Graviditet & babyer i Sims 4

En af de sjoveste aspekter ved The Sims spillene har altid været børn, og i Sims 3 var babyer, børn og teenagere en rigtig stor del af vores spil og noget som vi morede os gevaldigt med (Behøver vi nævne #100babychallenge?).

I Sims 4 er der sket en hel del markante ændringer i forhold til graviditet, fødsler og babyer. Vi vil i denne guide forklare dig lidt mere om før, under og efter graviditet i Sims 4, så du kan give dine babyer den bedste start på livet.

gravid i sims 4

Ikke en glædelig overraskelse? ;)

 

Sådan bliver din simmer gravid i Sims 4

I Sims 4 grundspillet er der 3 forskellige steder hvor dine simmere kan juhuu, og det er som udgangspunkt her dine simmere kan prøve at få et barn. Dine simmere skal have et godt romantisk forhold før de kan forsøge at få et barn. Alternativt kan de adoptere, det koster 1000 simoleoner og kan gøres via computeren.

faa-barn-sims-4

“Prøv at få barn” interaktionen i Sims 4

I Sims 3 kom der en lille melodi efter to simmere havde juhuu, hvis den kvindelige simmer var blevet gravid, det er der ikke i Sims 4. Det betyder at du enten skal vente på de første tegn på graviditet (f.eks. opkast) eller tage en graviditetstest for 15 simoleoner, ved at klikke på toilettet, for at se om simmeren er gravid. Hvis du tager en graviditetstest og den er positiv, vil din simmer få en gravidmave med det samme efterfølgende.

I Sims 4 er der heller ikke noget hylegrimt graviditetstøj som der var i Sims 3, din simmer beholder simpelthen det tøj du hav givet dem på. Smart!

ondt-i-ryggen-sims-4-graviditet

Gravid simmer i normalt tøj

 

Under graviditeten

Din simmer vil være gravid i ca. 3 dage, og du vil kunne se, at maven vokser løbende (den bliver overraskende stor!). Undervejs i graviditeten vil din simmer opleve de typiske symptomer som rygsmerter (se billedet herover) og opkast der kræver at din simmer skal rengøre toilettet efterfølgende. Der vil være en konstant moodlet med en sut der indikerer graviditeten, og fortæller hvor langt den gravide simmer er i sin graviditet.

gravid-moodlet-sims-4

Den gravide simmer vil også kunne fortælle nyheden til andre, og invitere dem til at mærke på maven, som du ser på billedet herunder.

gravid-mave-sims-4

I Sims 3 kunne du påvirke kønnet på babyen ved at spise vandmelon og æbler, det kan du ikke i Sims 4. Spillet bestemmer om det skal være enten en dreng eller en pige. Too bad!

 

Øg chancen for tvillinger og trillinger

Det er jo altid rigtig sjovt at få tvillinger og trillinger i Sims, og det er desværre ikke noget der sker så ofte medmindre du selv gør noget. Det du i Sims 4 kan gøre er, at købe langtidsbelønningen frugtbar. Det øger chancerne for tvillinger og trillinger, og koster 3000 langtidslykke point.

trillinger-sims-4

3 babyer på én gang

 

Fødsler i Sims 4

Når tiden er inde og din simmer skal føde, vil du få en notifikation i øverste højre hjørne. Du kan nu vurdere om din simmer skal føde hjemme, eller på hospitalet. Hvis simmeren skal føde hjemme skal du købe en vugge (som ses herover) og placere den et sted på grunden. Din simmer vil føde og placere babyen heri, og her bliver den liggende indtil den bliver barn.

Fødslen tager omkring 3 timer, og i den periode er simmeren ikke begrænset til kun at have veer – hun kan lave ting imens.

foedsel-sims-4-vugge

Bella Spøgh klar til at føde

foedsel-sims-4

Vælg mellem fødsel på hospital eller hjemme

I Sims 4 er der kommet en lang række nye interaktioner simmerne kan lave med babyer, men de går ikke rundt med dem som de kunne i Sims 3. Det kan for så vidt måske være meget godt, så ender de i hvert fald ikke med at ligge uheldige steder ;)

baby-sims-4

Pasning af den nyfødte baby

I modsætningen til Sims 3 kan du i Sims 4 ikke se hvordan din baby har det i humørpanelet – det bliver først tilgængeligt når den bliver barn. Til gengæld indikerer babyens ikon om den er utilfreds, i så fald vil farven være blå, og når den er grøn er babyen tilfreds. Du kan naturligvis også høre, om babyen græder. En utilfreds baby skal som oftest enten mades eller skiftes, og babyens mor har mulighed for at amme. Hvis du ikke har installeret det mod der fjerner censuren, vil du naturligvis ikke kunne se det ske.

Lige så snart en baby er født har du mulighed for at gøre den ældre, ved at klikke på vuggen. Den eneste fordel du har ved ikke at gøre det er, at du kan bruge tiden til at forbedre forholdet mellem familien og babyen. Hvis du ikke selv vælger at gøre babyen ældre vil den automatisk blive ældre efter halvandet eller 3 døgn – alt afhængigt af hvordan du har sat dine indstillinger.

 

Læs flere tips, tricks og guides til Sims 4 her.

Læs flere indlæg

104 kommentarer

 1. louiseS siger:

  hej spøger sikker dumt
  men er der mere tøj i sims 4 spillet end i demoen

 2. Laura siger:

  Jeg fik tvillinger aller første gang jeg spillede sims 4 :D

 3. Wolfie siger:

  Har oplevet at hun gik halvandet døgn inden hun valgte at føde fra da hun fik veer, imens nåede hun at tage på arbejde og sove, fedt lavet!

 4. Yale siger:

  Jeg har prøvet det et par gange nu, på on og off kamera. Men hvis jeg stiller minimum to vugger på grunden, får min smimmer stort set altid tvillinger. Hvis jeg derimod IKKE stiller nogen vugge, men får en af “hospitalet” når barnet fødes, får jeg ALtID kun et barn, selvom ofte får dobbeltnotifikation, på at min simmer nu får et barn….

  • Yale siger:

   Rettelse. Nu har jeg lige prøvet ikke at få tvillinger ud af to vugger på grunden. Det er en af de første gange det er sket.

 5. kamilla siger:

  min simmer blev gravid men den fik aldrig et barn..

 6. Jk siger:

  Jeg kan ikke få tvillinger eller trillinger heller ikke selvom jeg har købt den der frugtbarheds ting:( og jeg køber den til begge mine partner:( har også prøvet at stille to og tre vugger, men den der kommer altid kun EN! Øv kunne nemlig godt tænke mig at prøve at få trillinger

 7. Karina siger:

  JK jeg ved ikke om det vil virke i Sims 4, men i Sims 3 virker det. Vis jeg ønsker trillinger, så giver begge partner frugtharbeds belønningen, OG får hende til hører børne musik, samtidige hun ser børne kanalen. Det har virket for mig 3-4 gange, og det er da et forsøg værd;-D

 8. Emilie siger:

  Hvordan adoptere man

  • Sims Leksikon siger:

   Det står i indlægget.

   • Emilie siger:

    Hvilket inlæg?, hvorhenne? -i spillet eller i ^^ teksten?

    • Emma siger:

     Jeg tror hun mente på siden men for at besvare dit spøgsmål skal du finde en pc klikke på husholding og derefter vælge adoptere din simmer vil “forsvinde” lidt tid men når personen kommer tilbage har den barnet du valgte

  • Sofie siger:

   Du trykker på en computer du har sat i sims. Derefter vælger du Katekorigen husholdning hvor du så trykker på adopter.

  • Maj siger:

   Køb en computer i byg (kontor-computer ikonet) Tryk så på den og vælg husholdning ikonet så er der et par valg og adopter er der også :)

 9. Jk siger:

  mange tak vil da prøve det med Børne tv og Børne musik, men har prøvet at købe til begge mine partner og der virer det ikke

 10. Laura siger:

  Er der nogen der gider forklare, hvordan man de der mods fungere, om der er noget sted de er sikre at bruge, eller om man bare skal holde sig fra det?

 11. simselsker siger:

  Hvis du tar grivditests testen kan du kun få 1 baby af gangen men hvis du ikke tar den kan du få 1-3.

 12. Rikke siger:

  Noget man kan gøre for at forhøje risiko for piger, jeg fik 6 børn hele 4 gange og de blev alle drenge…

  • Lykke siger:

   For piger skal du lytte til pop musik, og spise jordbær. For drenge skal du høre Alternativt musik og spise gulerødder. Frugterne bestiller du på computeren, hvis du skulle være i tvivl :)

 13. Lulu siger:

  Jeg synes altid at mine simmere bliver sådan lidt småfede efter de har været gravide…

 14. Mie siger:

  Hej!
  Jeg er lige startet med at spille sims 4 (Idag)! Jeg gjorde hende gravid og efter de 3 dage gik der over et til døgn før hun fødte! MEN så var det At jeg fik tvillinger…. Jeg havde ikke gjordt noget som helst??? Der dukkede bare 2 vugger op (rundt i huset)!? Imens hun var gravid gad hun ikke at spise…? Og hun endte nogle gange bare ude foran huset??

 15. Sofie siger:

  Dumt spørgsmål men, teenager man åbenbart gå i seng med hinanden, kan de så også godt få børn?????

  • Sims Leksikon siger:

   Nej, det kan de ikke.

   • marlene siger:

    jeg spiller lige nu på en teenager der åbentbart er gravid.. hun kan ikke udforske rummet grundet graviditet og hun kan heller ikke blive ældre af samme grund. det er en jeg har valgt at spille med fra galleriet. syntes det er meget mærkeligt!

 16. klaracecilie siger:

  jeg får hele tiden tvilinger og trillinger og er hved at være lidt træt af det kan man gøre et eller andet i indstillinger ellermå jeg bare leve med det?

  • Sims Leksikon siger:

   Det er en fejl mange oplever, og der er desværre ingen løsning på det endnu. Vi håber EA kommer med en opdatering der fikser det – og du er langt fra den eneste der har problemet.

 17. Anne-sofir siger:

  Jeg oplever også at de hele tiden får tvillinger, har ikke prøvet endnu at de kun har fået et barn…Lidt træls, men håber EA kan gøre noget ved det :)

 18. ida siger:

  Kan man også få en teenagere gravide i sims 4 og er sims 4 bedre end sims 3 og hvad er forskellen ved godt der er lidt meget at svare på, men jeg håber i vil svarer :)

  • Emiliesimmer siger:

   Hej, hvis jeg gerne vil have trillinger er tvillinger så Downloader jeg bare en simmer for galleriet som er gravid i for vejen. Jeg har prøvet at få tvillinger to gange uden jeg Downloadet..;)

 19. ida siger:

  hvad er forskellen på sims 3 og sims 4, det var det jeg mente ;)

  • Sims Leksikon siger:

   Vi har faktisk ikke undersøgt om det er muligt i Sims 4, det må du selv prøve dig ad med. :-) Hvorvidt Sims 4 er bedre er jo en smagssag, nogle synes det er meget bedre, andre synes det er dårligere – sådan vil det altid være.

   Der er mange forskelle på Sims 3 og Sims 4 hvor den helt store forskel er, at der i Sims 4 er følelser. Men alt det har vi skrevet et hav af indlæg om, som du kan dykke ned i her: http://simsleksikon.dk/category/sims-4/page/14/

 20. ida siger:

  hvor kan man købe de der langtidsbelønninger

 21. melina siger:

  hej min simmer for kun 1 barn par gang, har prøvet at lave andre simmer og for kun et barn, men man kan jo købe en der ting der gør at man ofrer for 2-3 børn.
  men hvor køber man det? for de langtidspoint man for? kan ikke finde det nogen steder og jeg vi så gerne havde tvillinger
  PLZ hjælp

  • Sofie siger:

   Hvis du vil havde tvillinger skal du trykke på vuggen to gange og begge gange skal du trygge på få et barn men det skal være den samme vugge

 22. Signe siger:

  Hej
  Hvor mange børn kan man få i Sims 4, er det 6 ligesom i Sims 3? :)

  • Sims Leksikon siger:

   Du kan få lige så mange børn som du vil, men du kan stadigvæk kun have 8 simmere i husholdningen. :-)

 23. Melina siger:

  Hej hvordan går jeg mine simmer ældre? I sims 3 kunne man købe en kage men hvordan gør man nu? Kan man overhoved??

  • Laura siger:

   Du trykke på køleskabet og trykker “lav mad” og køre lidt ned og finder kagerne der er en chokoladekage og tryk “lav” og når du har lavet den trykker du på fødselsdaglys koster nogle penge. Håber det var en hjælp

 24. Olivia siger:

  Hej jeg er en pige der er lidt træt af at man skal vente i 3 dage.. Kan man fremskynde sin simmers graviditet? Og hvis man kan Hvordan gør man det så?

 25. martha siger:

  Min simmer blev gravid, og der stod at hun snart ville føde, men næste morgen (i spillet) var hun tynd og der var ingen sut i humørstumperne! HVAD SKETE DER? HJÆLP

 26. Emma siger:

  Hvordan får man en mand til at føde rumvæsen børn? Gælder det de samme regler som i 3’ern det kunne nemlig være vildt skægt xD

 27. Ip siger:

  Hej! Kan ens teenagere blive gravide i Sims 4?

 28. Majken Juhl siger:

  Nu er det muligt at påvirke kønnet på sit barn i Sims 4 det kom med opdateringen den 4/5.
  I opdateringsnoterne står således: Simmerne kan nu påvirke kønnet på deres afkom!
  Jordbær og popmusik (det ene, det andet eller begge dele) øger chancen for at få en pige.
  Mens gulerødder og alternativ musik giver simmerne større chance for at få en dreng. :)

 29. Alberte siger:

  Hej jeg vil gerne adoptere et barn, men hved ikke hvordan og jeg forstår ikke rigtig hvordan man gør det vil i ikke være søde og uddybe det lidt mere.

 30. Linn siger:

  Skjønner ikke helt vvordan man adopterer….

 31. Josephine siger:

  Jeg lavede min simmer lidt for tynd i starten… Hun har født 1 barn, hun svømmer og lidt men ikke meget og hun er bare virkelig tynd! Hvordan kan jeg gøre så hun måske bliver lidt tykkere?

 32. Tine siger:

  Hvordan får jeg børnene til at flytte hjemmefra, når de er blevet voksne?

 33. Josephine siger:

  Da min simmer tog en positiv graviditetest blev hun ikke tykkere. Hun var bare som normal… Hvorfor?

  • Sims Leksikon siger:

   Hmm tja, der må være tale om en fejl. Du kan evt. prøve at resette hende med resetsim snydekoden.

 34. Thea siger:

  Kunne i ikke gøre sådan så der kunne være tumlinger i sims og fler baby ting

 35. Rosa siger:

  Er jeg den eneste der savner tumlinger, og at potte træne dem, lære at gå og tale ?

 36. Anna siger:

  Hvad er det man skal spise eller gøre for at få en pige??!🐼❤️

 37. Signe siger:

  Hej. Nu spørger jeg nok lidt dumt, men kan man overhovedet få en bil i sims 4?

  • Sims Leksikon siger:

   Hej Signe, nej du kan ikke få biler. De har ikke en funktion som de havde i sims 3 hvor simmerne skulle transporteres rundt omkring i byen, nu teleporterer de :)

 38. Charlotte siger:

  Kan man adoptere i Sims 4?

 39. Simelim siger:

  Min baby er forsvundet. Ved ikke om den er død eller hvad jeg skal gøre..

  • Amanda siger:

   Den er nok blevet “taget” det sker, hvis man glemmer at give den mad eller andet, nogen gange skal der næsten ikke noget til😊

 40. Martine siger:

  kære sims leksikon.
  jeg har nogle problemer med et kærestepar der ikke kan få børn, de er gamle og har gråt har. mit spørgsmål er: kan man få bør i the sims 4 når man er gammel ?

  hvis ikke findes der sår en snydekode til det ?

 41. Martine siger:

  p.s. kan man godt få børn med et spøgelse ?

 42. Martine siger:

  p.p.s. kan man godt få børn med døden ?

 43. Line siger:

  min sims fik trillinger en gang ved at se børne tv hele tiden og det virker

 44. Amanda siger:

  Min simmer fik en baby og jeg kunne se den. Men pludselig var den bare væk!
  Hvor er min baby!!!!!? ( sims 4 )

 45. mathilde siger:

  hvor når kommer der en årstids pakke og en dyr pakke til sims 4!!!!!!!!!

 46. Carla siger:

  Hej simslektioen. Jeg kan kun få piger i mit sims 4

 47. Smilla siger:

  Jeg har læst at hvis man spiser jordbær og høre pop musik føder man en pige:) jeg prøvede det så og det virkede jeg fik en datter:D
  Hvis man skal have drenge skulle man spise gulerødder og lytte til alternativ musik:)

 48. Smilla siger:

  (Altså i sims 4):D

 49. Sandra siger:

  Min Simmer bliver ikke gravid? Nogen der kan fortælle mig hvorfor? Jeg har prøvet, men der sker intet, heller ikke flere dage efter…?

 50. Mathilde siger:

  Hvordan er det nu man øger risikoen for drenge og for piger ? Tror ikke det står der /:

 51. Mathilde S. C. siger:

  Kan man omdøbe de nyfødte babyer?

 52. Isabella siger:

  Er der nogle udvidelsespakker, eller noget andet, man kan gøre så babyerne bliver til tumlinger??

 53. Joha722a siger:

  er det kun i sims 4 at babyerne har tøj på eller er det også i sims 3…..forstår det ikke

 54. helena siger:

  er der nogen der ved om hvordan man installere mods

 55. helena siger:

  er der nogen der ved om hvordan man installere mods vær sød at svar tak :)

 56. Rosa siger:

  er der nogen der har været ude for at i ikke kan styre jeres simmere i sims 4 længere? Min ‘mor’ og ‘far’ simmer flytter sig ikke ligemeget hvad jeg gør HJÆLP!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *