Guide til plumbotter

plumbot

En af de helt store ting der er kommet med The Sims 3 Ind i fremtiden kan vi hurtigt blive enige om, er plumbotter. Der er adskillige muligheder forbundet med dem og de er godt repræsenteret i fremtidsverdenen Oasis Landing. I denne guide vil vi komme ind på hvordan du laver dem i en høj kvalitet, hvilke funktioner de har og hvordan de kan hjælpe i din husholdning.

Lav en plumbot

Købenplumbot

Du kan købe en plumbot i Botlageret i fremtidsverdenen, men det kan anbefales at lave sin egen ved at bruge bot-byggeri færdigheden og bot-byggestationen.

lavenplumbot

Hvis du køber en plumbot på botlageret koster de som regel mindst 1000 simoleoner, afhængig af hvilke egenskabschips de har installeret.

Der er udviklet en “Lav en plumbot” funktion, som minder meget om “Lav en simmer”, hvor du kan tilpasse udseende og køn på din plumbot. Disse ting kan ændres til enhver tid på botbyggestationen for 100 simoleoner.

lavenplumbot2

 

Facts om plumbots

Plumbotter bliver ikke ældre og til at starte med har de meget begrænsede funktioner og mange ting vil ikke være tilgængeligt for dem, så som færdigheder, karriere, livstidsbelønninger mm. Disse funktioner åbner du op for via egenskabschips. Hver plumbot kan starte med mellem 3 og 7 egenskabschips, som du selv kan designe via botbyggerstationen eller købe på botlageret. Du har mulighed for at tilpasse disse, ved at din simmer klikker på botten og vælger juster egenskabschips.

justeregenskabschips

Du kan nu placere de egenskabschips du har bygget eller købt, i de tomme pladser.

Din plumbot vil opføre sig forskelligt, afhængig af hvilke egenskabschips de har installeret. En plumbot med handibot egenskaben vil automatisk reparere ting der er gået i stykker rundt omkring i hjemmet og vil have max point i fingerfærdighed. Plumbotter der har rengøringsvanvid eller børnepasser egenskaben vil automatisk gøre rent i beskidte hjem og passe godt på husholdningens babyer og tumlinger. Hvis din plumbot bliver kontordrone kan du endda sende dem på arbejde og tjene penge til husholdningen. Den ultimative egenskab vi kan give dem er bevidsthed, men selv her er det nødvendigt at have andre funktioner programmeret ind i deres operativsystem, så de kan lave andre ting. En plumbot der er bevidst ved f.eks. ikke hvordan man gør rent eller passer have.

Det gælder altså om at tilpasse din plumbots egenskaber efter hvad du gerne vil have dem til at gøre, præcis som med simmere. Du kan lave den ultimative butler eller husassistent eller du kan lave en rigtig entertainer der sørger for at holde alle underholdt. Nogle egenskabschips er overordnet set bedre end andre. For eksempel kan de blive effektive, hvilket reducerer behovet for vedligeholdelse og energi fra batteriet. De kan også få solceller på, således at batteriet oplades om dagen. Dette er en god egenskab at kombinere med “Al-fisker” egenskaben, således at de kan suge energi til sig om dagen og fiske hele natten.

 

Antal egenskabschips og plumbot kvalitet

plumbot-scanner

Til at starte med kan en plumbot have mellem 3 og 7 egenskabschips installeret. Når du har niveau 5 i botbygger færdigheden låser du op for at have 4 egenskaber og de resterende låses op for på niveau 7, 9 og 10. Plumbotter kan også have et kvalitetsniveau, hvilket påvirker deres salgsværdi og hvor hurtigt de løber tør for energi og vedligeholdelsesbehov. Der er 10 niveauer af kvalitet, lige fra gaffatape til fremtidsteknologi niveau. En fremtidsteknologisk plumbot med egenskaben effektiv, vil opleve at batterilevetiden er dobbelt så lang som en normal simmer, så de kan altså arbejde med deres pligter meget længere. En botbygger med et højt niveau kan opgradere plumbottens kvalitet ved at tune den over flere gange. Kvaliteten kan aldrig komme op på et højere niveau, end botbyggerens niveau i færdigheden botbyggeri.

Plumbotters behov – Energi og Vedligehold

plubot_genoplad

Plumbotter har to basale behov, nemlig energi og vedligehold. De kan have i alt 4 behov, men de vil afhænge af deres egenskabschips. Batterilevetiden er den primære, da det er den der afgører hvor længe din plumbot kan holde sig aktiv. Hvis batteriet er helt afladt, så vil plumbotten få en -40 humørstump i 8 timer, for at blive tvunget til at lukke ned. Dette betyder ikke så meget, hvis de ikke er bevidste. Der findes dog forskellige muligheder for at oplade batteriet, så dette burde ikke være et problem du støder ind i ofte.

Plumbotter kan genoplade i laderstationen, som du finder under diverse apparater i den sorterede købsfunktion. Du kan tildele en lader til en plumbot, ligesom du kan tildele en seng til en simmer. Der er mulighed for en hurtig opladning eller en fuld opladning, hvilket svarer lidt til en lur og at sove for en simmer. Derudover kan plumbotter opsluge energien fra forskellige elektriske genstande i verdenen. En plumbot der lukker ned vil også genoplade sin energi. Når batteriet er fuldt får plumbotten en +10 humørstump i 4 timer. Hvis en plumbot lukker ned er det nøvendigt at en simmer starter den igen, for at den kan vende tilbage til sine funktioner.

plumbot_vedligehold

Vedligehold er det andet behov en plumbot har. Hvis vedligeholdelsesniveauet bliver for lavt vil plumbotten begynde at ryge, kortslutte og i det hele taget fungere forkert, lave fejl og afbryde interaktioner. Dette vil fortsætte indtil plumbotten bliver vedligeholdt og det vil medføre en -40 humørstump indtil problemet er løst. Du kan vedlige holde plumbotten ved at klikke på den med en anden simmer eller sig selv. Hvis plumbotten bliver tunet af en dygtig botbygger, så kan de få en “godt tunet” humørstump. Det kan godt ske at du er nødt til at tune plumbotten to gange, hvis den selv gør det. Når de står i ladestationen får de også lidt vedligehold, men ikke nær så meget som ved en tuning. En plumbot kan godt bede en nær ven eller bekendt om at blive tunet.

Lås op for behov – Sjov og socialt

plumbot-laserharmonika

Plumbotter kan kun have det sjovt, hvis de får bevidstheds egenskabschippen installeret. Dette vil medføre at de begynder at optjene langtidslykke points og at de dermed kan spare sammen til at købe langtidsbelønninger. Det sociale behov låser du op for via forskellige egenskabschips, bl.a. “Simulerede følelser“, “venlige funktioner“, “humørjustering“, “humoristisk sans“, “kyniske kredsløb“, “kapacitet til at elske” og “bevidsthed“. Hvis du har simulerede følelser installeret sammen med bevidsthed, så kan de vælge mellem at være i glad, trist eller vredt mode, som alle vil påvirke dere humør. Hvis plumbotten er i glad mode, så får de et humør boost, som er nok til at tjene langtidslykke points.

Plumbotter som har låst op for behov for sjov, kan komme til at kede sig og blive stressede. Og plumbotter med sociale behov kan blive ensomme. Der er altså visse ulemper ved at låse op for disse funktioner, men de åbner på den anden side for muligheder der ellers ikke ville være mulige, som f.eks. livtidsbelønninger.

 

Lås op for andre funktioner – Karriere, færdigheder og muligheder

plumbot-færdigheder

Plumbotter kan kun få en karriere, hvis de er kontordroner. Muligheder kan komme når plumbotten er bevidst. Du kan åbne op for færdigheder med “ubegrænset indlæring”, hvilket giver mulighed for at lære en hvilken som helst færdighed. Men der er også mulighed for at de får max point i visse færdigheder, ved at installere specifikke chips. F.eks. er der chips der direkte relaterer sig til fingerfærdighed, fiskeri, havebrug, madlavning (Som endda lærer dem alle opskrifter inkl. ambrosia), de forskellige instrumenter samt maleri. Plumbotter uden færdigheder, vil ikke kunne åbne færdighedsjournalen. Hvis du giver en plumbot ubegrænset læring eller en anden færdigheds-specifik chip eller gennemfører forskellige udfordringer der relaterer sig til færdigheder, så vil de få disse færdigheder tilbage, når du reinstallerer chippen, efter at have fjernet den.

Interaktioner med plumbotter

plumbot-interaktioner

Til at starte med har plumbotter få sociale interaktioner. Du kan tale med dem, som med andre simmere, men de er ikke modtagelige for vittigheder eller romantikske interaktioner, før de får den rigtige chip. Du kan godt blive forelsket i en plumbot, hvis den har “Kapacitet til at elske” chippen. Plumbotter kan kun lave få interaktioner med andre og det er ikke helt nok til at få venner. De kan forklare deres funktion (hvilken kvalitet de har, antal chips og hvilke egenskaber der er installeret) og scanne simmere – dog uden nogen videre funktion. Plumbotter kan ikke reproducere sig selv, men eftersom du bare kan lave en for 250 simoleoner, så er det også meget nemmere, men der er altså ikke mulighed for plumbot babyer :-)

Plumbotten kan underholde ved at spille musik, som din simmer kan danse til. Du kan opgradere dette med musikmaskine chippen.

Hvis plumbotten har egenskaben humørjustering, så kan de give din simmer en helkropsmassage, som vil give en +10 humørstump i 3 timer, men de kan også prøve en “glædes stråle” som vil give en +40 humørstump i 4 timer. Plumbotter med holoprojektor installeret kan lade dig kommunikere med simmere fra fremtiden og på den måde socialisere og opbygge et forhold med dem.

 

[styled_box title=”Hvad er din erfaring med plumbotter?” class=”sb_green”]Vi håber at denne guide har lært dig noget nyt om Plumbotter. Hvis du har opdaget noget sejt om plumbotter, som vi ikke har fået med, så fortæl endelig om det i kommentarfeltet![/styled_box]
Article Tags :
Læs flere indlæg

34 kommentarer

 1. maya siger:

  sejt, det er da mega fedt

 2. Lucia siger:

  Har ikke pakken endnu men glæder mig til at prøve dem. Bliver de en del af husholdningen eller er de ligesom når men fx ansætter en stuepige?

 3. Yale siger:

  Jeg elsker allerede min plumbot.

  Jeg har dog et problem. Min husholdning sidder fast i fremtiden. Min simmer var åbenbart gravid da de rejste til fremtiden, graviditeten blev offentliggjort kort efter ankomst, og under graviditeten kunne de ikke rejse tilbage til nutiden. Da hun så havde født, blev muligheden for at rejse hjem tilgængelig igen, men hver gang de prøver “opstår der en alvorlig fejl under indlæsningen af Sunset Valley…”. Nogen erfaring I evt har gjort jer?

  De bedste hilsner herfra

 4. Klaracecilie siger:

  Har lige fådet ind i fremtiden mega sjovt at lave plumbotter

 5. Pigen Der ELSKER The Sims 3 siger:

  jeg har endnu ikke pakken med køber den efter min fødselsdag som er om 16 dage så glæder :D

 6. Christina siger:

  Nu glæder jeg mig endnu mere til min fødselsdag her på torsdag, men hvis jeg ikke får den, så går jeg bare ned og køber den ;-)

 7. Nina siger:

  Jeg kunne nu godt have tænkt mig, at I fortalte hvordan man sælger den igen :p

 8. Bjarke siger:

  Man kan faktisk også give dem bevidsthed!! Sådan de kan flere ting. Hilse Bjarke, som har spillet!

 9. Ane siger:

  HEEEJ jeg har seriøst brug for hjælp :(
  Jeg skal tildele min plumbot ‘bevidsthedegenskaben’ men jeg skal bruge de satans processorer til det :( jeg har ingen ide om hvor jeg kan finde dem :/ ved bare at jeg starte med at have 2 eller 3 små processorer… men hvordan får eller finder jeg de andre der skal bruges?? pleeeeease!! jeg har brug for hjælp :(

 10. louiseS siger:

  hej er toppen fra spillet

 11. Camille siger:

  Heeei
  Kan seriøst ikke finde det sted man sælger dem!!!
  Hvor er det henne??
  Plllllzzzz help me :(

 12. Camille siger:

  MIn simbot blev engang bortført af en alien XD

 13. Cathrine siger:

  Hej, hvordan sælger man plumbotter, ville gerne prøve

  • Sims Leksikon siger:

   Hej Cathrine,
   Du skal besøge bot butikken sammen med din plumbot som du vil sælge og så skal du klikke på et af de displays der er. Så skulle du gerne få mulighed for at sælge dem frem :-)
   /Anja

 14. Zandra siger:

  hej! kan man få andre robotter uden at have ind i fremtiden?:)

 15. Louise S siger:

  Hvad hedder toppen på TSR
  For kan ikke finde den

 16. Anmo siger:

  kan man sælge sine plumbotter eller gøre sådan de er i en familie alene uden skaberen? hvis ja så svar venligst!!!!!!!!

  • Sims Leksikon siger:

   Hej med dig. Du burde kunne sælge dine robotter i fremtiden. Så vidt vi ved kan man ikke have en robotfamilie uden simmere.
   /Anja

 17. s-vilenen siger:

  Hej, Jeg har en plumbot i min husholdning, men jeg har et lille problem.Min plumbot kan ikke snakke med nogen!Hvad skal jeg gøre?

 18. Frejaa siger:

  Kan plumbotter egentlig blive gift? :)

 19. Katrine siger:

  Jeg ved ikke, hvordan jeg får tom processer. Skal man til fremtiden og købe dem eller kan man skaffe dem i nutiden på en eller anden måde?

 20. Alberte siger:

  Heej, er det en god idé, at gøre de der plumbotter simerlige? :)

 21. Alberte siger:

  Heeeeej, glem mit spørgsmål! Havde læst forkert, undskyld haha ;) Typisk mig c;

 22. em siger:

  men hvor køber man bot delene

 23. ML siger:

  Jeg skal bygge mine nanitter men jeg mangler “lille, blank processor” og jeg ved ikke hvordan jeg skal få dem… Nogen der kan hjælpe??? :)

 24. Emma siger:

  Kan plumboter få børn?
  og ML der er en butik der hedder botlageret eller noget i den stil

 25. NM siger:

  Hvor henne i fremtiden kan man sælge sin/sine plumbot, for jeg var i fremtiden med min og jeg fik ikke muligheden for at sælge den

 26. Elias187 siger:

  Jeg har lavet plumbotter og prøver at lave egenskabschips men mangler en lille tom processor. Hvordan kan jeg få/lave dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *