Sims 3 – Aktiv husholdning – opsplitning og blanding af familier

På det seneste har vi fået mange spørgsmål vedrørende den aktive husholdning, skiftning af denne og hvordan man hhv. opsplitter og blander husholdninger. Derfor vil vi i dette indlæg gennemgå de muligheder vi som spillere har for at styre vores simmers husholdninger. Stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet, hvis der er noget der ikke er helt klart.

Når du ønsker at skifte husholdning eller ændre på sammensætningen af din husholdning, skal du trykke på menuen nede i venstre hjørne og vælge “Redigér by”. Når du gør det bliver du spurgt om du vil gemme eller fortsætte uden at gemme. For en sikkerheds skyld må du hellere gemme.

Du kommer ud til oversigtskortet og du kan se hvilken husholdning du spiller i, ved at den er markeret med et grønt hus i modsætning til de andre, som er lilla.

Ønsker du at skifte din aktive husholdning skal du trykke på ikonet med de to huse, som vist på billedet nedenfor.

Når du skifter aktiv husholdning får du denne besked:

Dette betyder, at dine simmere i din nuværende aktive husholdning mister deres ønsker. Det kan du ikke rigtig gøre noget ved. Så hvis nu du er tæt på at opfylde et stort ønske, som giver mange livstidspoint, kan du evt. overveje at vente med denne handling indtil ønsket er opfyldt.

Hvis du trykker på det grønne hus i oversigtskortet, kommer følgende menu frem med din aktive husholdning:

Vælger du Smid ud flytter du hele familien ud af huset. Trykker du Bland med får du mulighed for at vælge en anden familie i byen de skal blandes med. Trykker du på Opdel husholdning, får du mulighed for at flytte en eller flere medlemmer af husholdningen ud.

Når du vælger Bland husholdning og du har valgt den husholdning du ønsker at blande med, får du følgende menu frem:

Nu markerer du så den simmer du ønsker at flytte ud og trykker på pilen.

Nu kan du så se, hvordan dine husholdninger vil se ud efter de er blevet blandet. Det er stadigvæk den samme familie som før, der er den aktive husholdning. Men det kan du ændre sidenhen, hvis du ønsker.

Når du trykker på del husholdning, får du en menu op som før, hvor du har en liste over dine husholdningsmedlemmer.

Som før vælger du den person der skal flytte ud og trykker på pilen for at flytte dem over til højre.

Ved at acceptere får Mercedes nu det hus, som Addison ellers boede alene i (samt hans penge). Dette er faktisk den letteste måde at få et lækkert hus på eller få nogle penge. Ganske simpelt, udse dig det hus du vil have, bland din simmer med familien og smid dem ud efterfølgende, de behøver ikke engang kende hinanden.

Den simmer du smider ud kommer ned i udklipsholderen.

Ønsker du så at vælge en simmer fra udklipsholderen, som skal flytte ind i en husholdning gør du sådan her:

Tryk på den simmer/familie du vil flytte ind med en anden familie og tryk på “Anbring kopi”.

Så trykker du dernæst på det hus du vil flytte dem ind i…

Nu får du et billede af den familie der bor i huset og du kan trykke på “Bland”, hvis du er sikker på at de skal bo her.

Og så får du opdateret familiebilledet og kan se alle dem der bor her nu.

Et af de spørgsmål vi har fået et par gange er: “Jeg har en familie, hvis barn er blevet voksen og skal flytte hjemmefra. Nu vil jeg gerne kunne spille i begge familierne, hvordan gør jeg det?“.

Det var lidt lettere i Sims 2 at gøre dette, da der ikke var et historieforløb på samme måde som i Sims 3. Historieforløbet betyder at de andre simmere i byen har et liv samtidig med din simmers liv. Altså at de bliver gift, får børn, dør osv. Det betyder også at hvis du f.eks. flytter din datter ud, så kan du godt risikere at hun ligepludselig har et barn og måske også en mand. Og de kan altså sagtens få børn uden en partner på denne måde.

Der er dog en måde at komme omkring dette på…

Du har nemlig mulighed for at slå historieforløbet fra, ved at gå ind i indstillinger.

Lige nu er Aktivér historieforløb vinget af. Men hvis du fjerner det, vil tiden ikke længere gå i de andre familier i byen og de vil ikke blive gift, få børn osv. Dvs. at hvis du flytter dit barn ud kan du skifte aktiv husholdning og veksle mellem de to familier og på den måde styre slagets gang.

Dette har dog også den ulempe at det jo så gælder for alle familier i byen og ikke kun dem du spiller med. Derudover mister de alle deres ønsker, som beskrevet længere oppe, hver gang du skifter aktiv husholdning.

En anden mulighed er at du simpelthen gemmer dine familier i to forskellige spil. Lad os for letheds skyld lade som om din oprindelige familie hedder “Familie 1“. Nu går du så ned i menuen og trykker “Gem som” og kalder filen for “Familie 2“. Så flytter du barnet ud, skifter aktiv husholdning således at din aktive husholdning er den hvor barnet som lige er flyttet ud, bor i og gemmer igen som Familie 2. Næste gang du starter spillet op kan du ude i hovedmenuen vælge, om du vil spille med Familie 1, hvor forældrene bor eller Familie 2, hvor barnet bor.

Vi håber dette kunne hjælpe med at skabe lidt klarhed over hvordan det hænger sammen. Men stil endelig spørgsmål, og så vil vi hjælpe så godt vi kan.

 

 

Læs flere indlæg

46 kommentarer

 1. Dorthea Christiansen siger:

  Da jeg i en husholdning havde en teenager der blev voksen, og jeg derfor gerne ville have hun flyttede, så valgte jeg “smid ud” inde i spillet. Problemet er at jeg ikke kan finde den teenager der blev voksen nogen steder i nabolaget, hun er pist væk, men familien kan stadig invitere hende på besøg og snakke i telefon med hende. Hvor finder jeg teenageren der blev voksen henne, så jeg også kan spille med hende?

  • The Sims Leksikon siger:

   Hej Dorthea,

   Du har fået smidt din simmer ud af huset uden at tildele hende et andet hus, derfor kan hun være havnet i “ingenting”. Det du kan gøre er, at du kan invitere hende på besøg hos din familie, og bede hende om at flytte tilbage igen. Når det så er gjort, så kan du smide hende ud af husholdningen igen, men denne gang vælge at sige “flyt til et andet hus”. Så flytter hun ind i nabolaget uden problemer. :-)

 2. Nicoline siger:

  Tak tak tak nu er det meget nemmere at føre hvad man ønsker!:-D uden mor og far pludselig dør eller som jeg oplevede at datteren have fået Anna og tre børn!!!

 3. Nicoline siger:

  Gøre ikke føre og mand ikke mand:-) det gik vist lidt hurtigt

 4. Laura siger:

  Jeg forstår stadig ikke helt hvordan man spiller i to husholdninger?:(

  • The Sims Leksikon siger:

   Hej Laura,
   Nederst i indlægget har vi prøvet at forklare at du enten kan gøre det ved at skifte aktiv husholdning og på den måde hoppe rundt mellem familierne. Således vil du kunne spille fx en uge i den ene familie, skifte aktiv husholdning og dernæst spille et stykke tid i den anden familie. Slår du historieforløbet fra så sker der ikke noget i familien, i den tid du er væk. Gør du ikke det kan du godt risikere de bliver gift, skilt, gravide, får kat eller hvad ved jeg, mens du er væk.

   Den anden mulighed er at gemme familien i to forskellige filer. Så vil du altid have dem ude i hovedmenuen og kan vælge hvilken familie du vil ned til. Ulempen her er, at det der sker i familie 1, sker jo kun i den fil de er i. Så hvis de nu får tre børn, så vil de ikke have det hvis du spiller i familie 2 og de besøger familie 1.

   Det er lidt indviklet at forklare, men vi håbe det giver bare en lille smule mere mening. Men skift aktiv husholdning er det letteste, selvom der også er ulemper ved det. Bl.a. at de mister deres ønsker når du går ud og ind af familierne.

   Mvh Mille og Anja

 5. Cille siger:

  Når jeg bliver gift med en flytter personen ikke ind hvorfor?

  • The Sims Leksikon siger:

   Hej Cille,
   Du kan ved hjælp af venlige interaktioner (snak, vittigheder osv.) få muligheden for at bede om at flytte ind, frem. Det tager et lille stykke tid kun med venlige interaktioner, men så burde den komme hvis de er gode nok venner (hvilket vi går ud fra de er, når de er gift ;-) )

 6. Caroline siger:

  Hvordan skifter jeg i mellem den aktive husholdning?

 7. Frejaa siger:

  Jeg forstår ikke jeres vejledning til det med to familier? :)

  • The Sims Leksikon siger:

   Det er også ret kompliceret både at forklare og forstå :P Men vi vil gerne skrive det på vores liste og prøve at forklare det lidt bedre. Men indtil da så prøv dig frem med “gem som” i stedet for gem. Så tror jeg nemlig du kan se hvad vi mener, næste gang du starter dit spil :-)

 8. Simone siger:

  Jeg synes jeg har deaktiveret historieforløb, men de andre familier bliver alligevel ældre. Er der ikke noget jeg kan gøre ved det?

  • Didde Bak siger:

   Nu har jeg skiftet aktivt husholdning. Lavet en ny familie. Gemt og ville skifte tilbage for at spille i den første. Nu kan jeg ikke komme tilbage til mit oprindelige hus og familie og kan heller ikke komme ind i den anden jeg lavede. Familierne er der stadig men skal starte helt forfra med at bygge deres huse. Kan man ikke komme tilbage til deres oprindelige huse ? Skal man starte forfra med hus hver gang man vil spille i en ny famile?

   • Didde Bak siger:

    Jeg kan stadig trykke på den grund med min famile og de er der stadig men kan ikke komme ind og spille på grunden igen hvordan kan det lade sig gøre at gå id af en familie. Starte en ny familie. Gå ud af nr2 familie og gå tilbage i den 1 familie igen uden at de skal til at bygge nyt hus men at det er i det samme hus som før?!

 9. Nanna Walther siger:

  Hej simsleksikon.dk
  Jeg har to simmere der er forlovede og jeg vil gerne holde en bryllupsfest, hvor køber jeg den bue hvor de står inde i så de kan blive gift???
  Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig og svar gerne hurtigst som muligt…

  • Sims Leksikon siger:

   Hej Nanna,
   Du skulle gerne kunne finde den under udendørsting. Samme sted som du finder havesprinkler osv. Kan ikke huske den specifikke underkategori, men håber det kan hjælpe dig på vej :-)
   /Anja

  • Simsie siger:

   Den kommer vist nok med Lev Livet. Har også selv haft problemer med, at finde den. ;-)

 10. Nanna Walther siger:

  Mange tak..

 11. Camilla siger:

  Da min teenager var blevet ungvoksen kunne hun ikke flytte hjemmefra, jeg har prøvet før hvor jeg godt kunne få en ungvoksen flyttet hjemmefra. Så valgte jeg at følge denne instruktion, for der står jo at når man deler familien vil de stadig være i familie, men det passede ikke :/ hun var ikke længere end del af dem og da jeg puttede hende ind i familien var hun kun en “bekendt”, så blev nød til at slette min familie og starte forfra.

 12. Amanda siger:

  Hos mig står der ikke det der Historieforløb..

 13. Emilie siger:

  Når jeg gerne vil spille med to aktive familier, plejer jeg at købe den største grund man kan få, hvorefter jeg så bygger to(eller flere) huse/rækkehuse. Så spiller man nemlig med to familier, uden at de sådan “rigtigt” bor sammen. :)

  F.eks kan jeg finde på at lave 4-5 rækkehuse på flere etager lige ved siden af hinanden, hvor så mine to aktive familier bor i hver deres ende at komplexet, og jeg sætter så den “kugle” fra aftenunderholdning ind i de andre lejligheder. Altså den som gør det sort indeni, så man ikke kan se ind.. :)

 14. Karina siger:

  Hvad gør man, hvis boksen med “aktiver historieforløb” ikke er til stede? :-)

 15. Laura siger:

  Hej, jeg vil gerne flytte min husholdning til et andet hus, men der står at det ikke er muligt for min husholding at flytte nu. Jeg har prøvet at gå ind på rediger by, men der står at jeg ikke kan redigere byen, når en i husholdningen er ved at dø, men der er ingen i min husholning der er ved at dø?
  Jeg håber i kan hjælpe mig!

  • Frederik siger:

   Du bliver nødt til at vente til de(t) pågående familiemedlem(mer) er døde så kan du flytte ller gå ind i rediger by bagefter

 16. Mig...? siger:

  Haha Emilie, det gør jeg også altid;)

 17. Blondinen siger:

  Hej Sims leksikon :-D Jeg har lidt et problem….Jeg har lavet en simmer (med jeres inspiration fra familien Severinsen) Nu vil hun gerne giftes:-D :-D eller bare være kærester med en der allerede er gift :-3 Eller bare prøve det af som sammen flyttede kærester…. Men fordi han allerede er gift kan jeg kun være hans romantiske emne :-C Hvad kan jeg gøre for at få dem til at være sammen??????????????????

 18. K siger:

  Hvordan kan man være mere end 8 i en hus holdning

 19. Svane siger:

  Har lige fået en idé. Idéen går ud på at købe en ekstra grund, og så lade de simmere der skal flytte ind der, og så skulle du i princippet kunne styre begge familier. Ved ikke om det virker, men vil lige afprøve det.

 20. Rakel siger:

  Virker dette ikke kun på computer og ikke på iPad. Min ipad viser nemlig ikke disse mulligheder.

  • Sims Leksikon siger:

   Det Sims du kan spille på iPad er ikke det samme som det til computere – det er lidt mere en “light” udgave, og du kan derfor ikke regne med at alle muligheder og funktioner som vi skriver om gælder til det.

 21. Rakel siger:

  Okay tusinde tak.

 22. Ida siger:

  Hvordan redierer jeg mine simmere hvis jeg nu fx har fået et barn som ikke ser så godt ud hvordan kan jeg så redigere?

  • Maja siger:

   hvis du vil skifte din simmers tøj skal du trykke på en komode og vælge den der hedder “planlæg tøj” og hvis du vil skifte udseende skal du trykke på et spejl, jeg mener den man skal vælge hedder noget alla “ændre udseende” eller sådan noget :-D

 23. Amalie siger:

  Min simmer skal giftes og flytte sammen med sin partner, men hvordan undgår jeg at han bliver tilføjet til min husholdning (altså at jeg kan styrer ham)

  Hjælp, tak

 24. Naia siger:

  Nogen der ved om man kan ændre folks forhold midt i spillet? Altså f. eks. gøre nogle til søskende eller til forældre til nogen? – pleas hjælp mig!

 25. Mette siger:

  Hvis nu jeg har en kat hund eller en hest Hvordan kan jeg gøre så jeg ikke ejer den mere så det er et vildt dyr?

  • Maja siger:

   du kan ikke gøre dit dyr vildt.. men du kan sælge det ved hjælp af din simmers mobil eller computer… kan ikke lige huske helt præcist hvordan xD

 26. Emilie siger:

  (Jeg spiller på PS3)

  The sims 3

  Hejsa, jeg har nogle problemer med at få mine unge voksne til at flytte? Når jeg beder dem om det, så skal jeg smide dem ud, og selv flytte i nyt hus?

  Der må være en nemmere måde, også hvor jeg kan blive boende(-,

 27. Clara siger:

  Hvis jeg har en datter/søn i sims som er ung voksen og flytter hjemmefra kan han/hun godt få børn selvom jeg ikke spiller på verdenen 🙈

 28. Lise siger:

  Hejsa
  Jeg har en simmer-kvinde og hun har fået en kæreste. Nu vil jeg gærne have at han flytter ind, jeg syntes jeg har prøvet alt, men desværre uden held. Er der nogle der har nogle forslag på hvordan man kunne gøre ???
  Hjælp hurtigs mugligt!

 29. Anne siger:

  Hvordan planter man vandmeloner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *