Bertels foranderlige tilværelse | Afsnit 10

Afsnit 10 – Væk

Chloé har efterhånden for alvor fået øjnene op for det modsatte køn, og flirter til højre og venstre. Hun har tilmed lavet en liste over potentielle dates til det kommende skolebal.

Bertel_10_1

Connor, derimod, synes at være krøbet tilbage i sin meget indadvendte position. Han bruger mange timer på bare at stirre ud af vinduet. Gad vide, hvad han tænker sådan over?

Bertel_10_2

Men på trods af deres efterhånden markant forskellige personligheder, holder tvillingerne stadig sammen i tykt og tyndt. Om ikke andet er det vældig praktisk at have en lektiemakker, når niveauet i skolen bliver skruet op.

Bertel_10_3

Bertel arbejder mere end nogensinde før, nu når tvillingerne er blevet så store. Men det passer ham fint – ingen kæreste, der skal have opmærksomhed, ingen små børn og en masse tid til at rode med sine sager.

Bertel_10_4

Men en morgen bliver trygheden revet godt og grundigt væk under familien. Bertel er netop stået op, og mens han søvndrukkent står og venter på, at kaffen bliver klar, opdager han et brev på bordet. ”Til far og Chloé” står der. Bertel rynker på næsen, og overgiver sig til læsebrillerne:

Kære far og Chloé. Jeg er draget ud for at finde mor. Jeg tror ikke på, at hun er så syg, dårlig og ondskabsfuld, som vi har fået fortalt. Om ikke andet kan hun jo have skiftet mening, siden vi var små. Hun er vores mor, og hun har ret til at vide, hvordan det går os. Ligeså har jeg ret til at kende min anden forælder, for jeg har ligeså meget brug for hende, som jeg har for dig, far.

Undskyld, jeg gør ikke dette for at gøre jer kede af det.

Vær søde ikke at forsøge at finde mig. Jeg skal nok komme hjem, når jeg har snakket med mor.

Knus fra Connor.

Bertel står først lidt og ved ikke helt, hvad han skal gøre af sig selv. Smiler lidt fjoget, men griber så ud efter mobilen for at forsøge at kontakte Connor.

Da han ikke svarer, løber han ind og vækker Chloé, men hun er ligeså omtumlet og forvirret omkring situationen som ham, og så er det, at situationens alvor går op for Bertel: Hans søn er væk.

Bertel_10_5

Hans mavefornemmelse siger ham, at situationen er værre en først antaget. Om det er far-generne, der slår ind, eller om han har en sjette sans ved Bertel ikke, men han skynder sig at kontakte politiet.

Bertel_10_6

Timer bliver til dage, dage til uger og uger til en hel måned uden spor af Connor. Ængsteligheden har drevet Bertel langt ud over kanten, og også Chloé er syg af bekymring. Hvor er han, og er der sket ham noget? Har Olivia fundet ham og gjort noget ved ham? Ligger han et eller andet sted og er bevidstløs? Sorgen og bekymringerne har lagt sig over familien som en tung dyne, der hylder tilværelsen ind i en tåge af frygt.

Bertel_10_7