser meget spændende ud og glæder sig til at komme i gang nu.

erik6

På nogle af fællesområderne er der lagt op til sjov og ballade med spillemaskiner, bordtennis, billard og en masse andre sjove ting. Erik har fået lokket Miles med til en dyst i bordtennis. Miles virker som en flink fyr og Erik tænker at de nok skal kunne få noget sjov ud af det næste semester.

erik7

Da aftenen falder på beslutter de sig for at tage til en bålfest de har hørt om. De hygger sig med at smide alverdens ting på bålet og møder nye mennesker.

erik8

Det er blevet mandag og det er tid til at gå til første undervisning. Kollegiet ligner allerede noget der er løgn, så Erik har ikke noget i mod at komme lidt væk for en stund. Sådan går det vel når man flytter 8 drengerøve ind sammen…

erik9

Erik kom lidt sent ud af døren og havde ikke fået taget højde for at han ikke anede hvor han skulle hen. Og Campus er stort! Han løber forvildet rundt og får langt om længe lokaliseret bygningen.

erik10

Kun 10 minutter forsinket ankommer han til faget “Kunst i 1700 tallet”.

erik11

Faget var okay, men noget andet var langt mere interessant… Erik spottede en pige gennem vinduet som han blev dybt fascineret af. Hun havde det mest blonde hår han nogen sinde har set, nogle fine dådyrøjne og så var hun klædt i en cheerleader uniform. Arj hun så sød ud… Gad vide hvem hun var og hvordan han kom i snak med hende… Altså bare på venskabeligt plan forstås… Han har jo Hansa derhjemme.

erik12

Erik har lige to timer mellem et par forelæsninger og gider ikke tage hjem til kollegiet. Han beslutter sig for at tage en lille lur på bænken foran stadion, hvor han har været inde og spille noget basketball i weekenden. Han tænker at kigge forbi når han er færdig med næste forelæsning og dyrke noget mere sport.

erik1

Mens han venter får han også spillet lidt hackysack. Han er blevet ret god til det og ind imellem er der folk der stopper op for at kigge på hans tricks.

erik13

Da han kommer hjem samme aften har han handlet ind til noget god mad. Erik går op i at holde sin krop sund og rask men det er godt nok træls at lave lækker mad i et køkken der er så klamt som det han har her. Hans kollegie roomie Bjørn er tydeligvis mindre påvirket af de klamme omgivelser end Erik. Hans mad ligner også bare noget mac’n’cheese der er brændt på i microovnen…

erik14

Det næste uger går med at lære livet som studerende at kende. Erik har adskillige timer hvor han lærer om kunstens historie men også hvor han selv er udførende kunstner. Han er blevet glad for at sidde rundt omkring på campus og tegne med inspiration i de store majestætiske bygninger.

erik15

Ikke alle fagene er lige nemme, men han prøver dog at hænge i.

erik16

erik17

erik18

Det betyder meget for Erik at få et godt resultat, selvom han også er bevidst om at skoledelen ikke skal fylde hele hans studietid. Han prøver at deltage i så mange sociale arrangementer som muligt. Han møder mange nye mennesker, men hende han rigtig gerne ville møde igen har han ikke set endnu. Mon han nogensinde ser hende igen?