Bertels foranderlige tilværelse | Afsnit 7

Afsnit 7 – En rutsjebane af følelser

Bertel flyver ud af cafédøren, kaster sig ind i bilen og ræser hjem. Men da han kommer hjem, er den eneste tilbageværende den grædefærdige barnepige, der stammende fortæller, at Olivia pludselig stod i entreen, og før barnepigen vidste af det, havde hun taget en tvilling på hver arm og var styrtet afsted. Bertels verden styrter i grus.

Kort efter ringer telefonen. En mand, der præsenterer sig som politichefen, fortæller, at de har arresteret en kvinde, der menes at være Olivia. Hun blev taget i sin bil på vej ud af byen, 85 km/t hurtigere, end man måtte køre. Børnene er på politistationen – og de har det fint.

En time senere har Bertel igen begge børn hjemme i god behold. Tydeligvis er de ikke rigtigt mærkede af, hvad der er sket, mens han selv ikke kan lade være med at give dem begge to tonsvis af krammere.

Bertel_7_1

Bertel_7_2

Dagene går, mens Bertel utålmodigt venter på at få at vide, hvad næste skridt i forhold til Olivia er. Samtidig forbereder tvillingerne sig ihærdigt på at starte i skole – eller Chloé gør i hvert fald. Hun kan allerede genkende nogle af ordene i læs-let bøgerne, og hun glæder sig utrolig meget til at få lektier for.

Bertel_7_3

For Connor, derimod, er alt det omkring skolen lidt skræmmende. Han kan stadig bedst lide at sidde arm-i-arm med sin far og få læst højt.

Bertel_7_4

Bertel selv glæder sig til at kunne fokusere lidt mere på sit arbejde. Godt nok har det været nogle hyggelige år, de har haft sammen, mens han har arbejdet på nedsat tid, men det sitrer alligevel helt ud i fingerspidserne, når han rører ved sin sagsmappe. Endelig kan han komme rigtigt i gang igen!

En aften nogle uger senere ringer Bertels telefon. Olivias dom! Spændt trykker han på den lille, grønne knap. Beskeden var dog på ingen måde den, han havde forventet at høre. For i stedet for at have politichefen i røret, står man med en overlæge, der fortæller ham, at begge hans forældre netop har været involveret i et trafikuheld. Ingen overlevede.

For anden gang på bare få uger strømmer tårerne ned ad Bertels kinder. Hvorfor lod han dem ikke få mere tid med børnebørnene? Hvorfor nåede han aldrig at sige undskyld til sin mor? Hvordan kunne de bare så brat forlade ham?

Bertel og hans søster vælger ikke at holde nogen stor mindehøjtidelighed – i stedet lægger de forældrene i jorden under et stort træ, hvor også Bertels bedstemor ligger. Så har tvillingerne også et sted at gå hen, når de engang bliver store nok til at forstå, hvad der skete.

Bertel_7_5

Morgenen efter falder den første sne. Tyst indhyller den Hidden Springs’ gader og stræder i en tyk, hvid dyne. Tvillingerne bliver ellevilde, og deres glæde kan ikke undgå at smitte af på Bertel, der hopper med på ungernes leg. Tænk at det allerede er ved at være juletid igen!

Bertel_7_6

Juletid betyder dog også julegaveshopping. Børnene har kilometerlange ønskesedler, og Bertel har besluttet at holde juleaften sammen med hele hans vens familie, så der skal findes mange, mange gaver! Oven i det skal han også lige en tur i kælderen for at finde julepynten, og så skal der selvfølgelig fældes et juletræ. Det sidste må dog vente – der er stadigvæk halvanden måned til jul.

Midt i juletravlheden modtager Bertel et opkald. Et opkald, der fortæller ham, at Olivia har fået en fængselsstraf for forsøg på kidnapning af sine børn. Bertel bliver ubeskriveligt rolig – nu behøver ingen af dem forholde sig mere til Olivia, før hun kommer ud.