Dødsblomst

Dødsblomsten er en speciel blomst i The Sims 3, som forestiller et dødningehoved der er omgivet af rødlilla tentakler og grønne blade.

Man kan ikke som sådan bruge dødsblomsten direkte. Den kan ikke sælges for penge og kan heller ikke duplikeres ved at bruge omniplanten. Den er dog alligevel ret værdifuld! Manden med leen er nemlig særligt glad for denne blomst, og blomsten kan vise sig at være en fordel for den simmer som bærer den på sig.

Hvis en Simmer omkommer og Manden med Leen dukker op og forsøger at tage simmerens sjæl, så kan den pågældende simmer tilbyde ham blomsten i stedet for, hvilken han gladeligt vil tage imod og bringe simmeren tilbage til live med et grønnere behov, således at simmeren kan nå at ændre på det der forårsagede døden. Hvis simmeren f.eks. dør af sult kan vedkommende nå at spise lidt mad osv.

Sådan får du en dødsblomst

Der er flere måder, hvorpå man kan være heldig at få en dødsblomst.

  • Ved at samle “ukendte specielle frø”, plante dem og håbe at et af dem udvikler sig til en dødsblomst (Kig især rundt omkring kirkegårdene, hvor der ofte findes specielle frø. Med specielle frø kan man gro plasmafrugt, pengetræer, flammefrugt, livsfrugt og dødsblomster.
  • Man kan være heldig at få et dødsblomstfrø igennem havebrugsfærdigheden.
  • Man kan nogen gange plukke dødsblomsten på kirkegården i Sunset Valley (Se øverste billede), den blomstrer dog ikke hver dag.
  • Ved at få et frø når man fisker, her skal man dog have niveau 7 i fiskeri.
  • Man kan risikere at få et frø når man bruger tidsmaskinen.
  • Ved at gennemrode andre folks skraldespande.
  • Når man udforsker katakomberne.
  • Når man gennemfører en udfordring.

Ovenståede er baseret på en tilfældighedsgenerator. Vores erfaring siger dog at kirkegården er den letteste måde at få en dødsblomst igennem.

En dødsblomst kan plantes, hvis din simmer har mindst niveau 7 i havebrug. Når planten er moden, kan man plukke 1 dødsblomst, hvorefter planten dør. Simmere som har egenskaben “Grønne fingre” får mulighed for at genoplive planten efterfølgende. Der er 50 % chance for at det lykkedes. Der er stor sansynlighed for at det sker en første gang man prøver, men det kan dog fejle. Prøver man at gøre det to gange, vil den altid visne. Det betyder at en simmer med grønne fingre, har gode muligheder for at opbygge et lille lager af dødsblomster ved at plante, høste, genoplive og høste igen. Lageret kan deles med familie og andre som man måtte have nær.

En dødsblomstbusk vil altid producere en blomst af perfekt kvalitet, ligegyldig hvilken kvalitet det oprindelige frø måtte have.