Pangus Økse

Du er her » Forside » Sims 3 Guides » Pangus Økse

Pangus økse er et fantastisk redskab til alle eventyrlystne simmere! Du skal en tur til Kina for at finde den og den er placeret dybt under Himmeltemplet. Du kan dog ikke bare lige finde den, du skal først igennem en kæde af udfordringer.

Hvad kan Pangus økse?

Pangus økse har to funktioner, som begge er guld værd.

 • Den rydder stenbunkerne meget hurtigere. Slå en gang med øksen og bunken er væk.
 • Den kan slå kampesten i småstykker.

 

Især sidstnævnte er virkelig sejt! Det betyder nemlig at du kan få adgang til gravkamre i både Egypten, Frankrig og Kina, som du ellers ikke kunne få adgang til.

Summa summarum – Pangus Økse vil vi virkelig gerne have fingrene i!

 

Hvordan får du fingrene i Pangus Økse?

Du skal på en længere tur, så du kan lige så godt fylde rygsækken med tørmad, telt og et brusebad på dåse eller to. Lidt logik og karisma point vil heller ikke skade.

Som du måske ved, kan du ikke selv vælge hvilke eventyr du får, så det kan godt være at det er nødvendigt at komme til Kina flere gange før du får denne udfordring. Når du får en, hvor overskriften er “Fordømte sten” eller på engelsk “Confounded Boulder”, så er det nu du skal slå til.

 

Lad mig fortælle dig, hvad der skal ske herfra…

Selve udfordringen er delt i ca. fem dele. Først skal du overbevise tre lokale og sidenhen overbevise én til at fortælle hvor øksen befinder sig. Denne simmer vil bede dig om at finde en række ædelsten rundt omkring i byen. Det er i forbindelse med disse opgaver at karisma kan være nyttigt. Efterfølgende skal du hente øksen i Himmeltemplet og til sidst skal du finde et relikvie fra “De varme kilders tempel”, hvilket til sidst vil give dig ejerskab over øksen.

Vi har nu opdateret den nedenstående guide med en video, så du kan enten følge billedguiden eller springe ned til videoklippene, for at se hvordan du finder og får lov til at beholde Pangus Økse.

 

Himmeltemplet

Når du har overbevist de lokale om at du er værdig nok til at have kendskab til Pangus Økse, så skal finde tre stykker Lapiz Lazuli og som tak for du en nøglesten, der giver dig adgang til Pangus økse i Himmeltemplet.

Det kan være lidt svært overhovedet at finde indgangen. Den er nemlig ikke i hovedbygningen, men i den ene af de bygninger der er udenfor på pladsen. Inde i det hus er der en trappe der fører længere ned. Herfra bliver det lidt forvirrende, men jeg vil forsøge at forklare så godt som muligt.

Neden for trappen er der en stenbunke du skal fjerne.

Bag ved stenbunken gemmer der sig en dør, som fører ind til en rum hvori der er endnu en trappe.

Når du går ned af denne trappe, står du i punktet “Start”, som jeg har forsøgt at vise på kortet ovenfor. Nu skal du følge de grønne pile rundt, indtil du når ved trappen ved punkt nummer 2. Husk at hold øje med fælder og skatte på din vej.

Når du går ned af trappen ved den grønne cirkel kommer du ned til nogle brønde, som du skal dykke igennem. Til sidst kommer du frem til endnu en trappe, som fører dig op af trappen i den blå cirkel. Når du går lige ud kommer endnu en trappe som du går ned af og følger du vejen kommer du til sidst op ved den meget grimme stiplede blå pil. Går du rundt om hjørnet har du Pangus Økse hængende på væggen.

Tag øksen ned og se hvilken styrke den giver din simmer!

Nu finder du din vej ud igen, så du kan komme tilbage til personen der gav dig opgaven.

Se videoen fra Himmeltemplet her:

 Har du fået fat i Pangus Økse?

 

Hyppigt stillet spørgsmål om Pangus Økse

 

Pangus’ Økse forsvinder fra inventarlisten, hvad gør jeg?

Vi har googlet lidt og er kommet frem til 2 løsninger, som eftersigende skulle virke:

eyedropper-tool
Ved at bruge eyedropper tool og tryk på f.eks. scooter, kamera eller andet du har købt på markedet i et af de andre lande, hvilket tager dig til en særlig købemenu. Der er en fane der hedder “Tomb objects”, på dansk sandsynligvis noget med gravkamre, og i den fane skulle du kunne finde Pangus Økse. Så kan du placere den på væggen og putte den i simmerens inventarliste derfra.

En anden mulighed er vha. snydekoden testingcheatsenabled true og buydebug.

12 Comments

 1. Sanne 20. juni 2018 at 22:58 - Reply

  Hej jeg skal finde en nøgle i Kina ved butikkerne nogen der ved hvor den befinder sig i sim 3

 2. Safran 18. juni 2014 at 21:28 - Reply

  Hvad sker der hvis man levere øksen?

  • Sims Leksikon 18. juni 2014 at 21:56 - Reply

   Du får den tilbage som belønning :)

 3. Juice 20. februar 2014 at 19:34 - Reply

  Nej! hvorfor skriver i først at man kan bruge snydekode nu, for nogle måneder siden fik jeg fat i pangus øksen… men min simmer (Shamlas) humør gik helt i bund.

  Da jeg læste at pangus øksen var befriet o.s.v så gik min computer selvfølgelig igang med at opdatere (den er ikke så gode venner med sims :o( …) så blev jeg nødt til at få fat i den.. Igen!

  Det gjorde jeg sammen med Chokoladeovertræk (Maria) men så gik det jo også lidt hurtigere med at løse gåderne og komme igennem! :o)

 4. The Sims Leksikon 19. april 2013 at 08:10 - Reply

  Snyd er også en mulighed, men det er vist en smagssag om man vil gøre det på den lette eller udfordrende måde ;-) Vi siger dog tak for tippet alligevel! :-)

 5. Ninna 19. april 2013 at 08:06 - Reply

  I kan også gøre dette:
  Brug Buydebug snydekoden (du skal først bruge testingcheatsenabled true)
  Inde i køb > Klik på spørgsmål tegnet > Find øksen :D
  Det er næmmere, end alt det besvær.

 6. tobias 3. april 2013 at 09:44 - Reply

  man ku også snyde med det
  ved at bruge buydebug

 7. Laura 3. april 2013 at 08:21 - Reply

  Det her indlæg har i da lagt ind før?

  • The Sims Leksikon 3. april 2013 at 14:12 - Reply

   Det er rigtigt :-) Vi har valgt at hive nogle gamle indlæg frem i lyset, som vi synes godt kan klare lidt mere spotlight. Det kan være lidt uoverskueligt at bladre alt igennem, hvis man f.eks. er ny læser. Så vi håber at nogle af de gamle indlæg også kan bidrage lidt alligevel :) Vi tænkte det var bedre end total stilhed fra vores side. Vi håber du tilgiver os ;)

   • Laura 3. april 2013 at 16:56 - Reply

    Det er en god idé:)
    Da jeg selv var ny var der en masse gamle indlæg og dem fik jeg først læst for en måned siden. Og en masse af de ting der stod der var info jeg kunne have brugt meget før.
    Så i er tilgivetxD

 8. AlmaPalma 11. marts 2013 at 17:06 - Reply

  Tak.:-D
  Jeg er lige noget til denne opgave, og så kom jeg i tanke om dette indlæg. ;-)

Leave A Comment