Hvad gør man, når historieforløb ikke virker?

historieforløb sims 3

For nylig blev jeg, Mille, opmærksom på et problem som jeg ikke nogensinde har haft før: manglende historieforløb (på Engelsk; story progression) i Sims 3.

De fleste af jer ved, at historieforløb er en funktion man kan slå til og fra i Sims 3; når det er slået til vil byens beboere automatisk finde kærester, få job, gifte sig, få børn – kort sagt, de lever videre uden din hjælp. Er det slået fra, ja så dør ens by bare mere eller mindre langsomt ud (bortset fra det liv du selv skaber i din familie).

Mit problem er, at historieforløb ER slået til, men at det ikke virker. Jeg opdagede det i min 100 Baby Challenge hvor min Simmers børn godt selv kunne få kærester, men de blev aldrig gift eller fik børn. Langsomt gik det op for mig, at jeg faktisk sådan cirka aldrig så børn i byen som jeg plejede at gøre på min gamle computer.

Hvad er forskellen? Den eneste reelle forskel der er på min gamle computer og den nye jeg har fået er, mængden af udvidelsespakker jeg har installeret. Før havde jeg tæt på dem alle, hvor jeg nu kun har 3 eller 4.

Jeg beklagede mig på vores Facebookside (Husk at gå ind og Like os hvis du endnu ikke har gjort det), og der blev det lige pludselig tydeligt, at det var der rigtig mange af jer der også bøvlede med. Vi blev i den forbindelse også spurgt, om vi ikke kunne fortælle hvordan man får sine børn (der er flyttet hjemmefra) til at blive gift og få deres egne familier. Vi gør et forsøg!

 

Det kan du gøre hvis dit historieforløb ikke virker

Hvis historieforløbet heller ikke virker for dig, så er der to måder hvorpå du kan afhjælpe problemet.

 1. Du kan gøre det selv
 2. Du kan downloade et mod (hack til spillet)

 

1) Gør det selv historieforløb

Gør det selv løsningen var mit andet valg, jeg tyede til et mod først fordi det lige godt ville være nemmere hvis det virkede – men for mit vedkommende gjorde det kun skade på mit spil, så jeg afinstallerede det igen. Hvis du heller ikke vil installere mods, eller du bare gerne vil gøre det selv, så kan du gøre følgende:

Mens dine teenagere endnu bor i huset, lad dem da få en masse venner. Som ung voksne vil det dermed være nemmere for dem at få en partner af sig selv (I min 100 baby challenge har flere af børnene der havde kærester som teenagere selv fundet sammen med dem i deres ung voksen stadie). Når de er ung voksne smider du dem ud af husholdningen, så de finder deres eget sted at bo, og herefter kan du gå i indstillinger > rediger by > skift husholdning og derefter vælge den Simmer du vil ned til. På den måde forlader du den aktive familie for at gå ned og gøre en anden aktiv, og ved at vælge en anden familie kan du naturligvis styre dem på præcis samme måde som du normalt gør: altså kan de blive gift, få børn osv. På den måde kan du skabe liv i byen, ved selv at gøre det manuelt. Det er den lidt omstændige og kedelige måde. 

 

 

2) Download et historieforløb mod

Vi har ikke specielt meget erfaring med mods, men vi har dog lavet en lille guide til hvordan man kommer i gang med det og brugerlavet indhold. Vi kan derfor ikke være mere behjælpelige end dét indtil videre, men hvis du har mod på det, så kommer der to muligheder her.

Kort fortalt, så findes der altså mange med det her problem, og derfor er der nogle der har lavet et mod til spillet, som aktivt går ind skaber liv i byen som historieforløbet under normale omstændigheder ville have gjort. De mods vi kender til der gør det er;

 

Til Nraas story progression mod findes der er en super god video guide på engelsk, som hjælper en med at få sat det ordentligt op inden man går i gang med at spille.

 

Er der nogle af jer der oplever lignende problemer? Og har I en løsning til hvordan man kan fikse det? Så skriv en kommentar herunder.

 

 

Læs flere indlæg

39 kommentarer

 1. Ida siger:

  Jeg var virkelig kørt træt i, at der ingen børn var i nabolaget, så til sidst valgte jeg at downloade Nraas story progression-mod. Det har jeg ikke fortrudt! Jeg var ellers virkelig skeptisk omkring alt sådan noget, der gik ind og pillede ved mit spil, men den her virker bare godt! Kan klart anbefales :-)

 2. sarah siger:

  Ved i hvilken instilling man kan slå hidtorieforløb til?

 3. Stine siger:

  Jeg har også haft problemer med det og her for nogle dage siden fandt jeg funktionen inde i indstillinger, så jeg kunne slå den til, men det viste sig at den var slået til. Mine simmere uden for husholdningen kan godt finde kærester, men ingen er blevet gift eller har fået børn.

 4. Kamilla siger:

  I min familie vælger jeg at spille på næste generation ved at vælge et barn jeg godt kan lide også flytte væk med det når at det er blevet ung voksen. Også hver gang en i min familie er blevet ung voksen går jeg ind i rediger by og flytter den ung voksne væk. Så adoptere jeg dem nogle børn og gifter dem. Så går jeg tilbage til den familien jeg spillede med før og sådan bliver jeg ved ! Så til sidst har jeg en gigantisk familie!

 5. Quartes siger:

  Story progression kører hele tiden så hvis der er en man vil have som kæreste er de optaget og man får notifikationer om det hele tiden hvilket jeg synes ville være træls! :-(

  Men jeg synes at den anden måde er rigtig god og smart da mods ikke er godt for alle og kan være med trælse :-)

  • Birgitte siger:

   Hvis du ser videoen ovenfor så viser den hvordan du slår alle notifikationerne fra. :) Så slipper du for andre end dem du er interesseret i..

 6. luxiie siger:

  Har man brug for mastercontroller for at bruge nraas?

  • Yale siger:

   Nej. Mastercontroller er en anden type mod, en core mod, så vidt jeg husker. Dem holder jeg mig personligt fra, da de virkelig kan ødelægge spillet hvis de ikke virker. De er heller ikke bare lige sådan at afinstallere igen, da den overskriver selve spillets kode. De gør de mindre mods ikke, da de hovedsagligt “bare” tillægger en kode i skriptet i spillet. De kan som regl afinstalleres uden problemer.
   Nraas mindre mods fungerer i sig selv uden Mastercontroller, da de er to forskellige typer mods. Der er gode beskrivelser på alle Nraas mods, på hjemmesiden.
   Nogle af Nrass mods arbejder sammen som fx. Mover og Portrait panel, da den ene åbner op for at have flere end 8 simmere i husholdningen og den anden gør at man kan få vist op til 24 simmere i panelet der viser husholdningen, til venstre i skærmen.

   Hvis en af Nraas mods skal bruge en anden mod for at fungere, står det altsammen under den enkelte mod.
   Husk ALTID at læse de enkelte beskrivelser.

   Personligt bruger jeg kun Nraas, da der er gode beskrivelser af de enkelte mods, og jeg sjældent har oplevet problemer med disse mods.
   Jeg har IKKE Mastercontroller

 7. Quartes siger:

  Lige et spørgsmål: Ved i hvordan man kan få den loadeskærm hvor man kan få langtidslykkepoint væk? Ved godt at det ikke har noget med dette at gøre men jeg HADER den! :-(

  • Sims Leksikon siger:

   Du kan vælge det fra inde under indstillinger. Jeg husker ikke præcis hvor, men det har vi selv gjort :)

 8. Nanna siger:

  Hej jeg går ind på Nraas Story Progression side,men hvordan installerer jeg den der mod???

  • Yale siger:

   Når du har hentet filen, pakker du den ud, åbner mappen og tager package filen (kopier den) og sætter over i din electronic arts-> sims 3 -> mods-> package mappe. Hvis du ikke har en mod mappe eller skal bruge uddybende, så læs det Simsleksikon har skrevet om at komme i gang med brugerindhold, som de henviser til i denne artikel….

  • Yale siger:

   Når du har hentet filen, pakker du den ud, åbner mappen og tager package filen (kopier den) og sætter over i din electronic arts-> sims 3 -> mods-> package mappe. Hvis du ikke har en mod mappe eller skal bruge uddybende, så læs det Simsleksikon har skrevet om at komme i gang med brugerindhold, som de henviser til i denne artikel….
   http://simsleksikon.dk/sadan-kommer-du-gang-med-brugerlavet-indhold/

   • Nanna siger:

    Jeg mente, hvor jeg skal trykke for at downloade filen
    Hvordan downloader jeg den der mod?

    • Yale siger:

     Det gør du nederst på den side der beskriver mod’en :0)

     • Nanna siger:

      Linket førte ikke det rigtige sted hen

     • Nanna siger:

      Okay jeg har lyt til at tude.

      Jeg har nu gennemgået den side millimeter for millimeter, og jeg kan intet sted finde en fil eller downloade. Kun blå fremhævet ord, som fører mig andre steder hen.

      Skal jeg lave mig en bruger derinde for at kunne downloade?

      Vil du ikke være sød at være meget detaljeret, eller kan den autistiske side af mig ikke følge med.

      Så er du sød

     • Line siger:

      Nanna: hvis du følger linket: du scroller ( staves) ned indtil du kommer til den overskrift der hedder VERSIONS. Derefter trykker du på linket til BASE-MOD. Så scroller du ned indtil du finder en lille grå box hvor der står: NRass_StoryProgression_V265.zip. Den trykker du på. Derefter vil der komme en lille gul box op nederst på skærmen. Der skal du kører filen eller gemme den ( det har noget at gøre med om du har Windows 7 eller 8) jeg har 7. Så jeg plejer at gemme. Håber at du nu kan finde ud af det/ finde det :)

     • Nanna siger:

      Mange tak for hjælpen Line :)

      Du har lige reddet min dag
      Skal jeg lave en backup før jeg installerer?

 9. Smile siger:

  Har ikke været opmærksom på det før … Så en hel klar mulighed!!

 10. cille siger:

  hvor finder man historieforløb henne? Kan ikke finde den under indstillinger :o

 11. Line siger:

  JEG HAR EN RIGTIG GOD IDE TIL ET INDLÆG: alle der er store sims fans ved hvem BELLA GOTH ( Bella Bachelor) og Mothimer Goth er. Der har være en masse teorier om, især, Bella som, efter sigende, skulle være blevet bortført af rum væsner. Bella har efter hånden været mange steder. I sims 2: Pleasant view og strangetown. I sims 3: i Sunset Valley er hun som et barn. Hun dukker bl.a. Også op i Riverwiew. Og i i Luner lakes kan man finde hende som gammel i spøgelse form. Men hvad er den enlige historie? Er der en overhovedet en rigtig historie? VIL I IK PLEASE LAVE ET INDLÆG OM DET, please??????? PS. Der var en spiller som på et tidspunkt lagde en video op. Hvor man ser en besked der siger nogenlunde det her: det minder mig om den gang hvor Bella Goth var forsvundet (personen befandt sig i den by der kom med Drømmejob.

 12. christina siger:

  Jeg har downloadet Nrass Story Progression, men hver gang jeg går ind i mit spil, er det ikke inde i spillet. Har ellers prøvet, så godt jeg kan, at gøre hvad der står. Hvad er det jeg gør forkert, siden det ikke er på selve spillet?

  • Line siger:

   Christina: har du husket at lave en mappe med Mods – packages. PS. Du ved at du har gjort det rigtigt når du for en seddel op lige inden du skal vælge en by. ( hvis du stadig er i tvivl – skriv)

 13. Mathilde siger:

  Man kan også gå i rediger by og sætte børnefamilier ind selv. Men det er kun til hvis man syntes sin by er kedelig og mangler liv.

 14. Sarah siger:

  når man sætter den til kun at kunne se blood deroppe i hjørnet kommer der så ikke flere og flere altså fx. når ens søster får børnebør og de så får børn osv. kommer der så ikke også til at stå noget om dem?? plz svar :)

 15. Olly- Olly siger:

  Jeg aner ik hvordan man gør det. (Sætter det fra og til) men er også lidt ligeglad da min computer er blevet stjålet fordi vi havde indbrud. Plus mine 2 ynglings sims spil! Så typisk! (Men det var heldigvis kun min ENE computer ;) men den eneste med dvd-drev….)

 16. Ene siger:

  Hvordan sætter man overhovedet historie til og fra? :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *