Verdener i Sims 3

Du er her » Forside » Sims 3 Guides » Verdener i Sims 3

En verden eller et nabolag betyder i Sims sammenhæng, at det er et sted hvor der simmere kan bo, arbejde og leve. I Sims 3 er verdener åbne, og det betyder at din simmer frit kan bevæge sig fra deres hjem til skolen, arbejde, parken eller lignende, uden at skærmen loader, eller at du mister overblikket over de andre simmere i din husholdning.

I Sims 3 verdener er der som udgangspunkt aktiveret historieforløb (story progression på engelsk). Historieforløb betyder, at samtlige simmere i din verden lever videre uden du styrer dem. Altså får de jobs, kærester og børn. Det er også muligt at slå dette fra under indstillinger.

 

Ny verden til ny udvidelsespakke

En ny Sims 3 udvidelsespakke har ofte være ensbetydende med, at der også er kommet en ny verden – med undtagelser. De verdener der kommer i forbindelse med en udvidelsespakke er designet til præcis det tema der er i udvidelsespakken. Det vil sige, at for at få fuldt udbytte af den udvidelsespakke du har købt, er det smart at bruge den verden der hører med, da den vil have alle de offentlige grunde, og andre muligheder, der knytter sig til den.

Det er meget forskelligt hvad der hører med til den enkelte verden. Til Sims 3 Paradisøen hører der f.eks. verdenen Isla Paradiso hvor der var skjulte øer, dykkerområder m.m., det er noget der ikke pr. automatik kommer i de andre verdener selvom du installerer udvidelsespakken.

I Sims 3 Drømmejob kom verdenen Twinbrook, og her var der f.eks. en losseplads som offentlig grund, og i Sims 3 Aftenunderholdning med verdenen Bridgeport er der lejligheder. Alle disse offentlige grunde og særlige beboelsesgrunde er nogle du frit kan sætte i alle andre verdener – det er bare ikke en garanti at der lige er plads til dem.

sunlit-tides-verden-2

Sådan får du fat i flere verdener

Langt de fleste af de verdener der er lavet til Sims 3, har du mulighed for at købe i Sims store med simpoints. Med nyheden om at der ikke bliver brugt Sims store til Sims 4, og at Sims store vil blive udfaset, ved vi ikke hvordan det kommer til at fungere fremadrettet – og hvor lang tid det endnu vil være muligt at købe disse verdener. Der er også nogle verdener der kan købes fysisk på en cd-rom, det kan du f.eks. gøre hos CDON.

 

Liste over verdener i Sims 3

Herunder kan du se listen over alle de forskellige verdener der er i Sims 3. De fleste verdener har links, og du kan klikke på den enkelte for at læse mere. Vi har indtil videre kun skrevet om en håndfuld af dem, så nogle af dem vil åbne i en ny fane i din browser med et link ind til Sims store hvor du kan læse om dem og købe dem.

 

Sub verdener

Sub verdener er mindre verdener i spillet. Til Sims 3 Verdenseventyr hører der tre sub verdener til, til Universitetsliv er der universitetsbyen og i Ind i fremtiden er der fremtidsbyen.

 • Champs Les Sims (Sims 3 Verdenseventyr)
 • Shang Simla (Sims 3 Verdenseventyr)
 • Al Simhara (Sims 3 Verdenseventyr)
 • Sims universitetsbyen (Sims 3 Universitetsliv)
 • Oasis Landing (Sims 3 Ind i fremtiden)

 

verdener i sims 3

Flyt familie fra en verden til en anden

Hvis din familie starter ud med at bo i Sunset Valley, og du tænker det kunne være super fedt at bo i Roaring Heights, så kan du ganske nemt flytte din familie til en anden by. En af de voksne simmere i husholdningen skal blot bruge telefonen eller computeren og vælge ‘flytte til andet nabolag’ under flyt muligheden. Du skal bare vide, at i flytteprocessen mister din husholdning de venskaber og familierelationer til alle de simmere der ikke er i husholdningen.

 

Download verdener lavet af brugere verden over

På Sims 3 hjemmesiden kan du under Exchange, finde en kategori der hedder ‘worlds’. Her kan du søge og gennemse alle de verdener som brugerne har skabt, netop for at du kan downloade dem! Som med alt andet i Exchange skal du logge ind, og så kan du frit downloade den verden du har lyst til. Installationsprocessen er også præcis som med alt andet du downloader derfra. Du kan se nogle af de verdener vi anbefaler her.

Nogle verdener er beboet, nogle er helt tomme. Du kan dog sagtens downloade en verden hvor der ingen simmere bor i fra start, de vil automatisk blive genereret af spillet som tiden går. Så selvom det kan virke en smule ensomt i starten, så hav tålmodighed og udforsk din nye verden.

At downloade verdener er perfekt når man føler sig begrænset af antallet af boliger i en by, at man kan bo i sumpen men ikke har noget natteliv osv. Du kan downloade de verdener der passer lige til de behov du har. Hold dog øje med, om verdenen du downloader har elementer fra en udvidelsespakke du ikke har.

Vær opmærksom på, at jo større en verden er, jo mere RAM kræver den af din computer – det kan betyde at spillet er langsomt, hakker eller lignende.

 

verden i sims 3

Byg din egen verden i Sims 3

En af de ting vi har vidst har eksisteret i efterhånden lang tid, men aldrig fået rigtig afprøvet er, The Sims Create a World Tool. Til jer der ikke har kendskab til dette, så er det meget simpelt et redskab EA har designet, for at vi spillere selv kan designe verdener. Selve værktøjet kan du downloade lige her.

 

Sådan bygger du din egen verden i Sims 3

Hvis du er en af dem der gerne vil i gang med at bygge din egen verden i Sims 3, så har vi fundet en videoguide herunder som forklarer de basale ting i Create a World tool. Videoguiden er på engelsk, og vi ved godt det kan være problematisk for nogle af jer, men I vil stensikkert kunne få noget ud af bare at se hvordan en der kender værktøjet bruger det, uden at forstå alt der bliver sagt.

Du kan se et eksempel på en enormt flot verden, der er blevet lavet med The Sims Create a World Tool herunder. Den verden hedder Setra og kan downloades her.

 

Er der noget information du savner omkring verdener i Sims 3? Så skriv en kommentar herunder.

 

 

16 Comments

 1. Sigrid 28. oktober 2016 at 08:00 - Reply

  Mit create a world virker ikke :(
  nogen der kan hjælpe?

 2. Fifi 12. marts 2016 at 11:56 - Reply

  Hej simsleksion
  Kan man godt rejse til en by, når man ikke bor i den?

 3. Katrine 13. august 2015 at 14:24 - Reply

  Hey, kan man evt “gemme” sit hus, så man kan flytte det med til en ny by?
  Jeg vil gerne flytte min familie til en anden by, men jeg vil gerne beholde det hus de bor i. :-)

 4. Cecilie 4. august 2015 at 10:09 - Reply

  Hvordan får man den by (setra)?

  • Sims Leksikon 5. august 2015 at 06:32 - Reply

   Via download. :)

 5. Maria 27. december 2014 at 12:11 - Reply

  min familie vil ikke flytte til en ny by men jeg har masser af byer og penge men nå jeg klikker på telefonen eller computeren så kommer “flyt til en anden by” slet ikke op???? håber i kan hjælpe mig? :)

 6. TRINE 19. december 2014 at 22:05 - Reply

  hej jeg har en familie som ikke vil flytte hvad skal jeg gøre

  • Sims Leksikon 19. december 2014 at 22:05 - Reply

   Du kan prøve at smide dem ud når du er ude i nabolaget, fremfor at få dem til at flytte via telefon eller computer.

 7. frederik 23. oktober 2014 at 19:44 - Reply

  Har ikke helt forstået. Skal man slå noget til før spillet selv generere simmere eller sker det helt automatisk. er nemlig lige blevet færdig med en verden der på engelsk hedder “Over Mountains” og vil gerne sikre mig at der- i hvert fald på et tidspunkt, kommer nogen simmere.

  PS hvis jeg sendte en dansk version af beskrivelsen, ville simsleksikon så kunne hjælpe med at oversætte det

  • Frederik 24. oktober 2014 at 15:23 - Reply

   Vilj gerne have svar ang oversættelsen (til engelsk)

  • Sims Leksikon 24. oktober 2014 at 17:37 - Reply

   Hej Frederik, i de verdener vi har prøvet er der automatisk kommet simmere efter lidt tid. Hvilken beskrivelse hentyder du til i forhold til en oversættelse?

   • frederik 24. oktober 2014 at 18:55 - Reply

    den beskrivelse der kræves for at kunne exportere spillet. Altså ligesom at der i sunset valley står at den er grundlagt af famillien spøgh og opbygget af grundgrabserne så skal der skrives noget information til ens egen verden.

 8. Naja 3. september 2014 at 12:44 - Reply

  du skulle bruge “I-LOVE-THE-SIMS” hvis jeg husker rigtigt. ;)

 9. Lærke 3. september 2014 at 11:59 - Reply

  Hej simsleksikon hvad er det nu for en kode man kan skrive på origin så man kan få ALLE sims 2?

  • frederik 3. september 2014 at 15:21 - Reply

   det tilbud var kun tilgængeligt i en begrænset periode. Detsværre

  • Maria 26. december 2014 at 18:31 - Reply

   hey, er der nogen der ved hvorfor jeg ikke kan flytte til en ny by selvom jeg har masser af penge og byer?? :)

Leave A Comment