Sims 4 anmeldelse

sims 4 langtidsbelønninger

Der er blevet sagt meget og skrevet meget om Sims 4, vi har selv bidraget med ganske mange skrevne ord om spillet. Nu er Sims 4 udkommet, og vi har fået noget tid til at spille det, så hvad er vores mening om Sims 4? Læs med herunder og få vores personlige anmeldelse af Sims 4.

 

 

Hvad er dit første indtryk af Sims 4?

Anja: Jeg har været meget fokuseret på det tekniske aspekt og har været lidt spændt på hvordan det ville fungere på min bærbare computer. Selvom de har lovet det ville være lettere at køre end forgængerne og selvom de siger at loadingskærmene er hurtige, så har jeg ventet med spænding på at opleve det selv. Men jeg er meget positivt overrasket! Man er inde i spillet i løbet af ingen tid og det kører virkelig lækkert, selvom min computer ikke er en bad ass spillecomputer. Farverne og hele looket i spillet er fantastiske. Ja det er mere tegnefilmsagtigt, men jeg er pjattet med det. Jeg morer mig med at se hvordan følelserne påvirker simmernes gøren og laden og de mange forskellige interaktionsmuligheder. Og så er jeg positivt overrasket over at de lukkede nabolag er mere åbne end jeg først frygtede. Men som Mille nævner så mangler jeg også lidt flere muligheder for at udforske nye steder.

 

Mille: Shit deres behov falder hurtigt, og hvorfor bliver de så hurtigt færdige med de enkelte interaktioner? Jeg får jo stress! Ej jeg kunne ikke helt overskue spillet fra start, men jeg synes det var lækkert at se på, og lækkert at spille med. Jeg kørte ret hurtigt død, fordi jeg synes jeg manglede muligheder. Muligheder for steder at gå hen, udforske og opleve. Det er hårdt at gå fra et spil der har 11 udvidelsespakker, til et basisspil. Det skal man lige have med i tankerne.

 

Hvad synes du er det bedste ved Sims 4?

Anja: Det fungerer bare! Simmerne går ikke ind i hinanden og råber mod himlen fordi de ikke kan komme derhen hvor de vil. Jeg elsker simmernes ansigtsudtryk og det at man kan se på lang afstand hvilket humør de er i, det er meget mere levende på den måde end vi tidligere har oplevet. Og så er jeg begejstret for det nye byggemode og jeg kommer til at bygge mange flere og finere huse med det nye byggemode, det er lækkert og intuitivt og jeg har endnu ikke savnet “Lav et mønster” funktionen. Jeg kan også godt lide at jeg bliver udfordret i spillet. F.eks. er det endnu kun lykkedes en af mine simmere at blive forfremmet 1 gang i en periode der kunne have fået en simmer i sims 3 forfremmet 5 gange!

 

Mille: Jeg er helt pjattet med det nye byggemode. Det er nemt og det er lækkert at se på. Jeg glæder mig rigtig meget til, at der kommer udvidelsespakker og dermed endnu flere muligheder for at bygge, sætte møbler osv. Det er sjovt nok aldrig noget jeg har gået op i før, men nu synes jeg bare det er blevet sjovere.

Mit Sims 4 kører fuldstændig smooth, og simmernes bevægelser er bare så elegante. Bevægelser bliver ikke taget i hug, men i glidende bevægelser. Det er en lille detalje, men en virkelig lækker detalje. Og så er jeg vild med, at alt i Sims 4 tager sig så godt ud på billeder og video – det er bare helt igennem lækkert. Det er en fantastisk udvikling fra Sims 3.  Og så kan jeg også rigtig godt lide, at det er langt mere uforudsigeligt og faktisk svært at styre sine simmere. Man skal virkelig hele tiden være over dem – til gengæld er de langt bedre til at tage sig af sig selv, og lave fornuftige ting.

 

Er der noget du ikke kan lide ved Sims 4?

Anja: Jeg synes visse dele af brugergrænsefladen er svær at finde rundt i. Måske er det fordi det bare er så anderledes end Sims 3, men jeg synes godt det kunne have været smidigere bygget op. Jeg hader at kamera funktionen ikke sidder nede i bunden og så hader jeg at der popper en besked op HVER gang man tager et screenshot – kan man ikke slå det fra?!

Selvom nabolaget er bedre end forventet, så savner jeg stadigvæk det åbne aspekt fra Sims 3. Mine simmere har altid brugt lang tid på at samle sten, metaller, frø osv. men det synes jeg hurtigt at jeg kører død i nu. Måske er det bare fordi jeg ikke har gennemskuet hvordan det helt hænger sammen – det håber jeg i hvert fald.

På trods af at spillet er markedsført på følelser, så undrer jeg mig også over manglende jalousi. De burde kunne blive rødglødende af en situation som Mille beskriver herunder. Og så ærgrer jeg mig lidt over at det er svært at se forskel på en teenager og en voksen, fordi de har samme højde. Jeg tror min simmermand har været ved at lægge an på en teenager flere gange, men jeg ved det reelt set ikke. I det mindste burde man kunne se i forholdspanelet hvilken alderskategori de hører til.

 

Mille: Der er desværre nogle ting jeg synes er blevet mere besværligt, eller mere upraktisk end det var i Sims 3. Jeg synes udflytningsprocessen for enkelte simmere er unødvendigt besværligt, jeg synes det er spøjst at man bare kan lade sin baby vokse op lige så snart den er kommet (ja jeg ved godt man kan det med snyd. Men det virker underligt, at man kan uden snyd også). Jeg synes generelt det er blevet for nemt at have børn i Sims 4, og jeg kan godt lide at det skal være en udfordring. For en som mig der elsker familieaspektet i Sims, og gerne STORE familier, så er det en kæmpe mangel at der heller ikke er stamtræ. Ja man kan se om det er en datter, en moster eller hvad det er under relationer, men man får på ingen måde det store billede.

Desuden undrer det mig, at mine simmere kan have flere kærester OG være gift samtidig. Og mine to simmere der er kærester kan spørge hinanden om hvorvidt de er single. Det må være en fejl, men det er da lidt kikset. Deres jalousi når slet ikke samme højde som i Sims 3. I Sims 3 var det nærmest umuligt at få et par til at finde sammen igen, hvis en havde været utro. Jeg har i Sims 4 en mand og 3 damer der bor sammen, han er kærester med dem alle, har børn med dem alle og den eneste tydelige effekt er, at de allesammen er triste hele tiden. Det er lidt sløjt.

Jeg er ikke vild med, at jeg skal følge med en simmer når den tager et sted hen, altså at jeg ikke kan være andre steder end dér hvor den simmer er. Der kunne jeg godt lide det åbne nabolag i Sims 3, hvor jeg kunne sende 8 simmere 8 forskellige steder hen, og være lidt over det hele samtidig. Jeg synes at mine simmere opholder sig ufattelig meget i huset, og det er egentlig lidt trist fordi jeg altid var glad for at være over det hele og udforske ting.

Og sidst men ikke mindst, så håber jeg at det bliver muligt at udvide nabolaget. Jeg synes ikke der er nok grunde, og jeg synes der er lidt for få offentlige grunde – f.eks. en kirkegård? Hvorfor er det f.eks. præcis de samme offentlige grunde der er i Oasis Springs og Willow Creek? Der mangler flere steder man kan udforske i nabolagene, for når man har været i træningscentret et par gange har man ligesom styr på hvordan det ser ud.

 

Hvad håber du fremtiden bringer for Sims 4?

Anja: Jeg håber at nabolaget bliver udvidet i takt med de nye udvidelsespakker. Og så håber jeg at der måske kommer en udvidelsespakke med fokus på familielivet. Det er lidt for let at have en baby og jeg savner lidt det med at man skal lære tumlingerne at gå, tale osv. Det var hyggeligt. Det behøver i princippet ikke være et tumlingestadie, selvom jeg tror de ville være mega cute i den nye sims 4 grafik.

 

Mille: Jeg håber de får rettet op på en masse af de små irritationer og fejl som der er. Og så håber jeg at de forenkler nogle af de processer der er blevet gjort mere besværlige. Og så håber jeg der kommer flere muligheder for at udforske og udfordre. Jeg tror desværre man kan køre hurtig død i Sims 4 hvis ikke der kommer nogle flere muligheder ret hurtigt.

 

Hvilket spil vil du spille fremover, Sims 3, Sims 4 eller begge?

Anja: Jeg tror at Sims 3 er og bliver min darling, så jeg tror faktisk at jeg vil komme til at spille dem begge to. Men Sims 4 kører så meget bedre og er så hurtigt at starte op, så jeg tror klart det vil være fortaler for at lige spille en lille times tid en hverdagsaften, hvilket jeg ellers aldrig har gjort før. Men i takt med flere udvidelsespakker til Sims 4, så vil jeg sikkert helt naturligt bruge mere tid på det.

 

Mille: For et par dage siden var jeg utilfreds med Sims 4 og var overbevist om, at jeg nok nærmere ville gå tilbage til at spille Sims 3 mere end Sims 4. Men så gav jeg mig selv lidt sjove udfordringer i Sims 4, og så blev jeg faktisk automatisk mere hooked på spillet. Så jeg tror umiddelbart at jeg primært vil spille Sims 4, men jeg kunne bestemt også godt finde på at fortsætte med Sims 3, og nogle af de mange sjove muligheder der er der – takket være de mange udvidelsespakker.

 

 

Vil du anbefale Sims 4 til andre?

Anja: Ja uden tvivl! Det gode er, at det ikke lader til at man behøver at have en gamer computer for at få en god spilleoplevelse, så de fleste burde kunne være med. Og de fleste bør være med, for det er virkelig et fint spil.

Mille: Ja. Selvom jeg har meget kritik synes jeg det er et rigtig godt spil. Spilmæssigt, visuelt og funktionelt er det det Sims spil der har fungeret bedst. Det er lækkert og nemt. Så jo, jeg vil helt klart anbefale andre det.

 

 

Hvad synes du? Skriv din mening om Sims 4 i kommentarfeltet herunder.

 

køb sims 4

Køb dit Sims 4 her!

Læs flere indlæg

28 kommentarer

 1. Nanna Overgaard Poulsen siger:

  Jeg synes The Sims 4 er rigtig godt. Det kører meget mere flydende og er meget glad for følelserne, men er lidt irriteret over kameraet men det skal jeg nok lige vænne mig til :).
  Synes grafikken er rigtig pæn, og jeg kan køre det på det højeste uden det går i stå eller hakker. Selvfølgelig savner jeg at der er tumlinger i spillet, men det stopper mig ikke i at spille det. Jeg er spændt på hvad de finder på til udvidelsespakkerne til The Sims 4.

  Jeg kan i hvertfald anbefalde spillet.

 2. Monika siger:

  Jeg er helt vild med hvor hurtigt det er til at loade oghvor hurtigt det er om at gemmme. jeg synes også det er underligt at når der har været så stor vægt på deres følelser i spillet at de ikke bliver vrede eller jaloux når deres kæreste eller mand/kone er utro – jeg spiller lige pt med en kvinde sim som var sjæle venner med en fyr der boede ed siden af – han flyttede ind og de fik et barn sammen – men min mening var nu ikke at han skulle blive boende da jeg kun ville have min sim fik et barn. så da hun en aften var på arbejde inviterede hendes *kæreste en veninde over og de var bedste venner og romantiske – så det endte med de havde juhuu i sengen da hun kom hjem fra arbejde- bagefter deres juhuu – fik jeg ham til at fri til den veninde mens min simmer var i samme rum og INGEN reaktion- så jeg fik ham gift med veninden og flyttede dem ud – det føltes underligt nu netop hvor sims 4 er bygget med følelser – jeg synes også jeg går død i det med at samle ting og planter fordi der skal loades konstant hvis man vil rigtigt udforske det med samler aspektet – også har jeg haft nogen fejl så som mine simmer står i deres stue men jeg kan ikke styre dem da der nede på simmer panelet bliver sagt- er i skole ect – jeg synes der mangler have ting- så som liggestole eller et et bade basin nu når der ikke er pools – tror der skal komme noget nyt snart så folk ikke går død i det- vi kommer trods alt fra et spil med så mange ting i EP at et basis spil kun kan holde os interesset i en vis periode :)

 3. Lisa siger:

  Jeg er helt tosset med Sims4, mest fordi det starter så hurtigt op. Hvis Sims3 bare startede en smule hurtigere, ikke nødvendigvis så hurtigt som Sims4, ville den nok være min favorit – fordi der er så mange udvidelser også mange ting at lave, men desværre har jeg ikke haft andet end bøvl, med Sims3, så jeg glæder mig ufattelig meget til expansion pakker til Sims 4. Jeg er helt tosset med det spil og kan næsten ikke vente med at se, hvad Sims 4 teamet kommer med i fremtiden. Ja, der er da nogle småting som man godt kunne bruge nu og her, men det samme tænkte jeg da jeg gik fra Sims1 til 2, og fra 2 til 3. Har prøvet et Sims basis spil, så mange gange, at jeg ikke engang gider at brokke mig over mangler, fordi, det skal nok komme på et tidspunkt.

 4. Liv siger:

  Skal have en ny computer i næste uge fordi på min gamle computer var der ikke plads til sims 4 men nu får jeg en gamer computer og jeg skal helt klart købe sims 4 som det første. PS hvor lang tid tog det cirka og installerer spilet for jer?

 5. Cecilie siger:

  Hvad for nogle computere har I?

  • Nanna Overgaard Poulsen siger:

   Jeg har Macbook og Medion stationær. Jeg spiller på dem begge. Kan kun på Macbook pga jeg har windows på den også

 6. Yale siger:

  Jeg ELSKER sims 4. Virkelig. Loadingskærmen er en smule irriterende, da jeg oplever det tager noget ekstra tid at loade hvis Fraps kører. Men jeg er vild med at jeg rent faktisk kan have flere programmer kørende i baggrunden, eller fx at jeg kan uploade på youtube, mens jeg spiller. Eller jeg kan ændre filstørrelser i baggrunden mens Sims kører. Det har jeg aldrig kunnet før. Jo, der er nogle fejl og irritationsmomenter, men overordnet set er jeg vild med spillet. Jeg glæder mig meget til at se hvad sims teamet har i ærmet til fremtiden.

 7. Nikoline siger:

  Jeg savner “lav en stil” værktøjer enormt meget. Jeg har helt midstet lysten til at lave mine egne seje huse. Jeg føler bare ikke at jeg kan få farverne til at passe sammen.

 8. Sara siger:

  Jeg synes det er rigtig fedt! Jeg kan godt lide de nye følelser. Jeg har to simmere som jeg gerne vil have til at blive kærester, men de havde et helt vildt akavet mødet og vil næsten ikke snakke sammen, når jeg resetter dem er de stadig akavet. Det er også meget sværere at dræbe simmere end i sims 3 da de har en smartphone de hele tiden bruger, og dermed får det sjovere. Men jeg elsker det og vil helt klart anbefale det til andre :-)

 9. Cille siger:

  I starten kørte jeg også meget død i spillet, fordi jeg manglede muligheder. Det med at nabolagene er lukkede som de er, er jeg en lille smule skeptisk over, jeg syntes der virker lidt sims 2 agtigt også alligevel ikke. Jeg kunne godt have brugt at, husene i nabolagene er åbne lige som i sims 3, så man ikke behøves at vente på at kunne få lov til at gå ind i et hus.
  Men jeg er vild med de gemte verdner, og det facts at det er et basis spil uden det helt store, men stadigvæk har en hel del muligheder, når man har opdaget dem. Mange af dem er lidt gemt, hist og her.
  Men alt i alt, syntes jeg sims 4 er rigtig godt, når man har vent sig til det.

 10. Sara siger:

  Jeg er ret utilfreds faktisk. Jeg savner rigtig meget, at man kan have en bil, opvaskemaskine, vaskemaskine, swimmingpool osv. Så savner jeg rigtig meget “lav stil”, den store verden og at jeg har en tumling.Jeg kan ikke se meningen i, at du har en nyfødt baby, og BAM, så er den baby pludselig 8-10 år.. Det føles som om, at det er sims 2, jeg har købt. Så jeg tror nok, at jeg mest vil spille sims 3.

  Når alt det er sagt, så er jeg rigtig vild med den nye måde at lave simmere på. Det er helt klart det bedste ved sims 4, hvis man spørger mig.

 11. Olly- Olly siger:

  Jeg kan ik vende mig om. Seriøst. Den vender ingen ting om så jeg køber færdilavet huse. Virkelig irreterende da jeg også gerne selv vil lave et hus men så vender alle tingene jo bare én vej. ARGH!

  • Ellen siger:

   Du skal bare trykke på venstre musseknap(Eller også er det højre, har ikke lige styr på alt det højre/venstre noget)
   Jeg havde også ret svært ved det i starten, men det er faktisk meget nemmere i sims 4, syntes jeg :)

 12. Yale siger:

  Til Anja:
  Jo du kan slå ‘Mindehjælperen’ fra så der kun kommer en notifikation når man tager et screenshot.
  Under spilindstillinger -> Spil. Her er der mulighed for at indstille sådan noget som fx selvstændighed. I højre side er der tre afkrydsningsfelter. Den øverste er Traditionel socialmenu (aner ikke hvad den gør), den næste hedder Mindehjælper og den sidste hedder Fyld tomme hjem.
  Det er Mindehjælperen du skal fjerne hakket i, så undgår du popups hver gang du tager en screenshot med C tasten.

  Håber det i det mindste tager et af irritationsmomenterne væk ;0)

 13. Sascha siger:

  Jeg ved ikke hvordan man får dem til at blive forlovet, nogen der kan hjælpe?

  • Sims Leksikon siger:

   Brug romantiske interaktioner, få dem til at lære hinanden at kende og så kommer muligheden efter noget tid.

 14. Simone siger:

  Hej simsleksikon, det kunne være super fedt hvis i ville skrive noget om de forskellige aldre, altså Babyer, Børn, Teenager, Voksne og ældre :)
  Hilsen Simone, der overvejer om hun skal købe det :)

 15. Blondinen siger:

  Bare fordi sims 4 er kommet stopper i da ikke med sims 3 vel????? Ville være ked af det hvis i stoppede for i har været min bedste hjælpe hjemmeside:-)

  • Sims Leksikon siger:

   Vi stopper ikke med det, men der vil komme flere Sims 4 relaterede guides og tips lige nu og her, end Sims 3. Men du kan jo stadigvæk kigge hele arkivet igennem med Sims 3 :-)

 16. Blondinen siger:

  Jeg har sims 3 og er SÅ SYGT glad for det! Men hvis jeg bare kunne spille 4 så jeg kunne sammenligne…

 17. Frederikke siger:

  Jeg syntes det er et godt spil, jeg savner at gå ud og handle og gå på stranden! Men ellers er det et godt spil!!!

 18. Filippa siger:

  Hej Sims leksikon ( og andre )

  Da jeg har virkelig mange Sims 3 spil er jeg lidt bange for at købe: The Sims 4. Bliver Sims 3 tingene slettet hvis man får og Downloader Sims 4?

  • Sims Leksikon siger:

   Hej Filippa,
   Det behøver du slet ikke bekymre dig om – det er to forskellige spil. Det vil sige, at du kan have både Sims 3 og Sims 4 samtidig, uden de blander sig med hinanden. :-)

 19. Agnes siger:

  Jeg kan godt få det store stamtræ! Jeg trykker bare på den mindste i familien. Det vil sige, barnebarnet til de første, jeg skabte! Og jeg er bare helt vild med, at mine husholdninger kan møde hinanden!

 20. Timofiy siger:

  jeg syntes bare at det er irreterene når man vil planlægge en social begivenhed. fordi så laver ens simmer noget helt andet en det man vil få ham/hende til! så det går ikke helt som planlagt. men jeg er ikke helt tilfreds med når der kommer udvidelsespakker når man ikke vil bruge ens penge på det eller når ens hp computer ikke kan trække det. men Sims 4 er ellers et godt og sjovt spil :D

 21. Victor siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at der var dyr i Sims 4 og tusind tak for at der er kommet tumlinger mega nejs men tænk over det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *