Alt du bør vide om Sims 4

Det er som bekendt blevet offentliggjort at The Sims 4 udkommer i Danmark den 4. september og vi vil efter bedste evne prøve at følge med og dele alle de nye informationer med jer løbende. Indtil videre er det kun bekræftet at The Sims 4 udkommer til PC og der er ikke meldt noget ud om at det vil blive tilgængeligt til MAC på et senere tidspunkt. Omvendt er det heller ikke helt afvist, så der er måske et håb for jer der spiller på MAC.

Rent historisk har hhv. The Sims, The Sims 2 og The Sims 3 foregået forskellige steder på den samme tidslinje. Bl.a. har vi set Mortimor Spøgh i forskellige livsstadier i de forskellige spil. Det er dog meldt ud at Sims 4 kommer til at foregå på en alternativ tidslinje og ikke kan holdes op mod de tre forgængere. Dog vil vi stadigvæk have de mest populære familier med i spillet på den ene eller anden måde. Den by som udkommer med grundspillet hedder Willow Creek og det er en verden der er inspireret af New Orleans.

 

Følelser bliver det nye i Sims 4

Der er vist efterhånden ingen tvivl om at Sims 4 bliver markedsført med følelser som et af de primære elementer. Det har vi snart læst mange gange. Men hvordan kommer dette egentlig til udtryk?

 

Det bobler af liv

Producer Ryan Vaughan fortæller at det er en af de ting der er svære at forklare, men først rigtig vil forstås når man sidder og spiller Sims 4 selv. Hen mod den afsluttende fase af spiludviklingen fortæller han, at en af de ting han personligt nyder mest er, at bare læne sig tilbage og se på simmerne. At gå ud i nabolaget der bobler af liv og se hvad der sker. Simmerne har så meget personlighed at det er spændende at se hvad de finder på.

liv_i_parken_sims4

Du vil se simmere der går rundt med hovedet i hænderne fordi der lige er sket noget forfærdeligt for dem. Måske er de lige blevet skilt eller er uvenner med en de holder af. Længere nede af vejen vil du se en anden simmer, en far der leger med sin søn og han går helt amok og har vilde øjne og leger på legepladsen og har det sjovt sammen med sin dreng. Da de lavede demovideoen som blev offentliggjort på E3 konferencen, så de en simmerdame der gik rundt i sin bryllupskjole midt i parken, tydeligt vred. Hendes hænder var knyttede og hun trampede i jorden mens hun gik. Måske var hun blevet forladt ved alteret? Og ja, det bliver faktisk muligt at blive gift i parken! I The Sims 4 kan du nemlig holde fester hvor som helst!

Ryan fortæller at det har været ønsket at skabe en mere visuel kommunikation i spillet. Det skal være tydeligt for spilleren hvilken følelsesmæssig tilstand en simmer har blot ved at se simmeren i spillet og ikke holde øje med de forskellige barer som i Sims 3. Som følge heraf er brugergrænsefladen også blevet nedskaleret og simplificeret, hvilket vi godt har kunne fornemme på de seneste videoer og screenshots.

 

> Læs også: Se masser af billeder fra Sims 4 

 

Aspirationer og egenskaber styrer simmernes personlighed

Når vi skal skabe simmere i The Sims 4 skal vi vælge mellem forskellige aspirationer, som de skal have. Aspirationer er nogle langstigtede mål for simmerne og kan bedst sammenlignes med livstidsønsker, som vi allerede kender. En aspiration kan f.eks. være kærlighed, sport, naturen, videnskab mv., og alt afhængig af hvilken aspiration man vælger, så vil der kunne vælges mellem forskellige egenskaber. Det vil sige at aspirationen bestemmer simmerens overordnede mål og at egenskaberne under dette vil påvirke simmerens personlighed.

apirations

En simmer med aspirationen videnskab kan f.eks. blive lærenem, men der vil også være egenskaber som definerer simmerens personlighed. F.eks. aktiv, fjollet, snobbet, en der ikke kan lide forpligtigelser eller gnaven. Mulighederne er mange og de vil allesammen påvirke din simmers liv helt forskelligt. En simmers egenskaber vil definere hvad en simmer kan gøre og ikke kan gøre, samt hvilke samtalemuligheder simmeren har overfor andre simmere. Derudover så kan simmerne opleve humørsvingninger som kan være påvirket af fortiden. F.eks kan simmerne være sure over at have tabt en slåskamp eller være fyldt med energi efter at have fået en god nattesøvn. Hvis de er i dårligt humør resulterer det i negative interaktioner med andre simmere, men det kan også motivere dem til at lave mavebøjninger eller armbøjninger og rent faktisk opbygge sportsfærdigheden hurtigere end normalt.

Maxis har forklaret at valget af egenskaber kan påvirke hvordan din simmer bevæger sig og hvordan de føler. Alt i alt påvirkes en simmers følelsesmæssige tilstand af forskellige interaktioner, miljøet omkring dem og de valgte egenskaber. For eksempel kan en glad simmer give en anden simmer et oprigtigt kompliment, en musikglad simmer kan begynde at tale om nye album og tilsvarende kan en musikglad simmer lære at spille klaver hurtigere end andre.

Hvis vi har to simmere og en af dem er en doven simmer og den anden er en simmer som elsker at gøre rent og vi sætter dem i et køkken sammen, så vil vi se deres forskellige personlighed komme til fuldt udtryk når vi sætter dem til at gøre det samme bord rent. Du vil se i deres ansigtsudtryk, hvordan den simmer der kan lide at gøre rent, rent faktisk bliver gladere. Den dovne simmer bliver sur og anspændt fordi den ikke kan lide at gøre rent. Også denne anspændthed vil du kunne se i hele måden hvorpå simmeren bærer sig selv. Denne simmer vil have helt andre interaktionsmuligheder end den anden simmer.

 

> Læs også: Se flere billeder fra Sims 4 nabolaget Willow Creek

 

Fortæl en historie

Dette giver helt nye muligheder ift. det at fortælle en historie og vi kan ikke vente med at se hvordan i kan bruge jeres kreativitet til at kombinere dette med gode historier på Simshistorier.dk. Kan du lige forestille dig hvor meget drama man  kan skabe i en historie? Forestil dig scenariet, hvor to mandlige simmere begge prøver at imponere den samme kvindelige simmer. De to mandlige simmere vil have forskellige muligheder for at kommunikere med hende, afhængig af hvilket humør de er i. Du vil også opleve at hvis du sætter en vred simmer til at lave mad, så vil de smække med køleskabsdøren som et udtryk for deres vrede. En glad simmer vil f.eks. kunne male et maleri som er inspirerende og vil kunne påvirke andre simmere afhængig af deres humør.

personlighed

Under den nyeste demo-video så vi faktisk en simmer der rent faktisk døede af latter. Simguru Lyndsay fortæller dog at det er meget sjældent og at vi ikke skal være bange for at vores simmere dør hver gang de hører en joke. Men der vil blive introduceret nye måder at dø på, som er følelsesafhængige. Hun fortæller at det er mere sandsynligt at en simmer dør af ild end af følelser.

Simmernes følelser giver dem både gode og dårlige dage og påvirker deres evne til at begå sig i samfundet som en ven, en elsker, en ansat, en hustru/husbond eller enhver anden tænkt rolle.

 

Fællesskab

Sims 4 vil fortsat være et single-player spil, men der åbnes op for nye muligheder med det nye galleri. Galleriet kan bedst sammenlignes med Exchange, da det vil være et sted du kan søge igennem og finde både simmere eller værelser og huse, som du kan importere direkte i dit spil uden at lukke spillet ned. Hvis du f.eks. holder fest og mangler lidt liv og glade dage, så kan du blot importere en simmer fra galleriet som med et par klik vil komme gående direkte ind i din fest. Sejt? Det tror vi nok!

galleri

Du kan tilsvarende uploade dine egne simmere eller huse til galleriet og dermed kan andre få dine kreationer ind i deres spil. På denne måde bliver det altså muligt for dig og dine venner at dele elementer af jeres spil. Hvis dette fungerer bare halvt så godt som vi forestiller os, så er vi langt mere fans end vi er af Exchange. Man behøver endda ikke engang en internetforbindelse for at kunne downloade fra galleriet. Man kan spille hvor som helst og når som helst man vil.

Blandt simsfans spekuleres der i om galleriet på sigt også kan bruges som en slags butik, hvor man kan købe indhold ala det vi kan i Store nu. EA har ikke bekræftet dette og lader til at fokusere på først og fremmest at få en masse indhold i galleriet.

 

> Læs også: Se billeder af huse i Sims 4

 

Bedre grafik og sofistikeret gameplay

Rent teknisk kommer Sims 4 til at køre på en anden og ny motor i forhold til The Sims 3. Dette betyder ikke kun meget bedre og mere prangende grafik, men også et langt mere sofistikeret gameplay. Et eksempel herpå er gruppesamtaler og multitasking. Simmerne kan tale med flere på en gang og de er i stand til at gå imens eller f.eks. både spise og tale. Mon vi skal til at lære dem at tale uden mad i munden?! ;-)

gameplay

Et andet eksempel er at simmerne bliver i stand til at bevæge sig mere realistisk og uden at sidde fast i samme grad som vi oplever i Sims 3. F.eks. vil flere simmere kunne finde ud af at gå ud af den samme dør samtidig, uden at sidde fast til evig tid. Nogle af de billeder vi har set indtil nu har vist simmere der sidder på et armlæn eller oven på hinanden. Det er dog meldt ud at dette er ren grafik og ikke noget der bliver muligt i spillet.

 

Autosave

Det er ligeledes blevet afsløret at der vil være en form for autosave funktion, som forhåbentlig kan redde os i nogle af de trælse situationer. Hvem har ikke prøvet at miste flere timers spil, fordi man har haft for travlt med at spille og derfor glemt at gemme? Vi har i hvert fald prøvet det mange gange.

 

Nye relationsmuligheder

For første gang nogensinde vil der være en ny relationsbar. Dette betyder at der vil være en venskabs bar og en romatisk bar. Der er blevet vist et eksempel hvor to simmere ikke just var venner men alligevel havde et romantisk forhold. Fjender med fordele kan man måske sige? Det bliver en spændende tilføjelse som kan resultere i nogle interessante historier!

relationer

Graviditet og babyer

Vi har modtaget en del spørgsmål om der slet ikke vil være babyer og tumlinger i Sims 4, eftersom vi endnu ikke har set billeder af dem. Men bare rolig… Der vil (selvfølgelig) være babyer og de vil have ben! Vi kan ikke vente med at se billeder af hvordan de små babyben vil se ud – vi er vist ikke de eneste der er trætte af babyer i svøb? Det er ved tidligere lejlighed blevet bekræftet at der vil være de samme livsstadier som i Sims 3 og dermed også tumlinger. Og endnu en nyhed, som vi tror vil glæde mange er at gravide simmere kan beholde deres almindelige tøj under graviditeten. Alt tøjet vil være graviditetsvenligt! Og apropos graviditet og babyer… Det vil fortsat være muligt at få både tvillinger og trillinger. Det er også blevet bekræftet at simmerne kan undfange babyer andre steder end i sengen, bl.a. er Juhuu i rumraketten blevet offentliggjort! Der vil kunne være op til 8 simmere i husholdningen, præcis som vi kender det i Sims 3.

Hvad synes du?

Dette var opsummeringen af al den information vi har opsnuset om The Sims 4 på baggrund af hvad der er blevet offentliggjort om simmerne, deres følelser og de nye tekniske muligheder. Vi vil naturligvis holde jer opdateret om alt hvad vi læser og hører om The Sims 4 fremadrettet. Men nu er vi spændte på at høre hvad i synes om det hele? Er der noget der overrasker dig eller noget du glæder dig særligt meget til?