Fra år 2000 og indtil 2007 var der ét slags vejr i The Sims, og det var solskinsvejr. Med udvidelsespakken Sims 2 Seasons kom der for første gang forskellige vejrtyper i spillet, og det var en af de mest populære udvidelsespakker til The Sims 2. Ikke så underligt var efterspørgslen på lignende pakke også stor til The Sims 3. Men det blev først i den ottende udvidelsespakke at vejret kom – nemlig i Sims 3 Årstider.

Genveje til indlæg

Med Sims 3 Årstider kom der nye, spændende muligheder for dine simmere. Udover de fire årstider og højtider såsom Uhyggedag, kom der også aktiviteter som at stå på skøjter, solbadning, spille fodbold, lave snemænd m.m. Sims 3 Årstider gør dit spil mere realistisk og endnu sjovere, også selvom dine simmere nu skal til at feje nedfaldne blade op, kan risikere at fryse ihjel om vinteren og blive bortført af rumvæsner.

koeb-sims-3-aarstiderKøb Sims 3 Årstider

I dag kan du ofte finde Sims 3 Årstider til lav pris, da det efterhånden er et godt stykke tid siden spillet udkom. Køb det direkte hos Origin eller f.eks. hos danske Joybuggy som vi linker til herunder.

Læs mere om Sims 3 Årstider

Sommer, efterår, vinter og forår – alle årets sæsoner bliver aktuelle i denne udvidelsespakke. Det indebærer varme sommerdage, et regnende efterår, hundekold vinter og et smukt og spirende forår. Med hver sæson kommer en række nye og spændende aktiviteter som f.eks. kan dine simmere nu svømme i havet. Hvor det tidligere har været svært at komme til særlige steder i nabolaget grundet vand, kan dine simmere nu svømme eller sejle dertil.

Som med det meste andet i The Sims har du fuld kontrol over vejret. Vil du kun have sommer en enkelt dag? You got it! eller skal det være vinter hele tiden? Intet problem. Du styrer hvor meget, hvor lidt og hvor lang tid hver sæson skal vare.

Med vejrskifte kommer også sygdom, og det betyder at høj sol kan give forbrændinger, kulde kan give forkølelse eller i værste fald forfrysninger der har døden som følge. Står menuen på uvejr kan din simmer blive ramt af lynet – auch!

Plukke græskar i Sims 3 Årstider

Ingen ny by til udvidelsespakken

Det er blevet bekræftet fra EA, at der ikke kommer en ny by til The Sims 3 årstider som der har været med alle de eksisterende udvidelsespakker. I stedet for vælger de at optimere de eksisterende nabolag og tilpasse dem alle til sæsonens skiften.

Rumvæsener vender tilbage

En historisk kendt karakter vender tilbage, nemlig rumvæsener! Vi så dem i særdeleshed i The Sims 2, hvor de i Strangetown især gjorde sig bemærkede. I The Sims 3 kommer de med spændende nye funktioner, og dem vil der komme flere informationer om inden længe.

Andre nye funktioner til spillet

  • Din simmer kan sende kærestebreve, kysser under mistelten og oprette online dating profiler
  • Dine simmere kan spille fodboldkampe mod hinanden, og endda vinde turneringer
  • Dine simmere får nye traits såsom “elsker vinter” og “elsker varme”
  • Dine simmere kan vinterbade

12 festivalgrunde

Med Årstider kommer der 12 forskellige festivalgrunde; én for hver af de officielle verdener har lavet frem til nu. De vil være tilgængelige til at placere, hvor man har lyst, fra samme sted som man finder de andre offentlige grunde i sin by. De fleste er baseret på den største parkgrund, men du kan også bygge en festivalgrund der passer til netop din by. Det er dog ikke for nybegyndere at lave festivalgrunde.

Noget af det nye vi vil opleve er, at simmerne kan svømme i havet og at der vil være luftmadrasser de kan flyde på og de kan få en vippe til deres pool. Netop disse ting er faktisk blevet tilgængelige med den nyeste opdatering, så hvis du ikke har opdateret dit spil for nylig, så skynd dig at gøre det nu. Ikke spilbare simmere kan også svømme i havet, dog vil de holde sig tættere på land, mens din egen simmer kan svømme så langt væk de har lyst til. Mange har spurgt om der vil komme både og det fortæller producer Graham Nardone at der ikke gør.

Der kommer ikke nogle nye kaninhuller (ikke spilbare grunde som f.eks. købmanden) med Årstider. Det vil dog være muligt at købe ting fra stande på de forskellige festivalpladser, der passer til årstiderne.

For hver sæson vil der være en ny højtid. Det vil være sims specifikke højtider med unikke navne, men som deler ting vi kender fra vores (og især de amerikanske) højtider. På engelsk hedder højtiderne Snowflake day (Vinter), Love day (forår), Leisure day (sommer) og Spooky day (efterår).

Snowflake day minder om jul og der vil være mulighed for at holde en gavegivningsfest og pynte op og Spooky day minder om Halloween og vil byde på græskar, udklædning og slik eller ballade. Love day giver associationer til Valentines dag, mens Leisure day skal minde om den amerikanske Labor day, som vi desværre ikke kender så meget til.

Med årstider kommer der en ny festtype, nemlig et feast party, hvilket nok bedst kan oversættes til en måltidsfest eller ædegilde om man vil. Det vil fungere sådan at alle gæsterne medbringer en madret og at festen centreres omkring måltidet. Det ser vi meget frem til!

Noget andet som folk er meget nysgerrige omkring er nyt tøj og nye frisurer.

Der kommer en ny kategori der hedder overtøj som er specifikt til koldt vejr. Overtøjet er både separate dele (bukser og overdele) samt hele sæt. Der vil også være overtøj til tumlinger, men ikke babyer.  Der vil også komme overtøj til gravide simmere.

I forbindelse med Spooky day vil der også være udklædningstøj. Det vil dog ikke være sådan at simmere begynder at rende rundt som en hotdog i byen, med mindre du altså selv har givet dem det på eller det er Spooky day.

Hvis en simmer ikke har overtøj på i frostvejr, så vil din simmer få det koldt hurtigere og de kan faktisk fryse til is og dermed falde stift om på jorden indtil de tør op igen.  Omvendt, hvis en simmer har overtøj på om sommeren, så får de hurtigere hedeslag.

Hvis du er på udkig efter romantik er der også nye muligheder her. Der kommer nemlig online dating med Årstider og single simmere rundt omkring i byen vil lave deres egne datingprofiler, som man kan søge igennem.

Der er også nye romantiske interaktioner i form af kinddans og en kyssebod. I kysseboden er der forskellige måder at kysse på, og det vil være bestemt ud fra simmerens egenskaber hvilken type af kys de giver. Måske ikke så fedt, hvis man har en sjusket simmer? ;-) Jo mere simmere danser kinddans jo flere trin lærer de.

Når det er Love Day, så vil simmerne automatisk være lidt mere romantiske overfor andre simmere og de har lettere ved at lave tilnærmelser.

Af andre nye ting vil vi afslutningsvis nævne en ny fotoboks, hvor man kan tage familieportrætter med op til 8 simmere, muligheden for at holde jubilæum når man har arbejdet længe det samme sted og sidst men ikke mindst de nye aktiviteter fodbold, snowboarding, skøjteløb og den udendørs svømning.