Spøgelser i Sims 4

Du er her » Forside » Sims 4 nyheder » Spøgelser i Sims 4

Da Sims 4 udkom i september var der ingen spøgelser med i grundspillet. Det var der flere, blandt andet os, der syntes var en smule underligt. For hvad så, når en simmer døde? Tja, så døde simmeren bare – og det var det. Men EA overraskede os i oktober 2014 med en gratis opdatering til Sims 4, der bød på spøgelser (et passende Halloween tema).

 

Se en video med spøgelser i Sims 4 her

 

Sådan får du spøgelser i Sims 4

I Sims 4 grundspillet kan dine simmere dø på 11 forskellige måder. De 11 forskellige måder giver 11 forskellige typer spøgelser. At være spøgelse i Sims 4 er altså et livsstadie efter simmerens død.

Hvis du har en simmer der dør på din grund, og du gerne vil spille med spøgelset skal du lade urnen eller gravstenen stå på grunden. Hvis du ikke har lyst til at have et spøgelse på grunden, så kan du frigive spøgelset til det hinsides ved at klikke på gravstenen.

sims-4-spoegelser-interaktion

 

Der er tre måder hvorpå du kan få et spøgelse:

 1. Den nemme måde er, at gå ind i Sims 4 galleriet og downloade spøgelser med det samme – det har vi lavet en guide til her.
 2. Den langsomme måde er, at vente på en simmer dør, opbygge et rigtig godt venskab med spøgelset og spørge det om at flytte ind. Herefter kan du spille med spøgelset. (Du kan bruge snydekoder for at forbedre venskabet)
 3. Hvis du vil snyde dig til et spøgelse, kan du bruge testingcheats true/false snydekoden og herefter shift+click på spøgelset og vælge “add to family”.

spoegelser-farver-sims-4

At spille med spøgelser i Sims 4

Når en simmer i din husholdning dør, bliver spøgelset ikke per automatik en del af din husholdning. Spøgelset vil bare hænge ud på din grund som en NPC – altså på samme måde som service simmerne (f.eks. rengøringsdamen). Du kan interagere med dem og endda juhuu med dem.

I modsætningen til Sims 3 er der dog ikke mulighed for spøgelsesbabyer i Sims 4 (i hvert fald ikke endnu). Hvis du har set gravide spøgelser i Sims 4 galleriet, så er det fordi der er brugt et mod. De kan godt laves om til at se gravide ud, men de vil aldrig få barnet.

Så snart du har fået tilføjet spøgelset til din husholdning, kan de opbygge venskaber, romantiske forhold, blive gift, få arbejde og generelt være som almindelige simmere. Der er dog nogle forskelligheder …

 

spoegelser-sims-4-kaerlighed

Spøgelsernes evner og påvirkning på andre

Spøgelser adskiller sig b.la. fra almindelige simmere ved at have mange humørsvingninger – alt afhængigt af, hvordan de er døde. Spøgelser der er døde af vrede er mindre venligtsindet, hvorimod de der er døde af grin gør simmerne omkring dem legesyge. En simmer der er død ved elektrisk chok kan slå ting i stykker ved at besætte dem. En simmer der er død i en koplante vil som spøgelse ofte være interesseret i at passe haver efterfølgende (nærmest som at få en gartner). En simmer død i brand kan starte en brand hvor som helst ved at klikke på jorden.

Du kan nemt se hvad dine spøgelser i Sims 4 føler, for de vil lyse op med den farve følelsen er (flirtende = lyserød, selvsikker = blå).

 

Hvis du bliver træt af at have spøgelser i Sims 4

Hvis du ikke længere synes det er en fest at have spøgelser i husholdningen, så er det hurtigt at blive fri for dem igen ved at sende dem til efterlivet ved at klikke på gravstenen – eller vække dem til live som simmere igen (jep, det kan man!).

For at vække dit spøgelse til live igen, skal du have en simmer der både har niveau 7 i havefærdighed og niveau 10 i madlavning samt gourmet madlavning. Den simmer der har disse færdigheder kan lave retten ambrosia der består af 3 ingredienser:  en skælfinnefisk, en ligblomst og ungdommens eliksir (Kan købes for langtidslykke point). Du skal dernæst få spøgelset til at spise ambrosia, og voila – du har din simmer igen!

25 Comments

 1. Ingrid 30. december 2018 at 16:30 - Reply

  Hjælp! Min simmer er død, og jeg har fået en krukke lignene ting…
  Men den står bare der, jeg kan kun trykke :
  Frigiv ånden ril efterlivet
  Sørg over (simmers navn)
  Placer i eventar lidste
  Læs gravskrift
  Ingraver eftermæle
  Giv en sukker-kranie offergave
  Men jeg vil gerne have hende på grunden/husholdningen
  Bliver det til et spøgelse automatisk?!
  En eller anden hjælp mig!!!

 2. Aurantiaco 26. august 2018 at 16:36 - Reply

  jeg lavede ambrosia og fik min spøgelses simmer til at spise den. men der skete intet, hun er stadig et spøgelse?!?! nogle der ved om der går et stykke tid ligesom når man bliver vampyr eller om det bare er en fejl?

 3. Merle 5. november 2017 at 12:28 - Reply

  Der bliver ved med at komme spøgelser ind i min lejlighed, hvordan for jeg dem væk??

 4. Cecilie Zola 21. november 2016 at 17:08 - Reply

  Det er meget fint at der er spørgelser. Men jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg fjerner dem fra min verden(ikke husholdningen). Jeg efterhånden spillet så lang tid at der er flere spørgelser end simmer. Det er lidt irriterende. Er det ikk muligt at slå det der spørgelser fra?

 5. Cherry 21. juni 2016 at 12:40 - Reply

  En af mine simmere er døde uden for grunden og jeg kan ikke finde gravstenen nogle steder. er der en måde jeg kan finde den på igen, så jeg kan få ham som spøgelse?

 6. Rikke 5. juni 2016 at 15:53 - Reply

  Jeg havde to simmere som døde på samme tid, men jeg fik kun en urne/gravsten med én af deres navne på. Er der en måde hvorpå jeg kan få en gravsten til?

 7. Frida 5. maj 2016 at 18:15 - Reply

  Jeg kan kun få en urne, ikke en gravsten?(:

  • mig 28. juni 2017 at 20:08 - Reply

   du skal bare stille den udenfor

 8. msrcys 20. marts 2016 at 14:49 - Reply

  Hvordan for man en kusine til at flytte ind når hun er et spøgelse. Mine simmere er bedste venner nu og jeg kan ikke

 9. Viktoria 23. januar 2016 at 14:24 - Reply

  Jeg har en simmer i min husholdning og jeg vil gerne af med ham…så er der nogen nem måde at dræbe ham på, måske en snydekode en snydekode eller er jeg nød til at skabe en ulykke(som at brænde ham) for at ham dør?????

Leave A Comment