Familien Aablå | Kapitel 8

Sidst vi hørte om Gustav havde han fundet ud af at Maya var flyttet hjemmefra og han var blevet syg. Gustav havde opdaget at den mystiske mand på hans altan var en mand fra fremtiden. Gustav hjalp manden med at bygge hans tidsmaskine igen og han sagde at Gustav måtte brug den så tit han ville.

8_1

Gustav stod og så på mens manden tog af sted med tidsmaskinen… Han ville gerne med, men han ville lige ringe til sin mor og høre om han kunne bo lidt hos dem når han kom tilbage fra fremtiden. Gustav sagde ikke noget om turen da nutiden vil være sat på pause. Gustavs mor sagde at de ikke kunne havde ham boende da de jo havde pigerne, hans to mindre søskende. Gustav var lidt træt af at ingen i hans familie havde tid til ham, men måske var de alle bare begyndt på deres eget liv og det måtte Gustav jo bare acceptere og begynde sit eget liv.

8_2

Gustav synes at turen til fremtiden var slem og han fik kvalme og hovedpine. Da han ankom, var han frisk og rask igen, byen var flot, nej fantastisk! Gustav ville blive har for evigt. Han kunne jo bare glemme nutiden og bare lade som om fremtiden er nutiden.

8_3

Der kommer et brag bag ved Gustav, det var så voldsomt at han skriger som en lille pige. Han vender sig om og ser at tidsmaskinen ikke lyser, han går i panik og finder manden der viste ham tidsmaskinen. Han siger at den er gået i stykker og at han måske aldrig vil komme hjem igen. Gustav fortryder nu alt hvad han sagde om at han aldrig ville hjem… Nu ville han rigtig gerne hjem igen. Men det kunne han ikke.

8_4

Da han ikke kan komme hjem vælger han at tage et sted hen hvor han kan få noget mad. Da han kommer til stedet ser han at det bliver betjent af robotter og bliver skeptisk… Men den mad han fik smagte fantastisk – måske var det alligevel ikke så slemt et sted at vente. Da han havde spist sin mad tog han afsted for at møde sine efterkommere.

8_5

Gustav synes at hans efterkommere var meget søde, men en skilte sig ud: Agnet. Hun var meget pæn, sød, hjælpsom og glad, men hendes far stod og kiggede på Gustav hver gang han snakkede med hende. Gustav gik over til ham og sagde at han ikke ville være kærester med hans datter da de jo var i familie.

8_6

Gustav gik tidligt i seng da det havde været en spændene dag og det havde gjort ham træt. Han drømte om karrierer hele natten heldigvis var det en god drøm, han havde drømt om at han var blevet verdensberømt videnskabsmand, men han blev hurtig trist igen, for den drøm ville aldrig gå i opfyldelse. Han skyndte sig at smide den tanke væk og spise noget morgenmad.

8_7

Gustav har nu købt et lille hus, for hvis han aldrig kommer hjem igen er det jo godt at have sit eget sted at bo.

Kommer Gustav mon hjem igen? Og hvad med hans familie… Kan Gustav mon klare det, han havde det jo slemt da Maya flyttede ud og nu er hele familien i en anden tidsperiode.