Hakker dit Sims 3 når du spiller?

Gang på gang får vi spørgsmål fra jer derude der oplever problemer med jeres Sims spil, og faktisk er det ofte meget de samme typer problemer I beskriver. Sims 3 er et tungt spil for en computer at køre, og jo flere udvidelsespakker, ting fra Sims store og andet indhold man har installeret, ja jo mere kræver det altså af din computer at kunne køre spillet.

Vi har, som vi altid siger, meget sjældent den tilstrækkelige tekniske viden til at kunne løse jeres problemer (hvad end det er med CD’en, Origin, launcheren, computeren selv osv). Alene af den grund henviser vi jer næsten altid til EA support, som er til stede for at hjælpe ALLE jer med de tekniske problemer relateret til spillet – dem kan I trygt give et kald, de er super hjælpsomme og guider en igennem, og ja vi har selv snakket med dem af flere omgange. :)

Men efterhånden som vi selv bliver udsat for diverse problemer, så oparbejder vi også noget viden og kan give et par ticks og trips der måske kan hjælpe andre, og heriblandt dig, godt på vej. I dag giver vi dig et tip til hvordan du måske kan forbedre dit spil, hvis du oplever at det hakker/lacker eller generelt bare er rigtig sløvt at spille. Hvis det er noget du kan nikke genkendende til, så læs med herunder.

 

> Læs hvilke computere vi anbefaler til at spille Sims på her!

 

 Check din computers RAM

Alle computere er udstyret med en bestemt mængde RAM eller hukommelse som det også kaldes. The Sims har brug for meget RAM for at kunne køre ordentligt. Hvis du ikke har tilstrækkeligt med RAM i din computer kan du opleve at spillet er meeeget tungt, både i opstart og i gameplay. Det oplevede jeg, Mille, personligt med min stationær fra HP, og det gjorde at jeg i flere måneder opgav at spille Sims 3.

Ældre computere vil måske have omkring 4GB RAM, og dette alene er hvad Sims 3 grundspillet kræver som et minimum for at kunne køre stabilt. Man kan derfor med lidt hurtig hovedregning og logik godt regne ud, at hvis man udover Sims 3 grundspillet har alle udvidelsespakker, eller blot en håndfuld af dem, så kræver det altså mere end 4GB RAM. Nyere computere vil typisk have omkring 16GB RAM, og her burde du være mere end godt dækket ind til Sims 3.

Hvis du har mindre end 8GB RAM vil vi anbefale dig at opgradere. Her vil du i hvert fald med en pc, relativt let kunne få implementeret mere. Med en Mac kan det derimod nok være lidt mere besværligt, og formentlig dyrt. Hvis du skal ud og investere i mere RAM, så skal du finde en der kan hjælpe dig med at finde ud af præcis hvilken type RAM du skal have, det er nemlig ikke helt ligemeget. Nogle butikker vil kunne hjælpe med at indsætte det, hvor andre måske ikke har den service.

 

Sådan checker du hvor meget RAM din computer har

Hvis du har en PC og skal undersøge hvor meget RAM den har, skal du igennem følgende ;

Kontrolpanel > System og sikkerhed > System > Installeret hukommelse (RAM)

Under system skulle der gerne et eller andet sted hvor meget installeret hukommelse/RAM din computer har, og det vil f.eks. stå skrevet som 4GB RAM, 8GB RAM osv.

Vejen dertil kan måske variere afhængigt af hvilket styresystem du har (Windows 7, 8, Vista osv), men du burde kunne finde det ud fra ovenstående.

Hvis du har en MAC og vil checke hvor meget RAM du har, så skal du klikke på æble ikonet oppe i øverste venstre hjørne,. og vælge “om denne mac”. Der vil der stå hvor meget hukommelse/RAM den har.

 

Det er IKKE en garanti

Som med så mange problemer i Sims, så er det ikke en garanti for at netop det vil fikse dine problemer, men det kan være et skridt i den rigtige retning. Men det kan aldrig skade at tjekke op på, om din computer rent faktisk har nok RAM, for det bliver OGSÅ aktuelt for Sims 4. Husk at du altid kan kontakte EA support for yderligere vejledning omkring de problemer du oplever, for de vil i de fleste tilfælde kunne hjælpe meget bedre end vi selv er i stand til.

Med det sagt, så virkede det personligt på min computer at jeg fik mere RAM. Læs hvilke computere vi anbefaler til at spille Sims på her.

 

Læs også vores tip til hvad du eventuelt selv kan gøre, hvis du oplever at dit spil fryser. Det har bl.a. hjulpet Anja med flere problemer.

 

Læs flere indlæg

29 kommentarer

 1. maya siger:

  min computer havde kun 2 ram og jeg fik flere i og nu har den 6 og det kørte fint. men nu kan jeg slet ikke spille det, jeg starter det op og når at spille 1-2 min og så lukke det ned og skriver der var et program der var skyld i at det holdt op med at fungere. jeg har heldigvis 2 computere så kan stadigvæk spille

  • Sims Leksikon siger:

   Det du kan prøve er, at fjerne eventuelt brugerlavet indhold som ofte kan være årsag til problemer.
   Men det kan også være relateret til den verden/nabolag du spiller i. Den verden der hører til Paradisøen f.eks., er kendt for at skabe problemer for rigtig mange. For at løse det flytter man ganske enkelt sin familie til en anden verden.

 2. Helene siger:

  Fik Mac computer .. Og det køre så godt på den :-)

  Og mange prøvede og sige den ikke kunne trække det !’jeg sidder Idag med den pc der har kunne køre sims bedst!

  • Sofie siger:

   Ved du om Mac bærbare er god

   • Sims Leksikon siger:

    Mac er en rigtig udmærket computer. Den er ikke fra naturens side skabt til at spille på, men det er ikke ensbetydende med den ikke kan. Man skal dog sørge for at vælge den version af den der er kraftig nok, min egen Mac kan kun køre grundspillet og én udvidelsespakke, mere er den ikke kraftig nok til at køre. :)

    Så ja den er rigtig god i det hele taget, og kan sagtens fungere med spil, man skal bare vælge det rigtige hardware i den :)

    Mvh Mille

 3. Johanne siger:

  Mit hus i Sims 3 Rampelys, har en pejs/kamin/ildting og så var der gået ild i pejsen så der kom 2 brandmænd. Men den ene brandmand er der gået ild i og jeg kan ikke få hende til at stoppe med at brande. Hun dør heller ikke og der er gået ca. 2 dage (i spillet.). Hun bliver bare stående foran pejsen imens der er ild i hende, hjælp mig.

  • Stine siger:

   Du kan gøre det at du sætter “moveobjects on” til (det er en snydekode). Så skal du trykke på “byg om” knappen. Så skal du klikke på hende og trykke delete og så vil hun blive slettet

 4. Stine siger:

  Husk at slå snydekoden fra igen ved at skrive “moveobjects off” ellers kan du komme til at slette din simmer ved en fejl.

 5. Sofie siger:

  Hej sims, jeg har en bærbar med windows 8 og med 8 ram. Indtil for nylig havde jeg the sims 3 og 10 extra pakker til, så fik jeg en til (The sims 3 paradisøen) og nu hakker mit spil helt vildt og lukker hele tiden mit spil ned og siger: the sims 3 er holdt op med at fungerer. Før jeg fik the sims 3 paradisøen gik mit sims også ret ofte ud og sagde the sims 3 er holdt op med at fungerer, men nu gør den det hele tiden! :(. Håber i kan hjælpe elsker sims såå meget :)

 6. Mikkel siger:

  Forklar hvordan den her:http://www.mm-vision.dk/x4578-kraftig-gamer-baerbar overhoved kan lagge? det en pro gamer pc :D

  • Sims Leksikon siger:

   Alle computere kan komme til at lagge, uanset hvor pro de er, hvis du f.eks. Ikke får installeret og opdateret dine drivere. Så kan de enkelte dele af computeren ikke længere tale sammen, og spillet går i koks. Du kan dog evt. også læse her og se om det kan hjælpe lidt: http://simsleksikon.dk/sims-3-fryser/

 7. Josefine siger:

  Mit sims hakker kun når jeg spiller på en bestemt familie det er pisse irriterende når det er den familie jeg vil spille på!

  • Sims Leksikon siger:

   Prøv at flytte dem helt ud i familiespanden, eller ryk dem til en anden verden uden at tage grunden/huset med. Af og til går der koks i ens grund, og så vil det både hakke og lave andre irriterende fejl.

 8. amalie siger:

  Hej! hver gang jeg skal spille sims og skal til at vælge hvilken familie jeg vil spille på, går skærmen i sort og jeg kan ikke gøre noget end at klappe computeren i og tænde den igen. det gør den hver gang. jeg kan slet ikke spille. hvad skal jeg gøre? :)

  • Sims Leksikon siger:

   Har du brugerlavet indhold? I så fald, fjern det. Dernæst, check om din computer lever op til kravene – er den stærk nok til at køre spillet. Det har vi skrevet lidt om i det her indlæg.

 9. Clara siger:

  Hej, Jeg spiller sims tit, og det hele kører helt fint og jeg har fået min computer op på 6 gb ram i stedet for at sims kun køre 2 gb ram ( min computer har 12 gb ram) Men altså det går helt fint lige indtil at jeg spiller i byen Paradis øen. Hver gang jeg går ind på byen lagger min computer totalt den bliver fastfrosset og den bliver bare ved. Jeg har prøvet at lade den stå for at se om den gad at starte igen. Men den var bare fastfrosset i 2 timer. Og det sker hver gang jeg går ind på Paradis øen?

 10. Melissa siger:

  Hej Sims leksikon, jeg har et lignende problem – når jeg gemmer mit spil og trykker på gem-knappen så begynder den og loade helt vildt lang tid, jeg lod den engang være og efter 1 time loadede den stadig! Så kan jeg slet ikke gøre noget – også når jeg vil ud hen til skrivebordet og trykker på den der knap i tastaturet så sker der ikke noget – kun muse-tingen på skærmen ændrer sig..

  • Marine siger:

   Gid hvor underligt, har du prøvet at se om din computer kan trække det?

   Fordi at det har jeg godt nok aldrig hørt om?

   Skriv lige tilbage, omkring dit problem!

   Kh. Marine.

 11. Marine siger:

  Hvordan kan det være at, mit sims lige pludselig går ud, lige når jeg skal til at lave en familie?

  Lige pludselig skriver den bare “The Sims Life Stories” er holdt op med at fungere.

  Alt virker fint, udover at jeg ikke have lave familier, og det er altså ikke sjovt at spille sims uden at man kan lave familier og den slags.

  Håber virkelig at i kan hjælpe mig!
  Svar venligst inden for kort tid.

  Knus og kram, Anonymt.

  • Simone siger:

   Har du prøvet at gå ind i en familie der er lavet, og så bruge snydekoden; testingcheatsenabled true. Til at redigere simmerne, du kan ændre alt ved dem, deres navn, tøj, favoritter og mere til. Måske kan du gøre det?
   Jeg ved godt at det bare er en midlertidig hjælp, men måske virker det :)

   Hilsen Simone :)

 12. Simone siger:

  Hej Simsleksikon, jeg elsker at spille sims og bruger meget af min fritid på det, men her på det sidste har jeg kun kunnet gå ind i min familie og spille i ca. 3 – 5 minutter, før den lukker spillet ned og siger at et problem var skyld i at programmet blev lukket. Hvad skal jeg gøre for at få det til at virke igen? Håber virkelige at i kan hjælpe mig!
  Hilsen Simone :)

 13. Hannah siger:

  Hej det er fordi at når jeg laver en husholding virker det helt fint men så når jeg skal til vælge by går det også helt men men når jeg kommer ind i byen er det ligesom byen helt normal bare uden alt ting det er bare hvidt og lidt sort og det er begge mine to byer har kæledyr udvidelsespakke

 14. Mia siger:

  Hej sims, eller hvem du nu er ;D
  Jeg læste i nogle af de tidligere kommentare at hvis ens computer lukker sims ned, og siger at der var et problem kan man prøve at fjerne det bruger lavet indhold…
  Men hvordan gør man så lige det? :/

 15. Signe siger:

  Når jeg åbner min sims, og den kommer ind i byen, er den helt hvid. Jeg troede at det var noget med indstillingerne at gøre, så jeg gik ind på det og så så at alle ting var i bund/lav. Så jeg ændrede det jeg synes var passende. Jeg genstartede spillet. Og da jeg åbnede sims igen havde det ikke ændret sig og alle ting var igen i bund/lav inde i indstillingerne. Hvad gør jeg?

 16. mille siger:

  hej jeg elsker sims 3 men her for tiden når jeg går ind så på startsiden altså når man skal trykke play siger den bare at sims 3 launcher er hold op med at fungerer håber i kan hjælpe og på forhånden tak ps elsker jeres side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *