Tips og tricks til at starte en Legacy familie

Generelt spiller Mille og jeg meget med den samme familie og forskellige afgreninger af denne. Derfor er det sjældent, at vi rent faktisk starter et nyt spil op. Men når vi gør er det som regel baseret på Legacy tankegangen, hvor vi køber den største og dyreste grund i Sunset Valley eller Riverview og starter med en enkelt simmer. Vi ved at det kan være lidt uoverskueligt at starte en Legacy familie op, men det kan altså også være utrolig sjovt og en rigtig god udfordring. Derfor vil vi her samle vores bedste tips og tricks til hvordan man starter en Legacy familie og hvad man bør starte med at købe og hvad der kan vente.

Opstart

Det kan være rigtig svært i starten når man har en stor og næsten tom grund, men det er også sjovt fordi det er så stor en udfordring. Det vigtigste når du starter en Legacyfamilie er grundliggende at din simmer kan overleve. Det vi synes er vigtigst at købe til at starte med er en seng, et toilet og et køleskab. Når vi spiller er første prioritet at simmeren får et arbejde eller på anden vis tjener penge og lærer nogle basic skills. Noget af det du kan have stor gavn af i starten, er at lære at passe have samt at fiske. Når du kan gro frugt og grøntsager er du selvforsynende, desuden kan du tjene hurtige penge ved at sælge dine afgrøder til købmanden. Gem de frugter og grøntsager der har bedst kvalitet og plant dem så du får afgrøder af en endnu bedre kvalitet næste gang.

Screenshot-425

Et typisk Legacy hjem ser for os ofte ud som ovenstående billede. Det består af en billig seng, et toilet, et køleskab, et komfur, en vask og en røgalarm. Væggen er nødvendig for at kunne sætte det billige toilet og røgalarmen. Faktisk er et komfur ikke engang nødvendigt, da de hurtige  måltider kan indtages uden tilberedelse på et komfur. Vær opmærksom på at disse billeder er taget før årstider kom. I tilfælde af både varme og kulde, kan det blive problematisk at bo uden et decideret hus…

Screenshot-437

Maden indtages siddende på toilettet…

Screenshot-21

Ovenstående simmer har ikke et komfur, men har fået lov til at få et bord, en stol, en lampe og en radio. Radioen er underholdningen i dette tilfælde og kan bruges både til at danse og træne. Legacysimmere kan dog godt have tendens til et stramt humør, så det er ikke altid de gider at træne ;)

Screenshot-25

Det er klart at når man bor så sparsomt, så er det begrænset hvor meget sjovt og socialt man får ud af livet. Derfor bruger vores legacysimmere meget tid på at gå i parken og andre offentlige grunde, hvor de kan få underholdning og møde andre simmere.

Screenshot-29

Parken er også et glimrende sted at lave et lidt bedre måltid. Her er nemlig fri adgang til at grille.

Screenshot-30

De grillede måltider nydes sammen med andre simmere.

Screenshot-39

Husk at der i parken også er picnictæpper omkring frokosttid og aftensmadtid. Her kan du også få et gratis måltid og dele det med andre simmere.

Screenshot-35

Ud over at tjene penge på at fiske og dyrke sin have, så kan simmerne også begynde på de mere kreative sysler så som at male, lave skulpturer osv. Nogle gange får vores simmere et rigtigt job, men vi synes ofte det er sjovere hvis de skal klare sig selv helt.  Screenshot-44

I takt med at de tjener lidt penge, så kan man stille og roligt udvide med eksempelvis et brusebad og en bogreol.

Screenshot-647

 

Underholdning

I starten bliver underholdningen oftest sat lidt i baggrunden, da spillet handler om at skaffe penge. Men jer der har prøvet at spille med en simmer der er helt nede i sjov, ved også at de ikke er særligt samarbejdsvillige. Heldigvis er der mange gratis muligheder rundt omkring i byen og når først du har fået bygget et lille hus, kan du arbejde på at sikre mere underholdning på simmerens grund.

Screenshot-24

Som nævnt ovenfor kan fiskeri være en indtjeningskilde ved at sælge fiskene eller fiskene kan indtages som føde ved at grille dem i parken.

Screenshot-28

Screenshot-432

På biblioteket kan de lære havebrugsfærdigheden, madlavning, mekanik osv. Derudover er der fri adgang til computere og underholdningsbøger, hvilket nok skal sikre at humøret kommer i top.

Screenshot-33

Vores legacysimmere er flittige brugere at fitnesscenteret i starten… Hvorfor? Fordi det er her de kan tage et gratis brusebad! I nogle byer er der også køkkenfaciliteter, således at de kan kokkerere lidt. Ud over at bade kan de jo arbejde lidt på deres fysiske fremtoning eller lege lidt i poolen, hvis der er sådan en. Hvis ikke kan vi anbefale de tomme nabohuse, som du kan ane på det øverste billede. Der er en dejlig stor pool og solstole, som er til fri afbenyttelse ;)

Screenshot-34

I parken er der skakborde, som kan bruges både til at få det lidt sjovt, socialt og ikke mindst blive klogere. Win win situation?

Screenshot-47

Vores all time yndlings underholdningsgenstand må dog være den multifunktionelle havesprinkler. Den kan både vande havens planter og samtidig stå for mange timers underholdning. Af en eller anden årsag bliver vores simmere ALDRIG trætte af at lege med vand. Har jeres det også sådan? Den er billig og den er sjov, whats not to like?

Opgrader

Screenshot-50

Det er en helt speciel følelse når man får råd til at bygge sine første vægge omkring sit toilet. Det er i hvert fald de vægge vi plejer at sætte først – hvem vil ikke foretrække at gå på toilettet i fred og ro?

Screenshot-54

Siden hen bliver det til vægge omkring hele huset og på et tidspunkt får de råd til både mursten og gulv ;)

Screenshot-55

Måske flytter der en kæreste ind på et tidspunkt og så kan sengen opgraderes til en dobbeltseng og der kan købes en ekstra stol.

Screenshot-56

Sengen rykker på et tidspunkt ind i sit eget værelse og der bliver råd til både tv og sofa og lidt flere underholdningsgenstande.

Screenshot-69

Ingen legacy uden familieforøgelse. Det kan godt være at der ikke er råd til et børneværelse lige med det samme, men til at starte med skal babyen jo kun have en seng og den kan snildt stå i et af de rum du har i forvejen.

Screenshot-90

Og så kan børneværelset blive tilføjet når der er penge til det.

Screenshot-91

Inden du får set dig om har du bygget et fint lille hus, til den familie du i bogstaveligste forstand har opbygget fra ingenting. Det er en dejlig følelse.

Screenshot-228

Nu handler det bare om at spille, more sig og lade familien vokse…

Screenshot-241

Forhåbentlig vil dine legacysimmere kunne fejre mange højtider og særlige begivenheder i et hjem der har en helt særlig betydning for dig… Der er ingen tvivl om at de familier som vi har startet på denne måde, er dem der ligger vores hjerte nærest. Se bare på Riffin og Severinsen, som er perfekte eksempler på denne spillestil…

 

Øvrige tips og tricks

Egenskaber til den første simmer skal du måske lige overveje en ekstra gang. Det er en god ide at sørge for at de i det mindste ikke hader at være udendørs da de ikke får råd til et hus med 4 vægge og et tag for 1.300 simoleoner. Så de skal formentlig opholde sig meget udenfor. Derudover kan det jo overvejes om kleptomani er så skidt endda når man ingen møbler har. Måske man kunne finde nogle fine ting hos naboerne man kunne “låne”? Og nu vi taler om naboer… Nogle huse står tomme, og hvorfor ikke udnytte dette? Man kan vel godt låne nabohusets swimmingpool hvis der alligevel ikke bor nogen? Og grillen skal da også holdes i gang. Måske de har nogle lækre havemøbler man kunne tage en lur i? Måske de endda har haven fyldt med tomatplanter der skal høstes…? Du kan jo også få en masse venner og spørge om du må sove hos dem natten over? Måske de endda serverer mad, eller du kan låne deres bad. Nogle er dog lidt sippede og bliver lidt fornærmet over at man tager sig disse friheder, men der findes egenskaber og langtidsbelønninger som kan afhjælpe denne problematik. Husk på du også kan finde ting af værdi rundt omkring i byen, fx diverse sten af varierende værdi, samt sjældne sommerfugle og biller.

 

[styled_box title=”Din erfaring med Legacy” class=”sb_green”]Har du erfaring med at spille med udgangspunkt i Legacy? Fortæl os gerne om din måde at starte legacyfamilien på i kommentarfeltet. Vi glæder os til at høre om jeres spillestil og blive inspireret til nye måder at starte op på.[/styled_box]

 

Article Tags :
Læs flere indlæg

38 kommentarer

 1. Majken siger:

  Fedt indlæg!
  For virkelig lyst til at lave en legacy familie, men ferien er desværre slut så der går nok noget tid inden jeg får tid til at spille :/

 2. Rebekka siger:

  Fedt med disse tips, har allerde en legacy familie som jeg fik efter jeg læste jeres indlæg om Legacy reglerne! Men har helt klart fået flere ide’er til min næste familie!

 3. Laura siger:

  Trampolinen! HVOR FINDER MAN DEN HENNE????!!!!!! Please help me

  • The Sims Leksikon siger:

   Den kom med drømmejob og kan købes sammen med de forskellige udendørs underholdningsgenstande :-)

 4. milla siger:

  Min legacy familie er nu på 4. generation, og mit tip er at optjene nok langtidslykke til “Arv” belønningen, så har man rigeligt med penge i langt tid :) har også en kunstner som giver gode penge

 5. Lotte siger:

  en lille rundmavet kamin er nok et must hvis man har årstiderne på – og så håbe på det går. Har haft sådanne familier i 2’eren med årstider – og det er altså ret svært at leve uden tag i en snestorm, eller under et skybrud… OG naboerne tænker altså sit :0)

 6. Pkjaer siger:

  Fedt indlæg! Det skal jeg altså prøve. Har ikke spillet længe men kan mærke dette trækker

 7. Karen-My siger:

  Er Fam. Severisen en legacyfamilie? Man må da ikke skifte husholdning?

  • The Sims Leksikon siger:

   De er startet sådan :-) Men som skrevet et par steder følger vi ikke reglerne slavisk, vi lader os inspirere og vælger det vi synes er sjovt.
   /Anja

 8. Mie siger:

  Startede min Legacy familie efter jeg havde fået årstider. Tro mig det er svært! nåede lige at få tag under hovedet før kulden tog ind. :)

 9. Ria siger:

  Tak for nogle rigtig gode tips, tror jeg skal prøve at lave en legacy-familie :-D

 10. Ellen siger:

  Wow det har jeg aldrig prøvet før o:
  Nu hvor jeg syntes sims var ved at blive lidt kedeligt….NU SKAL DER SPILLES SIMS 8DDDD

 11. Ellen siger:

  Er det snyd hvis man slår andre årstider end sommer fra? D:

 12. Ellen siger:

  Naboerne skal vist have et lille besøg når det bliver vinter ;)

 13. Ria siger:

  Det er ret svært at starte en legacy familie når man har årstider. Det gør det svære, at man skal nå at får fire vægge og tag over sine ting.. Min simmer, Sarah, er nået til efteråret, og har ikke noget tag. Hun bliver drivvåd hver nat, da det regner hver nat. Så jeg håber at hun får tag på huset inden det begynder at sne, ellers bliver det ihvertfald noget koldt :b.

  • Mathilde M siger:

   Hej Ria :)
   Du kan altid få noget gratis trægulv i byg :)
   Så kunne du måske bruge det som tag? ;)

 14. Ria siger:

  Men det gør det faktisk også sjovere, synes jeg :-).

 15. Tina siger:

  Den fedeste vejledning jeg nogensinde har set! Er blevet den total største fan af jeres blog, i gør et fantastisk arbejde med denne side. Stor respekt og taknemmelighed!<3

  Men jeg har lige nogle spørgsmål ang. legacy familien:
  •Hvis vi nu siger at 2. generation er blevet voksen, og er klar til at stifte familie, må jeg så gerne flytte ham i et hus for sig selv, eller skal han blive boende sammen med resten af familien? I så fald, er det så ikke svært, da man jo maks. kan have 8 simmere boende i hver husstand?
  •Og når man skifter husholdning, hvordan kan man så være sikker på at gemme begge hustande, samt spille lige meget på dem begge?
  •Og når de flytter hjemmefra, må de så gerne få ting med sig, eller skal de også tjene sig op fra bunden?

  Tusinde tak på forhånd! :)

  • The Sims Leksikon siger:

   Hej Tina,
   Tusind tak for dine søde ord. Det er vi så glade for at høre <3

   Altså i teorien skal blot et barn blive boende hjemme, så hvis nu det ældste barn er klar til at stifte familie og der er yngre søskende, så kan du blot flytte vedkommende ud spille videre med den oprindelige familie, nu uden ham/hende. Er der kun et barn skal de jo så blive, men så er der vel heller ikke 8 i husstanden :-) Men altså ved flere børn kan du jo evt. bare lade det yngste barn være arvtageren.

   Vi har lavet en guide til at spille med to husholdninger her: http://simsleksikon.dk/om-aktiv-husholdning-samt-opsplitning-og-blanding-af-familier/, det er det aller sidste der står i indlægget. De oprindelige legacy regler siger jo at man ikke må skifte husholdning, så der bør man jo i princippet bare lade børnene flytte ud og lade dem passe sig selv. Det plejer vi dog ikke helt at holde os til. Men du kan følge guiden der, så får du to forskellige familier du kan vælge imellem når du starter spillet op. Men der er lidt ulemper med det, da du jo så ikke vil have samme historieforløb i begge spil. Så når forælderen dør i dit oprindelige spil, vil de stadigvæk findes i det spil barnet er i. Men jeg synes du her bare skal finde den måde der fungerer bedst for dig på.

   Hvad angår om de skal tjene sig op fra bunden eller ej, så lægger de oprindelige regler ikke op til at man spiller med børn der flytter hjemmefra, så det er der vist ikke skrevet noget om. Du kan jo lave dit eget regelsæt her :-)

   KH Anja

   • Tina siger:

    Mange tak :) Jeg tror jeg ville spille efter mine egne regler, og bare lave et kæmpe stamtræ uden snyd. Men jeg kunne dog godt tænke mig at få uddybet det der med at skifte aktiv husholdning, da jeg aldrig har forstået det i sims3: Hvis jeg bare lader dem flytte hjemmefra/ud, uden at skifte til deres husholdning, hvad sker der så med dem? Og hvis jeg skifter den til den aktive husholdning, ville de to husholdninger så være fuldstændig uafhængige af hinanden, så de hverken bor i samme by eller noget? Tusinde tak på forhånd! Knus Tina<3

    • Tina siger:

     Heh, fik svar på alle spørgsmål bortset fra ét i det forum, som du linkede.. Undskyld, jeg var lidt for hurtig der ;)
     Men jeg ville stadig spørge om man, når man skifter aktiv husholdning, og gemmer dem i to filer, stadig ville kunne finde fx familie 1, når jeg er inde hos familie 2, eller er det som om de aldrig har eksisteret? Ville, hvis familie 1 for eksempel var bedsteforældre, ikke kunne se, når deres børn får børn på denne måde.. Ville det så ikke blive føjet til stamtræet? Og, så har jeg lige et til: Hvis jeg slå historieforløbet fra, ville det så kun være i dét spil, eller ville det være i alle mine spil? Igen, mange tak på forhånd! :)<3

 16. Pigen Der ELSKER The Sims 3 siger:

  Hvad er det der er på billed 20 ved siden af de lyserøderoser udenfor huset?

 17. Nicoline siger:

  ELSKER HUSET! Kan det evt. komme til download eller kan der bliver lagt flere billeder ind af det?? :D

  • The Sims Leksikon siger:

   Skønt at du kan lide det.
   Jeg er ikke sikker på at jeg har det mere, men jeg skal prøve at se hvad der gemmer sig af billeder og evt. downloadfil, hvis det ikke var fra min gamle computer :-) Billeder kan jeg nok godt klare.
   Kh Anja

 18. Tina siger:

  Hvor kan man finde sprinklerne henne? :)

 19. Sacha siger:

  Kanon fedt indlæg!
  Når jeg er færdig med at få installeret mine spil, vil jeg starte sådan en legacy familie ^^

 20. Lærke siger:

  Kan man få et download af huset ? :)

 21. Jose siger:

  Lige et spørgsmål hvis man nu optjener nok langtidlykke til at købe den langtidbelønning der hedder arv er det så snyd hvis man køber den?

 22. Isabella siger:

  Mig og min søster har også Årstider, men vi har ikke haft nogen problemer med at få tag over hovedet inden det bliver koldt :]

 23. Mathilde M siger:

  I stedet for en seng, kan man købe en billig sovepose! (Det dog kræver Lev Livet.)
  Den er billig OG transportable. I nogle byer har fitnesscenteret jo deres eget køkken, såååå, der kan man jo bo hvis man mangler et midlertidigt hjem, og, eller ikke gider fiskeriet og havearbejdet. :)
  Håber det her har hjulpet nogle af jer Legacyspillere :)

 24. Josephine siger:

  Er udfordringen tabt hvis man får penge som en gave?
  Min simmer havde inviteret chefen over og pludselig fik jeg en del penge :-/

 25. Rosalina siger:

  Min simmer frøs fast i løbet natten (har årtider (og sov i sovepose)). Jeg søgte efter en der var ude og tænkte på hvad der ville ske hvis jeg ikke fandt en. Endelig fandt jeg en og nu er han far til mine to næsten voksene børn.
  Held i uheld, var ?

 26. Simone siger:

  Hvis man har Verdenseventyr er det også en super god måde at tjene penge på. De relikvier giver virkelig meget! :D Ved ikke om nogle vil kalde det snyd, men man bestemmer jo selv sine regler ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *