Bertels foranderlige tilværelse | Afsnit 11

Afsnit 11 – Livet er en rejse

Efterhånden er der gået lang tid uden spor fra Connor. Bertel er et stort nervevrag, han sover ikke om natten, spiser ikke om dagen og kan ikke rigtig gøre andet end bare at holde om Chloé, som for at sikre sig, at hun ikke også forsvinder.

Bertel_11_1

Bertel_11_2

Og Chloé selv er også mere ked af det, end hun nogensinde troede, hun kunne være. Selvom hun og Connor er de mest forskellige tvillinger, der findes, savner hun ham ud over alle grænser.

Det værste ved det hele er, at ingen, ikke engang politiet, ved, hvor han befinder sig – eller om han overhovedet lever. Annoncer er sat op i avisen, på nettet og på lygtepælene, og Bertels eneste gøremål i livet er efterhånden blevet de daglige ture til politistationen, hvor han bliver opdateret på sagen. Dog bliver hver dag mere og mere kritisk, og da han en dag får at vide, at han ikke skal regne med at se Connor igen, føles det som en stor mavepuster der vælter hele Bertels verden sammen.

Bertel_11_3

Men samme aften som Bertel får sit livs værste nyhed, får en politibil øje på en sammenkrøllet ung dreng på en bænk lidt uden for byen. Gæt hvem?

Bertel_11_4

Udmagret, forfrossen og segnefærdig af træthed bliver Connor bragt til det nærmeste hospital, hvor han straks bliver behandlet og falder i dyb søvn.

Måneder med ængstelighed er for Bertel og Chloé slut, og de ræser mod hospitalet, hvor de bliver vist ind til en sovende Connor. Lettelsen skylder ind over dem begge.

Bertel_11_5

Mens de står der og våger ved hans seng, lover Bertel sig selv, at han fra nu af vil prioritere tvillingerne højere end noget andet i verden. Måske er de blevet store efterhånden, men de har stadig brug for al den omsorg, han kan give dem.

Ugerne går, Connor bliver udskrevet fra hospitalet og Bertel nyder at stå op hver morgen og have ham siddende i køkkenet.

Bertel_11_6

Han ved godt, at han burde skælde Connor ud over al den opstand, han har forårsaget, men i virkeligheden har han ikke rigtig lyst. Bertel tager derfor i stedet nogle svære, men nødvendige, snakke med begge børnene, hvor han ærligt fortæller alt der er sket fra han mødte Olivia og så til i dag.

Bertel_11_7

I løbet af disse snakke bliver det også til mange, mange krammere, og det kan godt komme lidt bag på Connor, der har det med at stå, stiv som en pind, når hans far pludselig bryder sammen.

Bertel_11_8

Dog vil Connor, på trods af familiens store indsats, ikke ud med, hvad der skete ham de måneder, han var væk. Faktum er dog, at han ikke længere udviser noget ønske for at møde sin mor, og han virker til at have accepteret en verden uden hende.

En morgen kommer Chloé listende ud i køkkenet, og kommer med en tilståelse, der kommer bag på hele familien. Situationen har påvirket hende mere end hun lige umiddelbart har gjort indtryk for, og hun har brug for at komme lidt væk fra det hele. Connor synes det er en strålende idé, og selvom Bertel helst vil blive, kan han godt se, i hvilken retning, det trækker. Desuden er det vist på tide, at tvillingernes behov bliver prioriteret højest. Sammen bliver de derfor enige om at flytte til en ny by, og Bertel går straks i gang med at kigge på et hus i en lille by lidt mere sydpå, Isla Paradiso.

Bertel_11_9

Heldet er endelig med familien, og de finder et dejligt villahus i naturskønne omgivelser.

Bertel_11_10

Ungerne bliver taget ud af skolen, og den sidste måneds tid går med at pakke, sige farvel til de nærmeste og få solgt huset. Bertel trøster sig selv med, at hans søster og venner jo kan komme på besøg i den nye by – selvom det selvfølgelig bliver knap så ofte.