Familien Severinsen – Del 36

Det er juledag og Familien Severinsen er ved at være klar til aftenens strabadser.

Theodor gør klar til børnenes ankomst ved at tænde op i pejsen, så gildesalen er dejlig varm og indbydende til aftenens familiehygge. De har fået den opgraderet i sidste øjeblik og håber at de slipper for flere uheld…

før9

Udenfor går Erik og Hansa og laver snemænd, som skal pynte op i haven når gæsterne kommer. Erik besluttede sig for at ødelægge den forfærdelige sorte snemand han først fik lavet. Han synes at det var lidt af en stemningsdræber… Især taget de sidste ugers hændelser i betragtning.

før2

før4

Også Erin bliver grebet af de unges snemandsleg og beslutter sig for at lave en snemand selv.

før3

Senere om eftermiddagen kommer Jørgen hjem, som den første af børnene. Jørgen er jo ikke typen der skal gå glip af noget, så hvis der er anledning til festivitas så er han der.

før5

Erik og Hansa hygger sig i gildesalen og Jørgen slutter sig hurtigt til dem.

før6

Lily, Rainer og Gustav er også straks på trapperne…

før7

Og det er et glædeligt gensyn for alle parter!

før11

Gustav har lige lært at gå og han er stadigvæk meget usikker på benene. Hele familien er naturligvis blæst bagover af stolthed. Første barnebarn i familien bliver naturligvis forkælet ud over alle grænser. Nu hvor tvillingerne er ankommet er der selvfølgelig flere at dele kærlighed ud til, men der vil nok altid være et særligt forhold til den første.jul1

Alle mand er nu ankommet og der dufter dejligt i hele huset af mad og jul.

jul6

Godterne er også sat frem og et af de største hits hos Severinsen er snevaffelmaskinen. Især Erin har svært ved at stå for den og får spist nogle stykker i løbet af dagen.

jul2

Pakkerne skal også ligges under juletræet. Lily og Rainer er spændt på hvordan tvillingernes første jul bliver. Ingen af børnene er dog helt på toppen, da de den sidste uges tid har været ramt af influenza. Lige nu sover de på stribe i soveværelset :(

jul4

Alle elsker julen og det er i særdeleshed en dejlig tid for et ungt nyforelsket par. Erik og Hansa har svært ved at slippe hinanden af syne og Erik bobler af glæde indeni, når han ser hvor godt hans søskende tager imod hans kæreste.

jul3

Jørgen holder gang i pejsen og sørger for at der er god varme hele aftenen igennem. Sidst på eftermiddagen begynder maden at blive sat på bordet og den skønneste duft spreder sig i hele huset og familien er nu klar til at gå til bords.

jul5

Alle spiser med stor velbehag og det er ikke mange rester der efterlades. Da bordet er ryddet af og de har slået maver lidt, er det ved at være tid til at åbne gaverne.  jul7

Alle samles om træet og åbner en gave en efter en.

jul8

Gaverne vækker stor lykke hos alle parter!

jul9

jul10

Alle gaverne er åbnet, alle er mætte og glade men børnene er sovet fra det hele – de små pus. Men festen stopper ikke her. Det er jo ikke for sjov at man har en gildesal, så der bliver fyret op under alle spil, musikken og snevaffelmaskinen og der bliver hygget til den lyse morgen.

jul11

I juledagene er der en fantastisk ro i hele huset. Alle sover længe pånær Theodor og Erin.

efter1

De øver sig i at blive bedre til at give massage i det nye velværerum de har fået bygget i efteråret. De er jo ikke helt unge mere, så det er dejligt at få varmet musklerne godt igennem med en god gang massage.

efter2

Erin har en drøm om at lære akupunktur og har fået lov at øve sig lidt på Theodor. Det er ikke altid lige behageligt, men virkningen er nu god nok!

efter3

Der bliver også tid til et mudderbad og en tur i saunaen, det er skønt med et lille frirum uden børn og uden larm!

efter4

Hyggen er dog ikke helt ovre, for resten af ferien byder på besøg og gildestuen bruges flittig af hele husstanden. Det har i den grad været en dejlig fredelig og berigende jul hos Familien Severinsen.

Dette var afslutningen på anden sæson af Familien Severinsen. Vi håber at i har mod på mere og har lyst til at læse med, når vi i det nye år tager hul på tredje sæson af Familien Severinsen.