Facts om Simlish

simlish - sproget simmerne snakker i sims 3

Vi har flere gange fået spørgsmålet “Kan mine simmere komme til at tale dansk?“. Nej det kan de ikke, for simmere taler “Simlish” og sådan har det været lige fra begyndelsen. Faktisk også før The Sims, som vi kender det, kom til verden.

Simlish blev skabt af Will Wright, der er skaberen af The Sims. Han vidste at der var behov for en slags dialog i spillet, men han vidste også at hvis han brugte et rigtigt sprog, så som engelsk, så ville dialogen opleves som gentagende og derudover ville det blive meget dyrt at lave.

Oprindeligt begyndte de at kigge på Navajo kodeknækkere som opfandt et “hemmeligt sprog” under anden verdenskrig. Man endte dog med at udvikle et volapyksprog som kombinerede elementer fra latin, ukrainsk, Navajo og tagalog (lokalt filipinsk sprog).

 

Udviklet af sprogforskere og stemmeskuespillere

Simlish blev videreudviklet af sprogforskere og stemmeskuespillere før det blev brugt i The Sims. Der blev lavet et team der forstod ukrainsk, finsk og tagalog, så hvis du kender disse sprog er det muligvis lidt lettere at forstå simlish. Man forsøgte at skabe en lyd der minder om et rigtigt sprog, selvom meget af det er improvisation. Men en stor del af Simlish er skabt i sange, hvilket startede med Hot Date. Så hvis du gerne vil lære simlish kan det være en god idé at starte med at lytte til sangene.

Simlish er en kombination af lyde, ord og sætninger. Og selv om simlish ikke er et rigtigt sprog, i den forstand at der hverken er grammatik eller syntaks, så har det alligevel et stort ordforråd. De skuespillere som indtaler stemmerne får også lov til at improvisere. Stephen Kerin og Gerri Lawlor var de første sims stemmer og dem der faktisk skabte den lyd som vi kender som simlish i dag.

Når simmerne taler kommer der ofte talebobler og disse indikerer som regel hvad de taler om og kan være en god ledetråd hvis du vil forstå nogle af ordene.

Se video med Simlish

I denne video kan i se skuespilleren Nicky Ralf, hvis stemme var for sær til rigtigt skuespil. Hun er nu den der indtaler børnestemmer i The Sims.

 

Mere end 40.000 lydstumper

I Sims 3 er der mere end 40.000 lydstumper, som er med til at skabe sproget. Det har udviklet sig meget over tiden i takt med nye udgivelser kom på gaden. Og i dag refererer ordet “Simlish” faktisk til lignende sprog i andre spil. Maxis-spillet SimCopter var det første spil der kom på gaden med Simlish.

Hvis du har spillet SimCity 4 eller SimCity Societies, så har du muligvis også lagt mærke til at indbyggerne taler simlish, hvis du zoomer langt nok ind. Der er visse sætninger som alle stemmeskuespillerne bliver instrueret i at indtale i alle versioner af sproget (mand, kvinde, baby, alien osv.), hvilket blandt andet er ordene baby (nooboo) og pizza (chumcha).

 

Sætninger der ikke er simlish

Ind imellem hører man sætninger i spillet, som man synes man kan forstå. Man tænker måske ikke så meget videre over det, for os inkarnerede spillere føler jo rent faktisk at vi forstår simlish. Men der er rent faktisk sætninger i spillet som ikke er simlish. Har du f.eks. lagt mærke til nedenstående lyde og sætninger?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][default_list]
 • I The Sims, når et barn spiser mad siger han/hun måske “Mmmm… Yummy!”
 • I The Sims, når en voksen kvinde hakker mad vil hun nogengange sige “Ouch!”
 • I The Sims, når en mand væmmes over noget, vil han nogengange sige “Yuck!”
 • I The Sims når en simmer bestiller pizza over telefonen, så vil de måske sige “No way”, som på engelsk ofte bliver brugt i en sladder sammenhæng.
 • I The Sims 2 mens en tumling leger med en bamse, så vil de muligvis sige “Stupid bear” (dumme bamse på dansk),
 • I The Sims 2 University, simmere der ikke vil deltage i skolens hepperutine kan sige noget der lyder som “No love for gerbits” (Gerbits er simlish for Lama).
 • I The Sims 3 siger en kvindelig simmer ind imellem “Urocka… Lalala kondo” når hun afviser en mulighed.
 • I The Sims 3 siger en kvindelig stemme på børne tv kanalen “Oh, hello!”
 • I The Sims 3 aftenunderholdning, når en bartender serverer en god drink, vil simmeren der drikker den sige “Awesome!”
 • I The Sims 3 når man ser sport tv eller spiller fodboldspil på computeren, vil en af speakerne sige “Look at him go!” efterfulgt af noget på simlish.
 • I The Sims 3 når et barn bliver ældre via fødselsdagskagen, vil et andet barn (hvis der er en på grunden), vil dette barn sige “Happy Birthday”, hvis du lytter godt efter.
 • I The Sims 3 vil simmere der taler i telefon med andre simmere sige skøre sætninger (især når de inviterer andre simmere over). Nogle af de hyppigt brugte sætninger er “You’re blonde! Zep, you’re blonde,” and “You’re… You’re Jessy Madoo!”
 • I The Sims 3 Lev livet vil et barn der leder efter begivenheder i byen ind imellem spørge “Where do nooboos come from?” (Nooboo er simlish for baby).
 • I The Sims 3 Verdenseventyr vil mandlige simmere ind imellem sige “Come on” når de slår brædder i stykker.
 • I The Sims 3 vil en simmer i en samtale nogle gange sige “Me? Me Jonny Spaski see?”
[/default_list]

simlish

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][styled_box title=”Taler du simlish?” class=”sb_green”]

Kan du forstå Simlish? Giv os dine bedste lyde, ord og sætninger og deres betydning i kommentarfeltet.

Sul sul!

[/styled_box]

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]