Graviditet & babyer i Sims 4

For mange sims-fans verden rundt, har en af de sjoveste elementer ved spillet altid være at få børn og udvide familier.

I Sims 4 er graviditeter og babyer en lige så stor del af spillet som det har været i tidligere versioner, og i denne guide vil vi forklare dig lidt mere om før, under og efter graviditeten, så du kan give dine babyer den bedste start på livet.

Sådan bliver din simmer gravid i Sims 4

I Sims 4 grundspillet er der 3 forskellige steder hvor dine simmere kan juhuu, og det er som udgangspunkt her dine simmere kan prøve at få et barn. Dine simmere skal have et godt romantisk forhold før de kan forsøge at få et barn. Alternativt kan de adoptere, det koster 1000 simoleoner og kan gøres via computeren.

faa-barn-sims-4
“Prøv at få barn” interaktionen i Sims 4

Når dine simmere har prøvet at få et barn, kan du enten vente og se om hun er blevet gravid, eller du kan få øjeblikkeligt svar ved at tage en graviditetstest for 15 simoleoner. Det gør du ved at klikke på toilettet og vælge at tage graviditetstest. Hvis en test er positiv vil simmeren øjeblikkeligt træde ind i første trimester og få en gravidmave.

I Sims 4 er graviditetstøj præcis det samme som du har valgt de skal gå i normalt, bare med plads til en gravidmave.

ondt-i-ryggen-sims-4-graviditet
Gravid simmer i normalt tøj

Bliv gravid med alien-baby

Med udvidelsespakken Sims 4 Arbejdstid kom det ydre rum lidt tættere på, i og med mandlige simmere kan risikere at blive bortført af aliens, og blive gravide. Resultatet af det vil være en mandlig graviditet hvor de “føder” en alien-baby efter samme forløb som hos kvindelige simmere. Læs mere om hvordan du får en alien-baby i Sims 4 her.

Under graviditeten

Din simmer vil være gravid i ca. 3 dage, og du vil kunne se at maven vokser løbende. Undervejs i graviditeten vil din simmer opleve de typiske symptomer som rygsmerter, og opkast som kræver at din simmer må rengøre toilettet lidt hyppigere end normalt. Der vil være en konstant ‘moodlet’ med en sut der indikerer graviditeten, og fortæller hvor langt henne simmeren er i sin graviditet.

Den gravide simmer vil også kunne fortælle nyheden til andre, og invitere dem til at mærke på maven.

gravid-moodlet-sims-4

gravid-mave-sims-4

Øg chancen for tvillinger og trillinger

Det er jo altid rigtig sjovt at få tvillinger og trillinger i Sims, og det er desværre ikke noget der sker så ofte medmindre du selv gør noget. I Sims 4 har du to forskellige muligheder:

sims 4 snydekode til graviditet
Seks babyer på én gang? Ja det kan godt lade sig gøre

Fødsler i Sims 4

Når tiden er inde og din simmer skal føde, vil du få en notifikation i øverste højre hjørne. Du kan nu vurdere om din simmer skal føde hjemme, eller på hospitalet. Hvis simmeren skal føde hjemme kan du købe en vugge og placere den et sted på grunden, eller vente til simmeren gå i fødsel af sig selv hvorefter en vugge vil blive placeret et sted på grunden. Din simmer vil føde og placere babyen heri, og her bliver den liggende indtil den har fødselsdag og bliver tumling.

Fødslen tager omkring 3 timer og i den periode er simmeren ikke begrænset til kun at have veer – hun kan lave ting imens.

foedsel-sims-4-vugge
Bella Spøgh klar til at føde
foedsel-sims-4
Vælg mellem fødsel på hospital eller hjemme

 

Pasning af den nyfødte baby

I Sims 4 kan du ikke se hvordan din baby har det i humørpanelet, det bliver først tilgængeligt når den bliver tumling. Til gengæld indikerer babyens ikon om den er utilfreds, i så fald vil farven være blå, og når den er grøn er babyen tilfreds. Du kan naturligvis også høre om babyen græder.

En baby har tre primære behov

  • Mad (mandlige simmere kan give sutteflaske, kvindelige kan dét og amme)
  • Bleskift
  • Social

Lige så snart en baby er født har du mulighed for at gøre den ældre, ved at klikke på vuggen. Den eneste fordel du har ved ikke at gøre det er, at du kan bruge tiden til at forbedre forholdet mellem familien og babyen. Hvis du ikke selv vælger at gøre babyen ældre vil den automatisk blive ældre efter halvandet eller 3 døgn – alt afhængigt af hvordan du har sat dine indstillinger.