Opfinder færdighed i The Sims 3

Du er her » Forside » Sims 3 » Sims 3 Drømmejob » Opfinder færdighed i The Sims 3

 

The Sims 3 drømmejob - opfinder færdighed

Her på Sims Leksikon er vi, som altid, meget lydhøre overfor hvad DU godt kunne tænke dig at vide mere om, og det var også via vores Facebookside vi blev spurgt, om vi ikke kunne skrive noget om opfinder færdigheden i The Sims 3 – og dét kan vi i hvert fald!

Vi vil lige gøre opmærksomme på, at visse ord i indlægget er markeret med skråskrift, og det betyder at vi ikke har den danske betegnelse for ordet, da vi ikke begge spiller spillet på dansk. Det skulle dog være muligt at finde de omtalte ting uden de store problemer.

 

Opfinder færdigheden

Selve opfinder færdigheden blev introduceret i udvidelsespakken Drømmejob, eller på engelsk, Ambitions. Det er en færdighed som din simmer tilegner sig på opfinderbordet. Med opfinderbordet får du mulighed for at bygge legetøj, widgets og store opfindelser (fx tidsmaskinen) som kan hjælpe dine simmere i dagligdagen.

 

Opfinder profession

Udover at være et redskab til at lave opfindelser der kan hjælpe dine simmere i hverdagen, så er det også en profession (Opfinder profession) som din simmer kan vælge at begynde på, ved at gå ned til government bygningen og registrere sig som self employed opfinder. Som opfinder lever du af at opfinde og sælge dine opfindelser. Af og til vil du i denne profession modtage præmier og trofæer for at bygge diverse ting, som f.eks. tidsmaskinen.

 

Sådan starter du med at opfinde

Der er to forskellige måder at komme i gang med at opfinde på. Den ene er, at du kan købe en Scraptonic Workbench til en pris af 1250 simoleoner, den anden er at du kan gå ned til byens Science Lab (videnskabscenter) og deltage i en undervisningstime.

Vælger du at købe Scraptonic Workbench kan du opfinde direkte derhjemme, og du vil fra start af kunne vælge at “dabble” som praktisk betyder, at din simmer vil stå og hamre lidt på noget metal indtil den får sit første point i opfinderfærdigheden. Efterhånden som din simmer avancerer i point vil du naturligvis også få mulighed for, at lave mere avancerede opfindelser.

Grundlæggende for at kunne opfinde på opfinderbordet er, at du har noget scrap. Det kan du enten vælge at købe direkte på opfinderbordet (klik på det og vælg køb), eller du kan gå ned og finde det på lossepladsen i byen, såfremt du har valgt at placere denne.

Din simmer kan på lossepladsen vælge at grave sig igennem de bunker af scrap der ligger, og det vil i starten tage tid og gøre dem en smule beskidte. Efterhånden som de bliver bedre, vil de få muligheden for at detonere scrap bunken, og det vil give dem større bunker af scrap på en gang. Din simmer kan også kigge i skraldespande for at finde scrap.

Pas på med hvad du vælger at springe i luften, du kan risikere at få en bøde for at ødelægge andres ejendomme.

 

 

Opfindelser

Det mest interessante ved opfinderfærdigheden er naturligvis, de ting du kan opfinde. Som udgangspunkt kan din simmer kun bygge legetøj og mere eller mindre ubrugelige widgets hvis primære funktion er at være pynt i hjemmet. Legetøj og widgets kan hjælpe dig vældig meget i opfinder professionen hvor de sælger godt. Når du når til niveau 5 kan du lave improved widgets og sælge dem for 50% mere end du normalt kan.

 

Opfindelse – Floor hygienator

The Sims 3 drømmejob opfinder færdighed floor hygienator

Den første store opfindelse du kan lave er denne floor hygienator, den er ikke særdeles profitabel ifht. legetøj og widgets, men kan booste din simmers humør når den placeres i hjemmet. Placeringen af denne opfindelse er dog vigtig hvis du vil opnå en positiv moodlet hos din simmer. Den skal placeres når din simmer er i færd med at lave noget ved en stationær position, som f.eks. sidde ved computeren, arbejder ved opfinderbordet, maler osv. Her skal du placere din floor hygienator lige foran eller under objektet du står ved.

Der fås 3 forskellige dufte med dette objekt, og hvis du har alle tre kan de kombineres til en +25 moodlet bonus.

 

 

Opfindelse – Harvester / Støvsuger

The Sims 3 drømmejob opfinder færdighed høste redskab

Denne opfindelse er basalt set en støvsuger du kan bruge til at opsamle ting. Du kan bruge den f.eks. i haven når der skal høstes, eller hvis du har sprunget en bunke scrap i luften og skal opsamle det hele.

Det er en super praktisk opfindelse som din simmer har i rygsækken og til enhver tid kan hive frem. Simmeren stopper selv med at bruge maskinen når der ikke længere er noget de kan opsamle indenfor rækkevidden.

 

Opfindelse – Miner

The Sims 3 drømmejob opfinder færdighed mine

Mineren er en boremaskine du kan placere på en grund (offentlig såvel som privat). Med denne maskine kan din simmer bore i jorden og finde metaller, ædelstene og andre spændende ting.

Brugen af maskinen efterlader et hul og/eller tunnel som du kan give et navn og bruge til hurtigt at komme fra A til B. Har du f.eks. en virkelig god ven der bor i den anden ende af byen kan du bore et hul på hans grund, og et på din egen grund, og på den måde komme hurtigt dertil gennem denne tunnel – særdeles smart!

Dine simmers naboer vil føle sig ret generet af lyden fra maskinen, og de vil muligvis give dig en skideballe undervejs, særligt hvis du gør det efter sengetid.

Nogle gange vil det hul du har boret skinne, og det betyder at du har fundet et rabbit hole som du kan udforske i samme stil som en tur i katakomberne, kirkegården eller lignende. Her kan du finde forskellige ting som din simmer placerer i rygsækken.

 

Opfindelse – Time machine / Tidsmaskine

The Sims 3 drømmejob opfinder færdighed tidsmaskine

Tidsmaskinen er en af de mest omtalte opfindelser, og den er i særdeleshed lidt sjov at lege med. Med tidsmaskinen kan din simmer rejse til fortid og fremtiden, og hvad du finder der er ikke til at sige, men du vil næsten altid komme ud af tidsmaskinen med en moodlet af enten positiv eller negativ karakter.

Tidsmaskinen tilbyder forskellige funktioner som bl.a. woohoo, og det kan du læse meget mere om i vores indlæg om at rejse i tiden med tidsmaskinen.

 

 

Opfindelse – Simbot

The Sims 3 drømmejob opfinder færdighed simbot

Det ypperste din simmer kan opnå med opfinderbordet er at skabe simbotten. Simbotten går langt tilbage i The Sims historien, og flere af jer vil sikkert huske den fra tidligere spil. Din simmer kan skabe simbotten efter du har gennemført Master invention level 10 inventing opportunity.

Simbotten er, så snart den er opfundet, fast inventar i din husholdning, og vil på mange måder minde om en helt almindelig sim. Lige bortset fra, at den spiser scrap, og ikke er glad for vand.

 

 

20 Comments

 1. Rose 16. juni 2015 at 19:47 - Reply

  hej alle sammen ved i hvem der har opfundet, designet og produceret sims 2 duble deluxe

 2. Safran 15. maj 2014 at 23:34 - Reply

  Plumbotter og det at rejse i tiden kom da med ind i fremtiden pakken?
  Hvis Eva har lavet det to gange så virker det da ikke helt så nyt og spændene at finde ud af det for anden gang?

  • Sims Leksikon 16. maj 2014 at 07:59 - Reply

   Ikke forstået? :)

 3. Frida 11. maj 2014 at 10:35 - Reply

  Hej Simslektion. Kan i ikke skrive lidt mere om de muligheder der er med til drømmejob?

  • Sims Leksikon 16. maj 2014 at 08:18 - Reply

   Hej Frida,

   Vi skriver det på listen! :-)

 4. Laura 11. april 2013 at 18:20 - Reply

  cool:)

 5. Påfuglen 11. april 2013 at 14:47 - Reply

  Man kan ikke gå ind på det link med tidsmaskiner. Den siger 404 we couldt find the page.

  • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 17:42 - Reply

   Tak fordi du siger det. Det er fikset nu :-)

 6. Mia 11. april 2013 at 13:30 - Reply

  Jeg har glemt at spørge jer om hvordan man bruger Issalonen i Årstider Limited Edition. Jeg har rodet lidt med det, men jeg kan ikke finde det.

  • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 17:38 - Reply

   Hej Mia,
   Den har vi ikke selv, så det ved vi desværre ikke. Men vi håber der er andre der kan svare på dit spørgsmål :)
   KH Mille og Anja

 7. Menna 11. april 2013 at 13:28 - Reply

  Jeg er bare lidt nysgerrig, men hvorfor spiller I spillet på engelsk og ikke på dansk? Altså jeg ved godt at I er voksne og helt sikkert også meget gode til engelsk, men er dansk ikke lidt lettere? :-P

  • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 17:38 - Reply

   Godt spørgsmål Menna :-)
   Altså, jeg Anja, spiller faktisk på dansk, men det er udelukkende fordi at vi driver simsleksikon så jeg ved hvad tingene hedder på dansk og kan lave screenshots af det. Men ville foretrække at spille på engelsk ligesom Mille. Vi er begge lidt sprognørder og hader dårlige oversættelser, og dem er der desværre mange af når man spiller på dansk. Der er utrolig meget humor som vi synes går tabt i oversættelsen mellem engelsk og dansk og det er bl.a. derfor vi helst vil spille på engelsk. Vi gad dog godt at man på en nem måde kunne skifte imellem sprogene!

   • Menna 11. april 2013 at 18:49 - Reply

    Oki doki:-) Jeg er også lidt af en sprog/stave-nørd… jeg ved faktisk ikke hvorfor, og det mærkeligste er at jeg ikke kommer fra Danmark, weird ikke? Forresten har I fået mine to mails? Den ene er april udfordringen og den anden er inspiration hus?:-D

    • Menna 11. april 2013 at 18:51 - Reply

     Men det er dansk jeg er stavenørd, sorry jeg mente ikke sprognørd;-)

    • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 18:54 - Reply

     Ja vi har fået dem, vi har bare ikke lige haft tid til at bekræfte på mail endnu :)

 8. Mig;D 11. april 2013 at 06:48 - Reply

  Har Det Ikke Været Her Før?

  • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 11:53 - Reply

   Det har den jo, men vi hiver af og til gamle indlæg frem igen, hvis vi mener de godt kan klare lidt ekstra opmærksomhed. :)

 9. Menna 10. april 2013 at 20:53 - Reply

  Sejt! Men noget som jeg også virkelig gerne ville have I laver et indlæg med, er kæledyrs færdigheder:-) Det eneste jeg ved er at hunde og katte kan få jæger-færdigheden, mens heste kan få spring- og løbe-færdigheden… Sååå helt klog om det emne er jeg ikke:-D

  • The Sims Leksikon 11. april 2013 at 11:54 - Reply

   Det vil vi godt kigge nærmere på Menna, god idé :)

Leave A Comment