spøgelser sims 4

Død i Sims 4

Selvom det er en smule makabert, så er døden altid noget af det spillere verden over har haft mest sjov med når de har spillet. Det gjaldt både for The Sims, Sims 2, Sims 3 og det samme vil sikkert gælde for Sims 4. I Sims 4 er det dog sværere end nogensinde før, at tage livet af dine simmere – og det kan jo både være en god og dårlig ting, alt afhængigt af hvad du vil med dit spil. ;)

I Sims 4 grundpakken er der 11 forskellige måder hvorpå din simmer kan dø på. De er som følger:

 • Død ved brand
 • Død i rumraket
 • Død ved elektricitet
 • Død ved sult
 • Død ved koplante
 • Død af alderdom
 • Død ved overanstrengelse (ældre)
 • Død ved hjerteeksplosion (vrede)
 • Død af hysteri (latter)
 • Død af flovhed
 • Død ved drukning

 

De forskellige måder at dø på deles op i naturlige og følelsesmæssige årsager. Hvor vrede, forlegenhed og hysteri er de følelsesmæssige. De følelsesmæssige dødsårsager opstår, når din simmer når helt ud i ekstremerne – dvs. at de er vanvittigt sure og ikke kan køle ned igen. Du vil dog få advarende moddlets undervejs, så du er ikke i tvivl når det sker. Børn kan kun dø ved at drukne eller i en brand, så hold igen med mordforsøgene på dem ;)

Når din simmer dør kommer manden med leen naturligvis, og i Sims 4 er det i en mere moderne udgave end hidtil set. Han fumler nemlig rundt med sin tablet når han ankommer til huset, og ofte lader det faktisk til at tage ret lang tid, før han går i gang med sine.. Manden med leen opgaver.

Modsat Sims 3 er der i Sims 4 (endnu) ingen kirkegård, og der var heller ikke spøgelser med fra start – de kom først i en gratis opdatering til spillet i oktober 2014. Så når din simmer dør vil der blive placeret en gravsten på din grund, præcis som du kender det fra Sims 3.

 

Sådan kan dine simmere dø i Sims 4

Vi har herunder beskrevet de forskellige måder dine simmere kan dø på, men vi mangler billeder til mange af dem. Har du et billede vi mangler? Så send det gerne til simsleksikon(a)gmail.com.

 

Død ved brand

Du kender det helt sikkert, en brand kan opstå når som helst i Sims. En talentløs kok i køkkenet eller en pejs der løber løbsk kan lynhurtigt ende i en brand. Din simmer kan forsøge at slukke branden eller skynde sig væk. Er uheldet ude vil simmeren dø i branden.

 

Død ved sult

Det er sværere end nogensinde, at få din simmer til at dø af sult. Der er to niveauer af sult i Sims 4, og først når de når niveau 2 og du har holdt dem på det i 24 timer, vil de dø af sult.

 

Død i rumraket

Hvis du har en simmer der eksperimenterer med rumraketter og rejser ud i universet, så kan du være uheldig at din rumraket styrter ned og går i brand.

 

Død ved elektricitet

Pas på med at lade simmere der har et lavt niveau i fingerfærdighed reparere ødelagte genstande. Hvis din simmer forsøger at reparere en genstand og bliver stød vil de have en negativ moodlet i et par timer – hvis du forsøger at få dem til at reparere flere ødelagte genstande før den moodlet er forsvundet, vil de få stød igen og dø af det.

 

Død ved koplante

Hvis du har en koplante i dit hjem, eller din simmer kommer forbi en koplante der lokker med en lagkage, så kan din simmer risikere og dø hvis han/hun forsøger at tage lagkagen. Er du heldig bliver simmeren spyttet ud igen, hvis ikke så får du besøg af manden med leen. Du kan se mere om hvordan du får koplanten, og hvordan det ser ud når simmeren bliver spist lige her.

doed-ved-koplante

 

Død af alderdom

Før eller siden må naturen gå sin gang, hvis du da ikke har pillet ved indstillingerne eller givet din simmer længere liv. Alderdom er dog ikke den værste måde at komme af dage på i Sims 4. :)

død alderdom sims 4

 

Død ved overanstrengelse

Dine ældre simmere kan ikke holde til det samme som de kunne da de var unge. Det betyder, at de kan dø af overanstrengelse hvis de har lidt for vild juhuu eller har haft lidt for meget gang i løbebåndet. Pas på de gamle hvis du vil holde dem i live så lang tid som muligt!

 

 

Død ved hjerteeksplosion

Du er ikke i tvivl når din simmer er rasende, for deres ikon er ildrødt som du kan se herunder. Hvis din simmer ikke får dulmet sin vrede (f.eks. ved at gå op og træne) så kan du risikere, at de dør af hjerteeksplosion. Puha!

hjerteeksplosion i sims 4

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

 

Død af hysteri (latter)

Ikke nok med din simmer kan dø af vrede, de kan sørme også dø af at være FOR hysteriske – ment som i de har det virkelig sjovt. Hvis de går rundt med den følelse i flere timer, så vil de dø af det.

doed-hysteri-sims-4

 

Død af flovhed

Oplever din simmer noget virkelig virkelig pinligt, så kan de dø af flovhed. Så enkelt er det. En forlovelse der bliver afvist eller et tisse uheld i bukserne kan være nok til, at din simmer dratter om i forlegenhed.

forlegenhed sims 4

død af forlegenhed sims 4

 

Død ved drukning

Druknedøden er en af de absoluttere klassikere i Sims, hvis man kan sige det uden at lyde makaber. I Sims 4 kom mulighed for pools dog først med en gratis opdatering til spillet i november 2014, og dermed kom druknedøden også.

Dine simmere drukner dog ikke af sig selv i Sims 4, der skal du aktivt gå ind og sætte hegn eller vægge rundt om poolen. Det er ikke nok at fjerne trappestigen til poolen, de kan sagtens komme op alligevel.

 

Sådan kan din simmer undgå døden i Sims 4

Med lidt held og lidt snilde kan du snyde døden og dermed redde din simmer fra et liv i det hinsides. Det kan du gøre på følgende måder:

 • Giv manden med leen en ligblomst: En anden simmer skal give manden med leen ligblomsten, og hvis han accepterer vil han lade den afdøde simmer genopstå. (Se hvordan du får en ligblomst i haveguiden)
 • En flirtende simmer kan forsøge at forføre manden med leen
 • En selvsikker simmer kan bede manden med leen om at gå

 

Efterhånden som der kommer flere dødsårsager til Sims 4, vil vi opdatere guiden.
Sidst opdateret: 26.12.2014[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]