Sims 3 – Aktiv husholdning – opsplitning og blanding af familier

Du er her » Forside » Sims 3 Guides » Sims 3 – Aktiv husholdning – opsplitning og blanding af familier

På det seneste har vi fået mange spørgsmål vedrørende den aktive husholdning, skiftning af denne og hvordan man hhv. opsplitter og blander husholdninger. Derfor vil vi i dette indlæg gennemgå de muligheder vi som spillere har for at styre vores simmers husholdninger. Stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet, hvis der er noget der ikke er helt klart.

Når du ønsker at skifte husholdning eller ændre på sammensætningen af din husholdning, skal du trykke på menuen nede i venstre hjørne og vælge “Redigér by”. Når du gør det bliver du spurgt om du vil gemme eller fortsætte uden at gemme. For en sikkerheds skyld må du hellere gemme.

Du kommer ud til oversigtskortet og du kan se hvilken husholdning du spiller i, ved at den er markeret med et grønt hus i modsætning til de andre, som er lilla.

Ønsker du at skifte din aktive husholdning skal du trykke på ikonet med de to huse, som vist på billedet nedenfor.

Når du skifter aktiv husholdning får du denne besked:

Dette betyder, at dine simmere i din nuværende aktive husholdning mister deres ønsker. Det kan du ikke rigtig gøre noget ved. Så hvis nu du er tæt på at opfylde et stort ønske, som giver mange livstidspoint, kan du evt. overveje at vente med denne handling indtil ønsket er opfyldt.

Hvis du trykker på det grønne hus i oversigtskortet, kommer følgende menu frem med din aktive husholdning:

Vælger du Smid ud flytter du hele familien ud af huset. Trykker du Bland med får du mulighed for at vælge en anden familie i byen de skal blandes med. Trykker du på Opdel husholdning, får du mulighed for at flytte en eller flere medlemmer af husholdningen ud.

Når du vælger Bland husholdning og du har valgt den husholdning du ønsker at blande med, får du følgende menu frem:

Nu markerer du så den simmer du ønsker at flytte ud og trykker på pilen.

Nu kan du så se, hvordan dine husholdninger vil se ud efter de er blevet blandet. Det er stadigvæk den samme familie som før, der er den aktive husholdning. Men det kan du ændre sidenhen, hvis du ønsker.

Når du trykker på del husholdning, får du en menu op som før, hvor du har en liste over dine husholdningsmedlemmer.

Som før vælger du den person der skal flytte ud og trykker på pilen for at flytte dem over til højre.

Ved at acceptere får Mercedes nu det hus, som Addison ellers boede alene i (samt hans penge). Dette er faktisk den letteste måde at få et lækkert hus på eller få nogle penge. Ganske simpelt, udse dig det hus du vil have, bland din simmer med familien og smid dem ud efterfølgende, de behøver ikke engang kende hinanden.

Den simmer du smider ud kommer ned i udklipsholderen.

Ønsker du så at vælge en simmer fra udklipsholderen, som skal flytte ind i en husholdning gør du sådan her:

Tryk på den simmer/familie du vil flytte ind med en anden familie og tryk på “Anbring kopi”.

Så trykker du dernæst på det hus du vil flytte dem ind i…

Nu får du et billede af den familie der bor i huset og du kan trykke på “Bland”, hvis du er sikker på at de skal bo her.

Og så får du opdateret familiebilledet og kan se alle dem der bor her nu.

Et af de spørgsmål vi har fået et par gange er: “Jeg har en familie, hvis barn er blevet voksen og skal flytte hjemmefra. Nu vil jeg gerne kunne spille i begge familierne, hvordan gør jeg det?“.

Det var lidt lettere i Sims 2 at gøre dette, da der ikke var et historieforløb på samme måde som i Sims 3. Historieforløbet betyder at de andre simmere i byen har et liv samtidig med din simmers liv. Altså at de bliver gift, får børn, dør osv. Det betyder også at hvis du f.eks. flytter din datter ud, så kan du godt risikere at hun ligepludselig har et barn og måske også en mand. Og de kan altså sagtens få børn uden en partner på denne måde.

Der er dog en måde at komme omkring dette på…

Du har nemlig mulighed for at slå historieforløbet fra, ved at gå ind i indstillinger.

Lige nu er Aktivér historieforløb vinget af. Men hvis du fjerner det, vil tiden ikke længere gå i de andre familier i byen og de vil ikke blive gift, få børn osv. Dvs. at hvis du flytter dit barn ud kan du skifte aktiv husholdning og veksle mellem de to familier og på den måde styre slagets gang.

Dette har dog også den ulempe at det jo så gælder for alle familier i byen og ikke kun dem du spiller med. Derudover mister de alle deres ønsker, som beskrevet længere oppe, hver gang du skifter aktiv husholdning.

En anden mulighed er at du simpelthen gemmer dine familier i to forskellige spil. Lad os for letheds skyld lade som om din oprindelige familie hedder “Familie 1“. Nu går du så ned i menuen og trykker “Gem som” og kalder filen for “Familie 2“. Så flytter du barnet ud, skifter aktiv husholdning således at din aktive husholdning er den hvor barnet som lige er flyttet ud, bor i og gemmer igen som Familie 2. Næste gang du starter spillet op kan du ude i hovedmenuen vælge, om du vil spille med Familie 1, hvor forældrene bor eller Familie 2, hvor barnet bor.

Vi håber dette kunne hjælpe med at skabe lidt klarhed over hvordan det hænger sammen. Men stil endelig spørgsmål, og så vil vi hjælpe så godt vi kan.

 

 

48 Comments

 1. Jose 4. marts 2018 at 19:23 - Reply

  Det virker ikke til at I kan finde ud af at svare på spørgsmål, men prøver alligevel. Hvilket spil skal man tilkøbe for at få det historieforløb?

  • The Sims Leksikon 6. marts 2018 at 20:47 - Reply

   Hej Jose, nej vi er desværre ikke gode til at svare på spørgsmål – livet er blevet rigtig travlt for os begge. Men, du skal kun have Sims 3 grundpakken for at få historieforløb.

 2. Anne 3. marts 2017 at 22:35 - Reply

  Hvordan planter man vandmeloner?

 3. Lise 25. december 2016 at 15:52 - Reply

  Hejsa
  Jeg har en simmer-kvinde og hun har fået en kæreste. Nu vil jeg gærne have at han flytter ind, jeg syntes jeg har prøvet alt, men desværre uden held. Er der nogle der har nogle forslag på hvordan man kunne gøre ???
  Hjælp hurtigs mugligt!

 4. Clara 21. juli 2016 at 07:32 - Reply

  Hvis jeg har en datter/søn i sims som er ung voksen og flytter hjemmefra kan han/hun godt få børn selvom jeg ikke spiller på verdenen 🙈

 5. Emilie 17. juni 2016 at 18:36 - Reply

  (Jeg spiller på PS3)

  The sims 3

  Hejsa, jeg har nogle problemer med at få mine unge voksne til at flytte? Når jeg beder dem om det, så skal jeg smide dem ud, og selv flytte i nyt hus?

  Der må være en nemmere måde, også hvor jeg kan blive boende(-,

 6. Mette 19. februar 2016 at 18:45 - Reply

  Hvis nu jeg har en kat hund eller en hest Hvordan kan jeg gøre så jeg ikke ejer den mere så det er et vildt dyr?

  • Maja 17. marts 2016 at 16:10 - Reply

   du kan ikke gøre dit dyr vildt.. men du kan sælge det ved hjælp af din simmers mobil eller computer… kan ikke lige huske helt præcist hvordan xD

 7. Naia 19. februar 2016 at 13:54 - Reply

  Nogen der ved om man kan ændre folks forhold midt i spillet? Altså f. eks. gøre nogle til søskende eller til forældre til nogen? – pleas hjælp mig!

 8. Amalie 15. februar 2016 at 21:13 - Reply

  Min simmer skal giftes og flytte sammen med sin partner, men hvordan undgår jeg at han bliver tilføjet til min husholdning (altså at jeg kan styrer ham)

  Hjælp, tak

 9. Ida 31. januar 2016 at 10:37 - Reply

  Hvordan redierer jeg mine simmere hvis jeg nu fx har fået et barn som ikke ser så godt ud hvordan kan jeg så redigere?

  • Maja 17. marts 2016 at 16:07 - Reply

   hvis du vil skifte din simmers tøj skal du trykke på en komode og vælge den der hedder “planlæg tøj” og hvis du vil skifte udseende skal du trykke på et spejl, jeg mener den man skal vælge hedder noget alla “ændre udseende” eller sådan noget :-D

 10. Rakel 23. december 2015 at 14:50 - Reply

  Okay tusinde tak.

Leave A Comment