Bertels foranderlige tilværelse | Afsnit 2

Afsnit 2 – Sommer, sol og søgen i skraldespande

Sommeren er kommet til Koglevænget 12, og Bertel nyder det i fulde drag. Lange eftermiddage i parken med Olivia…

Bertel_2_1

Endnu længere nætter på diskotekerne i indre by…

Bertel_2_2

Og mysterier, der skal løses… Nogle gange mere graciøst end andre.

Bertel_2_3

Forleden ringede Bertels søster med en glædelig nyhed: Hun skal giftes! Bertel besluttede sig straks for at holde et brag af en fest for at fejre det – hans søster har 2 børn og får derfor alt for sjældent luftet danseskoene. Dog er han i et stort dilemma; skal han benytte sig af det gode vejr, eller skal han holde en safttøndefest indendørs? Som den friluftssimmer, han nu engang er, overvejer han det længe og meget nøje. Til sidst vinder trangen til en berusende aften dog, og han og Olivia går straks i gang med at flytte møblerne væk fra stuen, invitere gæsterne og sætte tønden op.

Et par timer senere er festen godt i gang – og hovedpersonerne nyder tydeligvis en aften uden børn!

Bertel_2_4

Dog har Bertel et mindre uheld med den kommende brudegom, da han skal hjælpes med safttønden…

Bertel_2_5

Ups!

Bertel_2_6

Heldigvis er en lille bule i panden ikke nok til at ødelægge en god aften, og da sidste gæst mange timer senere har forladt dansegulvet, er der lige en sidste ting, der skal klares, inden Bertel og Olivia også er klar til at se dyner; Tønden skal afleveres tilbage dagen efter, så den skal tømmes helt først – og den tjans påtager de unge turtelduer sig gerne.

Bertel_2_7

Efter at have tømt de allersidste dråber ud af tønden, er de begge i højt humør. Verden snurrer rundt om vores unge hovedperson, og han nyder det! Som prikken over i’et synes han, at aftenen skal afsluttes med manér..

Bertel_2_8

… og det bliver den så! Med alkoholen brusende i blodet, og alt fornuft skubbet langt, langt væk.

Bertel_2_9

Men som bekendt er selve festen som oftest en del sjovere end morgenen derpå, og det gælder også for stakkels Bertel. Han kravler hen mod telefonen og får ringet efter en pizza – det eneste, der duer, når tømmermændene hærger. Olivia er taget tidligt af sted, men lige nu gør det ikke Bertel det store – for det betyder mere af det salte junkfood til ham!

Bertel_2_10

Efter pizzaen indser Bertel, hvor meget hans hus roder. Møblerne står stadigvæk inde i soveværelset, sjatter og rester fra natten flyder allevegne og toilettet er bestemt også set renere. Bertel har egentlig mest lyst til at lade rod være rod, men da en sms bipper ind fra hans mor, bliver oprydning pludselig den perfekte undskyldning for at slippe for en eftermiddag i familiens skød. Bertel tænder for musikken, griber en gulvmoppe og kaster sig over oprydningen. Hvem siger, at det skal tage lang tid?

Bertel_2_11

Tilværelsen er bestemt god ved vores hovedperson; hans detektivkarriere begynder at tage form, han har en dejlig kæreste og der er mange lange sommeraftener med grill, boldspil og venner foran ham.

Men et andet sted i byen står Olivia – og ud fra hendes ansigt at dømme, er hun bestemt ikke okay.. Hvad har mon gjort hende så bange? Bertel_2_12